Fågelskådning på Borneo.

Av Bengtar
21 mars 2010 00:01
Visningar: 422
Den 21.a augusti har jag lovat att vara barnvakt åt mina barnbarn i Singapore.
Föräldrarna ska på bröllop i Hongkong.
Jag åker dit den 17;e.
Efter det, omkring den 24;e avser jag att åka till Borneo på en vecka eller så för att skåda fågel.
Just nu lutar intresset åt Mount kinabalu och Sepilok.
Har någon medlem erfarenheter att dela med sig om dessa platser?
Mina frågor gäller boende, flora, fåglar och djur.
Badstränder ointressanta.
Dela gärna med er av personliga erfarenheter.
Bengt
Av Ukunda
21 mars 2010 10:06
Kinabalu är det som jag skulle valt om jag tvingades välja.Där finns det en unik fauna och flora och så har du närheten till Poring hot springs med sina Canopywalks. Där såg vi många spännande djur uppe i trädtopparna.
Stället där jag har sett mest fåglar har däremot varit längs med Kinabatangan. Näshornsfåglar ( olika sorters ) samt en fantastisk rikedom av kungsfiskare som flyger som små juveler över floden. Skarvar och stora mängder rovfåglar. Väljer du Kinabatangan är du ju närmre Sepilok. Jag har bott på ett mycket enkelt men helt ok ställe på gångavstånd från Sepilok som hette Sepilok B&B. Jag kan inte minnas en enda fågel i den täta skogen där dock ( det betyder inte att det inte finns några ) Men Bengtar,välj inte! Ta alla 3! Förflytta dig med hjälp av Air Asia för en spottstyver mellan KK och Sandakan så kan du se allt om du har kort om tid. Önskar så att jag var där igen-älskar Sabah!
23 mars 2010 12:10
jag bor själv i staten sarawak (home of the hornbill) i staden Kuching på borneo men har tillbringat en hel del tid även i sabah. själv tycker jag att sarawak är mycket finare, säkrare och trevligare som stat jämfört med sabah, också snäppet billigare då turismen inte är lika exploaterad.

Tips på fågelskådningturer här är bland annat bako nationalpark! här har du en mängd variation på vegetation unik för borneo på en och samma plats. jag hade en grupp på 6 fågelskådare från kuala lumpur tidigare i veckan som var på väg dit nu och som ofta återvänder dit.