Ensam tjej thailand dec-jan

19 okt. 2015 23:56
Visningar: 1588
Hej,

Som rubriken lyder kommer jag åka till thailand ensam på grund av att jag inte vill bränna upp min biljett. Har inte heller anhöriga som kan åka med pga så kort varsel. Därför skulle behöva alla tips och råd jag kan få gällande thailand. Jag flyger till bangkok i december fram till början i mitten av januari.
Jag funderar på att åka till Phuket för att jag vill kunna sola & bada och köra all inclusive. Jag är lite rädd för att röra mig ensam... Hur är det i thailand? Är det tryggt?
Av Hille2
20 okt. 2015 08:17
Thailand är lätt att resa ensam i och om man (som på alla andra platser) använder sitt sunda förnuft så är det ungefär lika säkert som hemma. Bortsett från trafiken då, som är mycket farligare...

Jag har själv rest, oftast ensam, till Thailand i över 20 års tid och aldrig känt mig osäker eller råkat ut för något farligt. Förutom en stulen plånbok vid ett tillfälle. Men det berodde mest på mitt eget slarv.

Att åka till Phuket och bo på ett allinklusive-hotell är ungefär som att åka till vilken jättestor turistort som helst i världen. Om du är ute efter det så är väl Phuket helt okey. Men om du söker lite på detta forum så får du tusentals tips om andra, mindre exploaterade, mysigare och billigare alternativ.
20 okt. 2015 08:32
Hej,

Hur gammal är du och har du tidigare rest runt i världen något ?
20 okt. 2015 23:53
Hille2: Jag vill ju åka runt och se saker för det känns väldigt onödigt att hänga på hotellet i över 3 veckor. Tänkte köra all inclusive för att det är ett tryggt kort men den är väldigt tråkigt för att jag gillar att se saker och uppleva landet. Vilka städer är trygga att ta sig runt i själv? Kan man åka taxi, tuk-tuk själv eller är det bättre att åka kommunalt?
Har fått lite info från kollegor att det finns risk för att man som ensam tjej råkar illa ut och kanske ev slutar upp som en "köpflicka"

Vasilisk:
Jag är 28år.. Jag har rest en del tidigare men aldrig ensam. Har alltid haft någon med mig eller besökt någon som redan befinner sig i det landet jag har besökt.
Av Hille2
21 okt. 2015 07:39
Som jag skrev tidigare så är inte Thailand farligare än man gör det. Kommunikationerna är bra, du behöver inte sätta dig ensam i en taxi. Håller du inte på med droger eller har för vana att bli kraftigt berusad eller går omkring ensam på mörka bargator på nätterna så är inte Thailand farligare än nåt annat land. Vore det så att det hörde till vanligheterna att "man slutar upp som en köpflicka"(om det ens har hänt) så skulle vi nog fått höra om det på nyheterna med tanke på hur många svenskar som reser till Thailand varje år. Jag skulle nog vilja säga att våldsbrott mot turister är ganska ovanligt i Thailand.

Vet inte var du landar men om det är i Bangkok så kan du ta dig genom större delen av staden med hjälp av allmänna kommunikationer som flodbåt, Skytrain, bus och metro. Det finns utmärkta bussförbindelser över hela landet och även tåg om du vill till den östra kusten inkl öar och söderut eller till trekkingäventyr i norr. Det finns också möjlighet att boka billigt inrikesflyg om man vill att det ska gå snabbt.

Landar du i Phuket kan du med lätthet ta dig runt i Thailands övärld genom att följa de vanliga turistrutterna. Du kommer att träffa många andra som reser ensamma eller i sällskap som du kan få tips och råd av. Läs på lite om landet, på olika forum eller i böcker och fundera på vad det är du vill se.
Av Limone2
21 okt. 2015 19:38
Precis som Hille beskriver så är det väl bara om du sysslar med droger och är dyngrak på mörka bakgator som det risk för oro.

Jag är visserligen kille men både jag och många av mina tjejkompisar har rest runt i Thailand i många år.
Aldrig någonsin varit i närheten av någon som kan betraktas som otryggt.

All inklusive ska du garanterat skippa...

Om du åker till tex Phuket så har du tusentals mathak och du kommer garanterat känna dig trygg och vara ute och gå en kvällspromenad med alla andra turister.

Gillar du lite nya utmaningar och gillar att träna så rekommenderar jag att testa ett Muay thai camp...
Lamai Muay thai camp på Koh Samui är ett kanonställe där alla åldrar tjejer som killar har träning för nybörjare. Det är alltså ingen närkontakt ...Utan man får lära sig grunderna..Komma i form och känna sig i bra form. Till Koh Samui flyger man enkelt ifrån Bangkok för mellan 500-1000kr...
När jag tränade där så valde jag deras finaste bungalow med havutsikt, ink frukost och träning på morgonen + kväll för 2000kr veckan.

Det finns dessutom väldigt fina vattenfall att se där. Matmarknad som är underbar.

Därifrån kan man relativt enkelt ta båt och buss till (finns att köpa biljett i varje hörn) Ao Nang som är perfekt ställe för dig... Familjärt, tryggt och massor av öar man kan besöka enkelt med longtailbåtar.
Flyg ifrån Ao Nang (Krabi) tillbaka till bangkok kostar mellan 500-1000 kr ..

Jag är övertygad att du kommer bli förälskad i Thailand.... Och all din oro kommer snabbt försvinna.
Folk är så otroligt trevliga (med några få undantag)...

Däremot så tycker jag Bangkok suger... Smutsigt, dålig luft och inte det där man vill ha av Thailand.. Sol å vackra stränder :)

Så mitt tips är att du flyger vidare direkt till antingen Koh Samui, Ao Nang eller Phuket...
Phuket funkar...Men det är väl det är väldigt turistigt.. Och dyrt jämfört med resten av Thailand.

Lycka till och fråga på om du vill veta mer.
Av Frassa
28 nov. 2015 01:28
Vi är 3 tjejer härifrån sidan som kommer vara i Ao Nang 18/12-2/1 om du vill ha lite sällskap!
13 dec. 2015 13:49
Hej!

Snubblade in här och hittade denna tråd.
Jag reser alldeles själv med min 5 åriga son till Thailand. Vi kommer landa i Phuket och vara där i 6 dagar sen vet jag inte. Jag har funderat på ao nang samt koh lanta vill vara där det är lugnt och skönt och inte en massa stess :)
Gärna kunna göra en massa utflykter. Då är krabi som lockat när jag sökt på nätet.

Jag är livrädd ;) aldrig rest själv i hela 3 veckor och aldrig varit i Thailand. Jag vet inte vad jag skall förvänta mig. Söker gärna tips !
Vi
Av Hille2
13 dec. 2015 14:30
Citerat från Cassie84:
Hej!

Snubblade in här och hittade denna tråd.
Jag reser alldeles själv med min 5 åriga son till Thailand. Vi kommer landa i Phuket och vara där i 6 dagar sen vet jag inte. Jag har funderat på ao nang samt koh lanta vill vara där det är lugnt och skönt och inte en massa stess :)
Gärna kunna göra en massa utflykter. Då är krabi som lockat när jag sökt på nätet.

Jag är livrädd ;) aldrig rest själv i hela 3 veckor och aldrig varit i Thailand. Jag vet inte vad jag skall förvänta mig. Söker gärna tips !
Vi
Tror att Koh Lanta skulle passa er perfekt, det är ett bra nybörjarställe. Många svenska barnfamiljer reser dit så du kan säkert få många bra tips på plats.
13 dec. 2015 21:13
Cassie84 välj Koh Lanta. Stranden Klong Dao är toppen för barnfamiljer. De andra stränderna är också bra.
Jag tror inte du blir besviken.
Berätta gärna efteråt vad du valde och vad du tyckte.

Blackstorm. Jag tror nog att Koh Lanta kan vara ett bra alternativ även för dig om du vill känna dig trygg.
14 dec. 2015 06:44
Tack snälla för era tips!
Vi börjar med 6 dagar i Phuket 2 i Kamala och 4 i Kata. Även hört att lång beach skall vara bra i Koh Lanta.
Vi får se vad det bär av men det lutar åt det hållet. Hoppas på att hitta bra boende också vilket verkar vara väldigt uppbokat nu vid jul och nyårs helgen. Bra utflykts mål i Thailand som man inte bör missa?