Färja till Koh chang

Av Atjima
13 okt. 2016 21:02
Visningar: 3852
Hur ofta går färjan till Koh chang och när går sista färjan? Åker i januari. Hur lång tid tar den från piren? Vad kostar den? Hur ofta kan man därifrån åka till Koh mak och koh kood? Vad kostar de färjorna? Bör man förboka hotell på dessa tre ställen? Eller är det lätt att hitta skapliga boenden och bra priser direkt på plats?
Av Atjima
27 okt. 2016 20:45
Tack för länken. Men vill gärna ha lite namn och tider... Om jag flyger till Trat från Bangkok, hur långt är det då till Ko chang? Vad heter hamnen/stället som man lämpligast tar sig till om man ska till Ko Chang? Eller är det lättare att åka direkt till Koh kod och Koh Mak från fastlandet? Hur sent går dessa båtar? Vi kommer antagligen flyga med flyg från Bangkok som går kl 17. Hinner man då med någon båt efter det?? För jag antar det är en bit från Trat till hamnen?
Tacksam för svar!
Av Noppran
29 okt. 2016 18:33
Hej!
Sista färjan går 18 men väntar alltid in resenärer från 17 planet från BKK! Det står taxibilar på flygplatsen och väntar som sedan kör dig ända till ditt hotell på koh Chang! Så sent som 18 tror jag inte det är möjligt att åka till dem andra öarna direkt från fastlandet! Från koh Chang får du dagen efter ta dig till öarna med tex Speedboat som är det smidigaste sättet i mitt tycke! På koh Chang finns det mängder med förmedlare som du kan boka båtbiljett hos! Hotellen brukar oxå kunna hjälpa till med det!
/T
Av Atjima
1 nov. 2016 12:33
Tusen tack för svar! Lite mer info som jag behövde! Kruxet är nu att vårt plan som vi troligen bokar landar i Bangkok kl 16.45, då hinner man ju knappast med 17 flyget till trat. Hur gör man? Sover på ngt enkelt ställe nära flygplatsen o tar första nästa flyg till trat? Eller ska man ta en buss eller bil till hamnen där båten går till ko Chang? Men vad sover man där?? Och vad heter stället där man åker båten till koh Chang??
1 nov. 2016 13:11
Ta ett trevligt hotell i Bangkok. Åk på morgonen till Ekkamai busstation och ta där bussen direkt till Laem Ngop (där båten till Koh Chang går). Smidigt om ni har hotell vid en Skytrainstation (BTS Sukhumwit). 7.45 och 9.45 går det sådana bussar och eventuellt någon mer tur...
Alternativet är att ta en buss direkt till Trat stad och bo där över natten (inte i färjelägret utan inne i stan!), för att sedan ta en taxi ner till hamnen nästa dag.
Själv hade jag nog valt att övernatta i Bangkok i er situation.