Egypten - inhägnat område?

Av Mowa
26 dec. 2010 13:34
Visningar: 501
Vi är fyra i familjen med lite olika önskemål för vår semester.

Vi behöver tillgodose värmebehov, poolbehov, strandbehov, god-matbehov och lek. Helst ska legoland ligga på semesterorten, men spännande attraktioner som pyramider funkar också.

Har tittat på Egypten för snorkling och pyramidernas skull, skulle vara perfekt, men vi har fått för oss att turistorterna är inhägnade i egypten. Stämmer det? Och hur står det till med god-matbehovet i egypten?

Förslag på andra resmål emottages mycket tacksamt också.
Av Hathor
26 dec. 2010 21:28
Turistorterna är inte inhägnade,men hotellen är de o har separata stränder..liksom inbyggda,i dom allra flesta fall..
i Elgouna finns en stor öppen strand men där kostar de pengar att vara....
Värme behovet får ni tillfredsställt ,tvivla inte på det.
För att få se spännande attraktioner o monument får ni bege er till Luxor,kairo,Memphis ,Sakkara,Alexandria ,
vilket som är närmast beror ju på vart ni åker..
Ska ni bo i hurghada om de området är de luxor som ligger närmast,bor ni i Sharm,så är det Kairo..

Vill ni leka så är det mkt sportprogram vid dom flesta hotell..
Beträffande maten så är ju inte egypten ngt matland..
Dom föesta hotell med klass har ju restaurang,men godast mat får man om man går ut o äter på lokala små
ställen där egyptier själva äter...
men det finns givetvis Pizza pasta o hamburgare....
Vilken tid har ni tänkt åka??
27 dec. 2010 00:15
Håller helt med Hathor
Det är fritt fram även i Egypten. Fördelen med hotellen är ju att det hindrar en massa försäljare som springer runt överallt men även på hotellen går du fritt både ut och in så mycket du vill dygnet runt
Av Mowa
27 dec. 2010 15:57
Hej! Tack för svar.
Vi hade tänkt åka på sportlovet (vecka 9).

Om jag fattat rätt så är alltså orterna "vanliga" orter, men hotellen är inhägnade och det är inga problem med att bege sig ut så att man får en känsla för vad Egypten handlar om?

Det låter spännande med egypternas egen mat. Hm... låter lite lockande.
27 dec. 2010 18:46
Stämmeer bra Mowa
Ha en trevlig resa
Affe
29 dec. 2010 11:09
Håller väl med i det mesta som skrivs här och personligen tycker jag nog att Egypten kan vara ok. om man vill ha solsäker snorkling okt-nov eller mars-aril med möjlighet till att besöka intressanta platser och tycker om att dega runt på ett hotellområde men ändå ha möjlighet till att uppleva en annorlunda kultur om man lämnar hotellområdet,
Däremot finns det många platser med klart bättre mat och renligheten och hur man hanterar sopor och avfall ska vi inte nämna ens.
vill man ha möjlighet att kunna utforska sevärdheter i lugn och ro så är väl inte Egypten rätt plats direkt ha ha! här får man finna sig i att ideligen bli uppvaktad av en svans av självutnämnda guider som ska visa dig runt,en del kanske tycker det är charmigt andra däribland jag kan få spunk på det efter ett par dagar.

Summan tycker jag är

*Värmebehov. ja dagtid men nätterna kan vara förhållandevis kalla faktiskt kallare än kanarieholmarna och det blåser ju mer vintertid.

*Poolbehov. Absolut i Egypten finns många jättefina hotell med suveräna poolområden men se till att poolen är uppvärmd för vattnet blir ju ungefär dygnsmedeltempen och den ligger på ca.18-20 grader vintertid vilket jag tycker är i kallaste laget för att kunna njuta fullt ut av badandet.

* strandbehovet. nja med knappt godkännt de melllan hotellen avdelade stränderna sänker betyget, badbiten är väl inte bättre än tex. Kanarieöarna .

* God mat behov. Nja knappt godkännt här också visst funkar ju hotellens all-inclusivebufféer men de är inte ett dugg bättre än på många andra platser och ute på "turisthaken" tycker jag maten får knappt godkännt och många av de egyptiska rätterna tycker jag väl mest ser ut som nåt brutalt roadkill he! he! men visst går de ner men inte kan man med bästa välvilja kalla Egypten för ett matland av rang.

* lek på stranden funkar väl bra och även en del lekplatser finns på hotellområdena så nog funkar den biten men kan inte jämföras med de större turistorterna på tex. gran canaria eller spanska solkusten där utbudet av vattenland tivoli och lekland är klart större men det funkar och oftast räcker väl badstrand och bad för barnen.

* Snorklingen däremot är ju Egyptens paradgren saknar motstycke med så kort resväg.

*Bra vinterresmål v.9 visst funkar det men många tar för givet att egypten är varmt året om, visst är dagarna varma men det blåser ofta så inte upplever då jag det som speciellt varmt när man kommer upp ur poolen och nätterna kan vara riktigt kyliga inte helt ovanligt med 14-15 grader nattetid.
Man har inte fler soltimmar i Egypten än på Gran canaria vintertid och dygnsmedeltempen och vattentempen är oftast ett par grader lägre i egypten, så är det inte främst pyramider och gamla kungagravar som lockar finns ju andra varmare alternativ vintertid typ Oman eller Kap verde.
mvh. Bosse.