Exotic Mai Khao Lak

Av Sofieja
14 aug. 2012 14:44
Visningar: 5321
Hej
I december åker vi till det nybyggda hotellet Exotic Mai Khao Lak.
Tänkte bara höra om det finns några fler här inne på siten som oxå bokat hotellet?
Av Lotta_p
14 aug. 2012 23:37
Hej!

Ja, vi har bokat men inte förrän i mars.

Du får gärna skriva lite här om hur det var när ni varit där... =)

/Lotta
Av Sofieja
15 aug. 2012 11:57
Citerat från lotta_p:
Hej!

Ja, vi har bokat men inte förrän i mars.

Du får gärna skriva lite här om hur det var när ni varit där... =)

/Lotta
Japp jag skriver några rader när vi är tillbaka :-)
Av Mysco
17 aug. 2012 17:57
Hej,

vi kommer bo där i dec. Har för mig att vi kommer dit runt jul. Det ser helt underbart ut, eller hur? Jag längtar :)

/Linda
Av Sofieja
21 aug. 2012 10:29
Citerat från mysco:
Hej,

vi kommer bo där i dec. Har för mig att vi kommer dit runt jul. Det ser helt underbart ut, eller hur? Jag längtar :)

/Linda
Hej Linda.
Då kommer vi nog vara där samtidigt. Vi kommer dit dagen innan julafton. Första veckan är vi i Karon och avslutar med en vecka på Exotic Mai
Ja det ska blir helt underbart och jag längtar som en tok :-)
Av Getrud
26 nov. 2012 15:21
Hallå,
Jag med familj åker dit fredagen den 7 december!
Av Lotta_p
26 nov. 2012 19:15
Hej Getrud!

Skriv gärna en liten recension när ni varit där!
Jag är speciellt nyfiken på hur poolerna är.

/Lotta
Av Getrud
16 dec. 2012 13:03
Kom hem igår från Mai Khao Lak och vi hade det väldigt lungt och skönt! Polerna var bra, dock kanske inte så roliga för barn. Stranden fantasisk liksom matställena där, suveränt! Vi köpte till mat på hotellet, helt i onödan med facit i hand, mycket bättre käk på stranden! Tyvärr lite för dyrt på hotellet trots att priserna sänktes under förra veckan. Men som vanligt trevlig personal.

/"Getrud"
Av Lotta_p
29 dec. 2012 20:17
Tack för "recensionen" Gertrud!

Vi har bokat dit i mars. Dock börjar jag fundera på om vi kanske ska byta hotell ändå. Det ser lite tråkigt ut med inget gräs och ingen uppvuxen trädgård. Poolerna verkar lite tråkiga för barnen också. Svårt att bestämma sig... =)

/Lotta
Av Sebbe68
2 jan. 2013 16:06
Håller med dig Lotta...vi har bokat i mars men känns lite som vi fått kalla fötter och kommer ev att byta ställe. Alltid svårt med en nytt ställe....

/Sebbe
Av Lotta_p
2 jan. 2013 18:10
Hej Sebbe!

Har du något annat hotell att rekommendera i Khao Lak?
Eller ni tänker byta till annan ort?

/Lotta
Av Sebbe68
2 jan. 2013 19:13
Hej Lotta

Vi har inte bestämt oss än om vi ska byta, vi har aldrig varit i Khao Lak innan så vet inte mycket om hotellen mm. Vi har varit mycket i Phuket innan bla i Bang Tao där vi tyckte att det var lite väl lugnt. Vi har två barn på 10 och 13år och dom vill ha lite mer liv och rörelse.
Vi åker den 18e mars från Kastrup när åker ni?

/Sebbe
Av Lotta_p
2 jan. 2013 21:55
Ok, vi har inte varit i Thailand tidigare. Detta blir första gången.

Våra barn är 5 år och 8 år. Deras "krav" är bl a en bra och rolig pool - vilket jag saknar på Mai Khao Lak enl bilderna. Vi har inte heller bestämt om vi ska byta hotell eller inte.

Vi åker från Kastrup den 19 mars.

/Lotta
Av Sebbe68
7 jan. 2013 13:46
Hej

Vi har bestämt oss för att åka... Vi ses kanske... :-)

/Sebbe
Av Sofieja
11 jan. 2013 08:59
Super fint hotell, nytt och fräschtm, bra service och fina rum. Fina pool områden och aktivieter för barnen i form av beach volley boll, vattenpolo, tennis samt rum med datorer med fri internet etc.
Jättefin frukostbuffé som har allt (till och med glass ;-) )

Stranden är jättefin och det finns många härliga strandrestaranger att välja bland.
Vill man åka in till Khao Lak så tar man en tuktuk-taxi nere vid stranden (direkt till vänster).

Kan varmt rekommendera detta hotell.!!
Av Sebbe68
11 jan. 2013 14:03
Tack för infon Sofieja !

Vet du om det gick en taxibuss från hotellet och Kahao lak tre ggr om dagen t/r,
vet du vilka tider den gick? Var det långt till närmsta affär?

Tack

/Sebbe
Av Sofieja
13 jan. 2013 10:32
Ja det gick en taxibuss från hotellet, som man fick boka plats i. Men exakt tider minns jag inte, men en gick vid 11-tiden på förmiddagen ivarjefall.
Men om de tiderna inte passade så kunde man boka en egen taxi, men då kostade det pengar alt gå ner till stranden och ta en tuktuk-taxi.

Ja det ligger en liten enkel affär på gång avstånd, om du går ner till stranden och tar grusvägen som går åt vänster (om du har ansiktet mot havet), och följer den ända upp till vägen så ligger det en liten affär som har lite enklare saker, typ dricka, chips, öl, kex osv.
Av Mysco
24 jan. 2013 14:34
Hej,
tänkte skriva ner mina reflektioner efter att ha varit en vecka på Mai. Vi var där runt jul. Först tyckte vi det såg ut som ett fängelse, väldigt tråkig framsida. Grått och inga växter. Men invändigt är det fint. Rummen är otroligt mysiga.

Barnen, 9 &11, tyckte ACn lät mycket. Den var precis ovanför deras säng. Vi ställde in den på dry och ca 24 grader. Då höll sig klimatet i rummet perfekt, enligt våra mått. Även de som bodde i rummet brevid tyckte att det var lite väl bra drag i ACn.

Vi hade poolaccess och det är ju hur underbart som helst. Väl värt pengarna. Speciellt på detta hotell då det var lögn i helve.. att få en solstol. Redan vid gryningen la folk ut sina handdukar och lät dem ligga utan att stolen används på flera timmar. Varje gång vi gick till frullen var alla solstolar upptagna. Men ingen person syntes till. Tycker att hotellet borde styra upp det på nåt sätt.

Frukosten var mycket bra, svårt att få bord ibland. Men det löste personalen på nån minut bara.

Vi åt bara middag på hotellet en kväll, supergott men väldigt dyrt.

Personalen var inte så bra jämfört med andra ställen. Dock fanns Ki där som hela tiden gjorde det "lilla extra" så tackvare henne får de godkänt på den punkten.

På stranden finns många restauranger med urgod mat.

Det ligger en bit utanför Khao Lak, 17 km. Ganska långt att åka på ett flak i den trafiken utan bälte....
På tal om Khao Lak så var det inte som jag förväntat mig. Stor väg med, som vanligt, full fart (70-80 km/h) på trafiken. Affärer på båda sidorna. Ibland var det nästan läskigt att gå jämte vägen och gå över den.

Härom dagen fick vi brev från fritidsresor som vi bokat med. I det stod att en i deras personal hade bott på Mai och de var inte nöjda med servicen bl a så vi kommer få en resecheck som kompensation. Vi har inte klagat men tackar givetvis för den :) Jag fattade det som att de skickar ut till alla som bokat gm dem och bott där nu i början.

/Linda
Av Jal
24 jan. 2013 18:02
Hej
tack för att du delar med dig av dina erfarenheter, vi åker till hotellet om 1 månad! Vad kostade det att äta på restaurangerna på stranden? Fanns det någon affär i närheten för att köpa vatten och dylikt?
Av Lotta_p
24 jan. 2013 18:35
Hej Mysco!

Tack för din berättelse om hotellet.
Skulle du rekommendera hotellet till oss (2 vuxna, 2 barn 5 år och 8 år)?
Eller skulle du rekommendera att byta till annat hotell?
Hur var poolerna?
Fanns det dålig lukt från kanalen som går genom området?

Det låter ju inte bra att det är svårt att få solstolar. Vi har inte ett rum med direkt utgång till poolen. =(

/Lotta
Av Frida77
27 jan. 2013 07:06
Hej Lotta och alla andra som undrar över Blue Village Exotic Mai Khao Lak!
Tänkte dela med mig av min semester på Mai Khao Lak. Nyss hemkommen därifrån måste jag säga att jag är nöjd. Fina rum, härlig pool, underbar strand och mycket fler strandrestauranger än jag förväntade mig. Säkert ett femtontal att välja bland där Kun Dung och Boom-Boom blev mina favoriter. Jag var där med min mamma, syster och 2-åriga son och vill hade alla en avslappnad och härlig semester. Min syster (28 år och singel) blev dock rastlös efter ett par dagar men då stack hon iväg på utflykter. Bland annat till Similian som hon rekommenderar varmt. Nemo-fiskar i regnbågens alla färger. Var tydligen magiskt. Resan bokade hon hos killen bredvid restaurang Cat. 500:-. Han säljer även en hel del andra roliga resor, både halvdag och heldag, till bra priser. Bland annat elefantridning, djungeltracking och kanottur genom regnskogen. Jag var dessvärre lite "fast" med min 2-åring så för mig blev denna semester bara sol och bad. Och en och annan moppeutflykt.

Så, hur var då hotellet? När vi först kom dit kände jag att det var stort och grått men under vår vecka där så la de gräsmatta på nästan hela området så nu är det mycket mer frodigare. Tror också att det är tanken, för en hel del träd och växter planterades också ut under vår tid där. Rummen var fina, har inget att klaga på. Förutom AC:n då som är placerad rakt ovanför soffan (som blir en tvåbäddssäng). Men som en annan skrivit, sätt den på Dry och 23/24 grader så blir det bättre. Och dra för guds skull upp den stora träpersiennen som separerar de två rummen så får ni genat mycket bättre cirkulation på luften. När vi var där bodde det endast 60% på hotellet så fråga om ni inte kan få ett rum till så kan ni öppna dörren som finns mellan vissa rum via balkongerna så kan ni gå mellan varandra. Vi bodde på rum 336. Och där kan man göra så.

Frukosten var jättebra, personalen alltid lika glada och det var rent och snyggt på hotellområdet. Poolerna var härliga med gott om plats åt alla. Fanns också en poolbar med happy hour priser 16-18. Slå en ner där och ta en fruktshake eller mojito. Mums. I ena delen av poolen var det också väldigt lugnt. Upplevde att jag oftast var själv där. Härligt!

Lotta, du undrar över aktiviteter till en 5- och 8-åring. Hotellet har en hel del aktiviteter och så finns det flera utflykter att göra. Så det borde inte gå någon nöd på er om ni tröttnar på strand- och poollivet ;-)

Om ni vill ha shopping så finns inte det. Och Khao Lak i mina ögon är en riktigt tråkig stad. Hit åker man för lugnet, det man kanske inte finner på samma sätt i Phuket. Om ni vill ha lite puls så kanske en vecka på Mai Khao Lak är bra och en vecka på Phuket skulle passa?

/Frida
Av Lotta_p
27 jan. 2013 16:02
Hej Frida77!

Tack för din berättelse om hotellet!

Det låter ju toppen att de lägger ut gräsmatta på området. Jag tycker det ser så tråkigt ut med bara sand. Också bra att det kommit så många strandrestauranger.

Snart är det vår tur att njuta i solen!

/Lotta
Av Frida77
27 jan. 2013 18:01
Hej!
jag har laddat upp några bilder därifrån om ni är nyfikna på stranden och hotellet!

/Frida
27 jan. 2013 19:35
Hej

Vi skall åka till detta hotell nu i februari och nu i efterhand är vi lite rädda att det är alldeles för lite shopping, är det "svårt" att ta sig till Phuket för shoppingen? Hur mycket kostar det? Går det direktbussar från hotellet till Phuket eller är man tvungen att ta sig in till centrala khao lak innan?
Av Frida77
27 jan. 2013 21:19
Någon shopping ska ni inte räkna med i Khao Lak. Till Phuket tar det cirka 1,5 timme med taxi. Har för mig att taxi kostar ca 1900 baht/enkel väg, men är osäker på den siffran då vi aldrig själva åkte. Taxi finns vid stranden. Det går också en lokal buss som tar två timmar. Den är säkert mycket billigare än taxi. Vet inte varifrån den går, men anar att den går från stora vägen som ligger nära hotellet. Men om ni vill ha shopping så kanske ni ska stanna kvar i Phuket ett par nätter och sen åka till Mai Khao Lak. Lycka till!
Av Jal
29 jan. 2013 17:10
Hej!
Det står på hemsidan att hotellet har underhållning några kvällar i veckan. stämmer det?
Josephine
Av Frida77
29 jan. 2013 17:54
Någon direkt underhållning såg vi inte under vår tid där. Var en trio som sjöng under middagarna men det var allt. Det skulle dock ha varit någon slags show en kväll men den blev inställd pga regn.

/Frida77
Av Minne00
29 jan. 2013 20:27
Till er som fortfarande har möjlighet att byta hotell kan jag bara rekomendera Bhandari!!! Toppen för stora och små, 100 m från stranden och 600 meter från centrum!
Åker ner om.... 39 dagar :)
Av Mysco
30 jan. 2013 18:22
Hej,

jag är inte den snabbaste på att svara ;)

Svar på några av era frågor:
Pris på strandrestaurangerna: ca 100 bath per rätt, ca 30 för läsk. Vi är 2 vuxna och 2 barn, 8 och 10. Vår nota brukade hamna på 700-800 bath, inkl ett par öl och nån läsk samt fruktdrinkar. Ofta tog vi vitlöksbröd oxå ;)
Dålig lukt från ån: Ja men vi bodde långt därifrån. Det kändes bara när man gick över den.
Underhållning: Vi åt aldrig buffén men det var uppträdanden flera kvällar. En kväll var det trolleri som vi stannade och tittade på. Barnen gillade det. (jag med)
Affär: en bra bit från hotellet, om man gick på grusvägen längs med stranden. Vi köpte vatten, chips etc när vi var inne i Khao Lak. Det gick ingen nöd på oss vad gällde dryck, poolbarens banan/chokladshake var finfin! Dessutom fick vi fyra flaskor vatten per dag.
Poolerna: Vi gillade dem, fast våra barn är lite äldre. Finns inga rutchbanor etc vad jag såg.

Slutligen, om jag kan rekommendera hotellet.... Alla vill vi ha olika saker på semestern så det är en svår fråga. Jag kommer nog inte återkomma dit, fast det beror nog mest på att Khao Lak stad och områdena runt inte passade oss. Antar att det alltid tar tid innan allt funkar klockrent på nya ställen och tills personalen kommit in i rutinerna. Rummen, maten och stränderna med sina restauranger är kanon!!

Hoppas ni får en härlig semester Mvh Linda
Av Lotta_p
30 jan. 2013 20:08
Tack Linda för dina svar!

Vi tänker prova hotellet trots allt. Strandrestaurangerna verkar toppen! =)
Av Frida77
30 jan. 2013 21:23
Lotta,
såklart ni ska prova! Stranden är helt underbar och strandrestaurangerna fantastiska. Hos Kung Dung kan ni beställa hummer en dag i förväg om ni vill :-)
30 jan. 2013 22:35
Supertack för alla svar! Vi har ju inget annat val men vi kommer också prova och hoppas på en riktigt fin resa! Återigen tack för svaren =)
Av Jal
16 feb. 2013 11:02
Hej!
Hur är vädret i Khao Lak nu, prognosen visar bara regn de närmaste veckorna. Ni som har varit där stämde prognosen?

Alma