Bangkok - ko samet - ko Chang - ko kood - Bangkok ? Transport....

3 sep. 2013 21:57
Visningar: 4465
Efter mycket googlande och jag inte blir så mycket klokare vänder jag mej nu till er experter här inne istället! :) och hoppas jag kan få all hjälp jag behöver ;)

Hur tar vi oss lättast/bäst dessa sträckor?

Vad jag fattat det som går det bussar från Bangkok till ban Phe och därifrån båt till ko samet? Kan man boka "allt-i-ett" då eller när går sista färjan över till samet? Eller är det bäst att ta taxi till ban Phe? Vad kostar det? Vart bokar man det?

Från ko samet till ko Chang, går det båtar denna sträcka eller måste vi ta oss över till fastlandet för att sedan ta oss över till ko Chang från trat? När går dessa sista färjor isåfall?

Mellan ko Chang och ko kood har jag fattat att det går båtar :) så det är nog det jag är minst orolig för ;) men när vi skall tillbaka till Bangkok från ko kood, hur tar vi oss lättast dit? Är det båtvägen till trat? Och sedan buss till Bangkok? (Vet att det går flyg därifrån med)

Tacksam för alla svar och all hjälp jag kan få :)
Av Kerstin
3 sep. 2013 22:42
Hej ! Jag har gjort följande varianter . Buss från Ekamai (stavning) bussstation i Bangkok till Ban Phe ( biljett till bussen köper du på stationen, behöver inte förbokas) och sedan färjebåt över till Ko Samet. Bra , billigt och smidigt . Har för mig att bussen tog ca 3-4 timmar . Tror sista färjan går vid 17-tiden , ungefär ( sök tider på nätet) . Färjebiljett köper du i hamnen och de hjälper dig med att komma på rätt båt.. Nästa alternativ som jag testat är att boka taxi innan vi landade i Thailand , bokade med Taxi ko Chang , fungerade också jätte bra, och vi blev avsläppta vid färjelägret. Den varianten var dyrare, men smidigare :-) . Om du ska från Ko Samet till Kho Chang måste du tillbaka till Ban Phe för att ta buss eller taxi . Jag har åkt buss och det var helt okej . När du åker buss ska du välja de som är expressbuss, blå och vita. De har AC och ska vara i bra skick. Jag vet också att du kan åka förköpeta turer i delad minibuss , det är ofta si o så ned säkerheten och de kör som biltjuvar. Jag har inte testat den varianten . Tyvärr har jag ingen erfarenhet av båt/färjelinjer till ko kood, men när du sedan ska tillbaka är det buss, taxi eller flyg som gäller tillbaka till Bangkok . Hoppas du får en kul resa
// Kerstin
3 sep. 2013 22:53
Tack för snabbt svar! :)
Eftersom vi kommer att resa med barn (3 & 5år) så undrar jag om det finns tillgång till toalett på bussarna?
Vi kommer ta tre nätter i Bangkok innan vi tar oss vidare mot ko samet.

Vet du ungefär hur lång tid det tar att ta sej från trat till Bangkok med buss?
Av Kerstin
4 sep. 2013 12:22
Hej. Jag har rest dessa sträckor även med barn. Det finns toa ( ganska äcklig) på bussarna. Bussen från Trat till babgkok gör ett stopp på vägen där ni kan handla fika i även gå på toa. Har för mig att bussen tar ca 5-6 timmar. Här är en bra länk, som även ger info om båt, www.kohchang.se/transporter/ . Hör gärna av dig igen om du undrar nått mer .
// Kerstin
4 sep. 2013 21:28
Toppen! Ja att det inte är färscha toaletter antog jag bara möjligheten finns är jag glad, är så svårt att säga till en 3 eller 5 åring att ni får hålla er i två timmar till :)

Toppen, tack! Har kollat där men alltid bra att höra vad folk som gjort resorna säger/tycker med :)

kommer säkert komma upp fler funderingar :)
18 nov. 2013 16:00
Har nog provat alla varianter. Delad minibuss bkk - ban phe/trat. Tar ca 3-3,5 timmar till ban phe, 1-1,5 timme extra till trat. Funkat bra de flesta gånger, men med småbarn är det inget jag rekommenderar.

Vet inte alls vilken budget ni tänkt er, men nu senast åkte vi taxi till trat från bkk, går att boka på resebyråer, eller komma överens med en taxi kille själv, men aldrig pengar i förväg! det tog ungefär 2,5 timmar. Svalt och skönt och man slipper trängas. Vi betalade 3000b från flygplatsen till trat, inte billigaste alternativet men otroligt skönt och smidigt. Då kan man också be chauffören stanna om man behöver gå på toaletten. Vi blev avsläppta vid färjan. Vi gjorde ett stopp i ban phe, det tog ungefär 1,5 timme dit.

Ni kan även hyra en egen mini buss, men priset är inte mycket lägre än med taxi, iallafall inte när vi skulle åka i februari 2013, därför tyckte vi det var värt att ta taxi. En minibuss rymmer 8 passagerare och varje person får betala 200-400b,hyr man en egen får man betala för de tomma platserna också.

"Stora" bussar (lokal buss), finns också. Men det är väldigt många människor, oftast jätte varmt då de oftast är gamla och ac:n inte funkar superbra. Det tar mycket längre tid då de ofta stannar och släpper av och på folk efter vägen.

Så med små barn rekommenderar jag absolut taxi om ni har budget till det.

För att ta dig från koh samet till koh chang åker du färja tillbaka till ban phe, taxi/buss till trat och färja över.
Har för mig att båtarna går till 17-18.

På en resebyrå i bkk kan du boka så långt du vill. Du kan boka bkk - koh samet, koh samet - trat, trat - koh kood. Eller så kan du boka allt vartefter, resebyråer finns på alla ställen.

Hoppas det hjälpte!
Av Hille2
18 nov. 2013 17:12
Om man tar sig till busstationen (Ekamai eller Mo Chit) och tar en riktig buss istället för resebyråbussarna alternativt tar bussen som går direkt från flygplatsen så är det stora fina bussar med AC och de som går direkt till färjeläget för Koh Chang stannar inte heller överallt.
18 nov. 2013 18:18
Har åkt både från ekamai och direkt från flygplatsen och det var det jag främst menade, lokal buss var inom parantes men enligt min erfarenhet är det samma sak även om jag vet att det finns finare stora bussar. bussarna jag åkt var inte nya och inte speciellt fräscha, dom var full proppade, ac:n var näst intill trasig och toaletten var ur funktion 2 av 3 gånger. Sista gången jag åkte gjorde den bara några få stopp, men de andra gångerna stannade bussen säkert 5 gånger. Jag har gett det 3 chanser men nu har jag gett upp för ett tag iallafall. Kanske bara har haft otur, men jag varnar bara hur det kan vara efter mina erfarenheter :) sen kanske det inte alltid är så men bara så de är beredda på det.
Av Hille2
18 nov. 2013 18:29
Det går ju väldigt många bussar så det bästa är väl att ta en koll på bussen innan man köper biljett på busstationerna. De statliga bussarna brukar oftast vara helt ok. Det bästa med att åka buss är dock att man slipper åka taxi/minibuss :)
18 nov. 2013 19:08
Bussarna finns i olika "klasser". Man bör välja en som är "vip" eller liknande. De har färre säten, är oftast nyare och stannar på färre hållplatser. Det brukar bara gå några få avgångar av dessa per dag, medan de vanliga "aircon" går varje timme.