Erfarenhet av Sunny beach? Tryggt?

10 maj 2017 16:58
Visningar: 5005
Hej!

Jag och en till har planerat att boka en resa till bulgarien, bourgas dvs sunny.beach, nu i sommar. Jag har dock fått höra hemska saker om sunny beach, bla skottlossningar, knivdåd, korruption och rån för att nämna något... detta var visserligen för några år sedan och jag skulle vilja veta hur det är där idag och om fler varit med om detta och isf vilket år?

Tacksam för råd!

Hälsningar

Tina
Av Mlin_b
10 maj 2017 19:29
Hej!
Var där för några år sen med tjejerna vi upplevde inget alls. Håller man sig där turister ska vara är det nog inga problem. Vi hade bara kul. Men det finns mycket ute ställen med typ strippor/liknande men bara att inte gå dit.
Va inte rädd!
Jag skulle dock hellre åkte till grekland eller turkiet mycket mysigare. Va i turkiet i höstas super härligt!
MVH
Malin
10 maj 2017 22:10
sunny beach är ett skitställe. allt går ut på att lura turisterna på pengar. taxi,restauranger,butiker, ja allting går ut på att luras. korrupta poliser och maffialiknande gubbar som tvingar en att betala dricks innan man får gå ifrån puben/restaurangen.

ficktjuvar är mer regel än undantag. kändes otryggt vart man än befann sig. akta dig för gatumaten också då man får magsjuka av den. Det kommer fram horor hela tiden och tar dig mellan benen samtidigt som dom förökar leta i dina fickor. säker man till dom blir dom sura och ropar på stora maffialiknande killar.

har varit där två gånger. första gången var ganska bra så jag åkte tillbaka och fick den här upplevelsen.
nu är det en del år sen jag var där. det var samma sommar/vecka som vakterna till ett uteställe misshandlade en turist till döds.

kanske det har blivit bättre sen jag var där men jag avskyr stället och kommer aldrig i mitt liv åka tillbaka dit och inte heller rekommendera det till någon annan heller.

Mitt tips är att åka till ett annat ställe där folk är trevliga.

(och nej, jag var inget fyllesvin till turist som betedde mig dåligt)
16 maj 2017 16:59
Tack så jättemycket för era svar! :)
Av Ch85st
30 maj 2017 14:41
det finns så många trevligare platser längs svarta havet i Bulgarien att åka till, Nessebar, rRavda Pomorie,Sozopol, Primorsko, Kiten, Obszor osv. men om man är ute efter håll i gång och all inklusive så är det oftast Sunny beach som man åker tilr. vi har bott här nere i snart 6 år och har aldrig upplevt några problem. däremot kan jag säga att Sunny beach är inte första valet om vi vill åka till svarta havet.
Av Tom
7 juli 2017 11:06
Har varit i s-b 15 gånger och det värsta ja varit utsatt för är att någon stal mitt badlakan som hängde på balkongen på markplan. Har åkt som singel med partylivet som intresse och nu för tiden som familj med barn.

Om man åker till sunny beach/golden sands ska man inte förvänta sig det genuina Bulgarien. Det finns då andra mindre "sömniga" orter. Dom "stora" turistorterna är som nöjesparker med liv & rörelse. Både för familjer dagtid och partysugna nattetid. Der man ska tänka på är att undvika centralt belägna hotell och i dess närhet vid tex flowerstreet (blomstergatan) om man vill ha lugn & ro, även runt dom större discoteken som grabbarna grus,lazur mfl.

Vi trivs i sunny bech då det är temperatur som som svensk högsommar 25-30 grader och svarta havet med en underbar sandstrand som är finkornig och har "bräckt vatten". Har även provar turkiet flertal gånger men att åka under högsäsong är det ju lite väl varmt. Förra året hade vi 40 grader i skuggan och sen är ju vattnet salt i Medelhavet. Så iår blir det Bulgarien igen, det är fortfarande billigt att leva där mot tex turkiet. Kan tillägga att vi ni för tiden åket all Inc. Då det är bekvämt med barn.