Resa till Mexiko all inc eller ej?

29 nov. 2023 22:31
Visningar: 263
Jag vill så gärna åka till Mexiko (Playa del Carmen)nästa år men har lite funderingar. Delvis är det värt med all inclusive eller inte? Blir ju betydligt högre pris då jag funderar att boka en charter resa. Har rest en del i Thailand och där skulle jag aldrig boka all inclusive då jag tycker matenär en stor del av resan. Anledningen till att jag skulle vilja boka all inclusive är delvis för att jg reser med barn men samt för trygghet/säkerhet. Hur säkert är det i Mexiko?
Uppskattar all information om Mexiko generellt men även Playa del Carmen. Samt de som rest med barn.
30 nov. 2023 10:01
Om du ska just till Playa del Carmen rekommenderar jag definitivt inte All inclusive, finns så många restauranger där och det är ett säkert ställe.
Flera av de skjutningar som rört drogkartellerna har ju dessutom varit på just All inclusive-resorts.

Om ni däremot väljer att bo på stränderna utanför Playa del Carmen, t.ex. Playa Maroma eller sträckan mellan PDC och Tulum (Xpu-Ha etc), så är det All inclusive som gäller om ni inte vill hyra en bil och köra in till stan varje kväll.
27 dec. 2023 12:28
Tack så mycket för svar! Då blir det nog att boka utan all inc. :)
Av M4sta86
2 feb. 2024 10:40
Aldrig All inc i min mening, förvisso skillnad när man har barn.. Men PDC behövs det verkligen inte..du vill inte va på hotellen i PDC iallafall för stränderna är rätt medelmåttiga.. Massvis med restauranger i PDC; rör er gärna någon gata ifrån huvudgatan för mer genuin mat, bättre priser men främst inte ett jävla tjat om dricks hela tiden.

Har ni några frågor gällande PDC med omgivning hojta till, varit där både 2017 och 2018 :)

Det är relativt säkert men skjutningar och sprängningar förekommer. Vårt första år hade det skjutits på en nattklubb 2v innan vi kom dit..gick förbi klubben och det var skotthål i fönstrena. Året efter sprängde dom ena färjan till Cozumel., som tur är dog ingen utan en handfull skadades. Står beväpnande vakter överallt längs huvudgatan, sunt förnuft gäller men kan inte påstå att jag kände mig hotad någon gång under vistelsen