Erfarenhet av praktik i Australien?

16 feb. 2016 07:21
Visningar: 455
Hej,

Jag har planer på att åka till Australien till hösten. Tanken är att vara borta strax över ett år, gärna Sydney, för att plugga engelska och praktisera inom PR och kommunikation i traditionella- och sociala medier. Då jag aldrig varit i Australien har jag inget kontaktnät där och tänkte gå genom en förmedling. Därför undrar jag om det är någon här som testat, eller har planer på att testa, praktik eller studier genom Skandinaviska institutetet, Kilroy eller GoExplore? Vad är era erfarenheter?
16 feb. 2016 08:25
Kilroy har jag bra erfarenhet av generellt - de känns seriösa. Men alla mina praktikplatser fixade jag själv på plats eftersom jag pluggade i Oz.

Ofta kan du få betald praktikplats dessutom - i motsats till Sverige.
16 feb. 2016 18:31
Tack för svaret. Har också hört bra saker om Kilroy. Intressant med betalda praktikplatser, antar att chansen för det är större om man söker personligen och inte genom en förmedling. Är det länge sedan du gjorde praktik där? Kontaktade du företagen själv eller gick du via universitetet?
17 feb. 2016 06:59
Nu var det länge sedan jag - personligen - praktiserade, men jag fixade en intervju till en bekant senast förra året.

Regga dig på t ex www.seek.com.au för tips om jobb.

Kontakta HR, skicka med CV, var tydligen med när du är tillgänglig och var förberedd vid telefonintervju.

Observera att många skolor har samma uppehåll som vi - även om en del har tre istf två terminer - så försök ligga före innan praktikplatserna tar slut.

Generellt sätt är att vara svensk en fördel då vi (generellt) är bra på engelska.