Färja Koh Lanta Ao Nang

Av Markusl
17 jan. 2012 18:39
Visningar: 7071
Hej,

Vi kommer att fara till Thailand i april.

1. Jag har letat och letat (säkert missat med =) efter info om färja mellan Koh Lanta och Ao Nang. Är skönt att ha koll på tider och sånt innan man far. Vilken hemsida gäller?

2. Är det enklaste sättet att ta sig från Krabi till Koh Lanta att boka transfer med det hotell man ska bo på? Skiljer det mycket i pris gentemot "vanlig" transfer som man tar utanför flygplatsen. Jag har listat ut att det är taxi och färja som gäller då vi kommer på eftermiddagen till Krabi

Mvh

Markus
Av Alexa_b
17 jan. 2012 18:48
Hej!

Jag aldrig varit i Thailand, vi åker första gången om 1 vecka =)
Vi kommer boka via http://www.tigerlinetravel.com/
som jag fått tips om av en påläst thailandsresenär här på forumet.
Vi ska åka en runda Phuket - Koh Lanta - Ao Nang och sen vidare, kommer där mellan att boka speedboats via denna sajt själva.
Som jag förstått det är det billigast att boka själv utan att blanda in hotellen, men det är väl samtidigt bekvämare att ha det färdigt.

Hoppas ni får en riktigt trevlig resa!
Av Sierra
18 jan. 2012 09:00
Det kan vara listigt att boka färjan i en travelshop när ni är på Lanta. Då kan även transporten till piren i Saladan ingå i priset :-)
18 jan. 2012 09:16
Vi tar alltid minivan mellan Ao Nang och Koh Lanta - den bokar vi på plats via hotellet i Ao Nang. Transfern tar ca 2 1/2 timme inkl två bilfärjor och då åker vi dörr till dörr. Kostar ca 500,- SEK enkel väg för alla i minivanen inkl färjeavgifter.

Åker du direkt från Krabi flygplats till Koh Lanta är det enklast att boka transfer (via e-post) via det hotellet du skall bo på på Koh Lanta. Det är inte helt enkelt att hitta på Koh Lanta så det känns skönt att ha en chaufför som vet vägen - framförallt om ni kommer på kvällen då det är becksvart... (Solen går ner kring 18.15)
Av Markusl
18 jan. 2012 09:30
Tack Sierra och Cajsawarg för bra svar! Dom är noterade.

Mvh

Markus