El Sokna/ Egypten

Av Ankib53
6 mars 2010 16:17
Visningar: 296
Apollo har resor till detta resmål har någon erfarenhet av denna plats?
Skulle vilja prova på Egypten nästa vår men hur är vattentemperaturen i början av april? Någon som kan berätta det för mig?
Av Kattens
16 mars 2010 16:43
Jga har varit där många gånger eftersom min man kommer från Suez som ligger som närmaste stad. Det är underbart där eftersom det inte är så turistisk ännu och så nära till Kairo och Pyramiderna. Ain El Soukhna betyder på arabiska Heta Ögat! Vilket stämmer väldigt väl eftersom det blir väldigt varmt där. April är det ordentligt varmt där, även vattnet. Du har berg på ena sida och havet på den andra så därför blir det snabbt varmt där. Funderar du över något så berätta jag mer. :o)
16 mars 2010 17:36
I maj skall jag fara till Hurghada i Egypten och bo på Grand Hotell. Det här blir tredje gången jag far till Hurghada. Det är det bästa resmål jag vet och jag har varit på många ställen. Det är underbar personal, men blir behandlad som kungligheter. och det är billigt att leva där. Vattnet och stranden är helt underbar. I Egypten är det säsong året om. Åker man i dec eller jan kan man möjligtvis behöva en tröja på kvällarna men annars är det varmt och skönt hela året. Det är också väldigt prisvärt att resa dit. Ofta ingår frukost och middag i priset.
Av Kattens
20 mars 2010 10:06
Jag har också varit många gånger i Hurghada också. Skulle jag välja mellan dessa två platser så väljer jag helt klart El Sukhna! Av många anledningar.
Man slipper en lång och tråkig busstur för att kunna besöka Kairo, Pyramiderna, Museet mm eftersom El Sukhna ligger bara en timme drygt från El Sukhna.
Dels är det inte alls så turistiskt som det är i Hurghada. Man slipper mycket av de jobbiga försäljarna. Och det är nära att ta sig till Suez, ca 30min, där allt är real Egypt.
Det är varmare i El Sukhna än Hurghaga. Ain el Sukhna betyder just på arabiska Heta ögat. :o) Och bergen stoppar vindarna från ena sidan.
Mycket fina och underbart service och hotell.
Listan kan göras hur lång som helst.
Och vill du ha hjälp där borta så hör av dig till mig så hjälper jag dig så gärna. :o)
Du når mig på (Logga in för att se e-postadress)