Edinburgh

4 nov. 2015 10:29
Visningar: 616
Jag och sambon har bokat en resa till Edinburgh lite spontant. Vi vet inte direkt vad vi ska göra under våra fyra dagar där mer än att äta och dricka gott och se på vackra omgivningar. Någon som varit där? Vad får man inte missa?
Vi tänkte inte hyra bil.
4 nov. 2015 10:56
Citerat från Havannaa:
Jag och sambon har bokat en resa till Edinburgh lite spontant. Vi vet inte direkt vad vi ska göra under våra fyra dagar där mer än att äta och dricka gott och se på vackra omgivningar. Någon som varit där? Vad får man inte missa?
Vi tänkte inte hyra bil.
Samma fråga har ställts och besvarats här: http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/restips-edinburgh-scotland-19153

Bil behöver ni inte om ni inte vill ut på landsbygden som förvisso också är sevärd. Ni fyller lätt 4 dagar i stan och man promenerar lätt till allt, orkar man inte finns lokaltrafik och taxi så klart.
4 nov. 2015 12:04
Jag säger som jag sade under mitt gamla namn i den tråden och slänger in blogginlägg jag gjort sedan dess. Först en allmän introduction:

https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/04/20/edinburghs-sevardheter/

Ät bakpotatis på Baked Potato Shop på Cockburn Street och gärna den med cheese, onion and pineapple. Du ser aldrig en bakpotatis på samma sätt efteråt :)

https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/04/14/skotsk-snabbmat/

Strosa runt i Dean Village och de gamla kulturella hantverkarkvarteren i Stockbridge i närheten med vackra hus.

Gör en dagstur med tåg till Stirling med sitt slott och sina minnen av William Wallace och slaget vid Bannockburn. Här börjar man ana höglandsnaturen.

Åk lokalbuss till South Queensferry (som också har mysig pub) vid vattnet och se alla tåg som sniglar sig över den enorma och kända järnvägsbron. Gå gärna genom Dalmeny House's ägor till bussen tillbaka vid grindstugan sedan.

Ett besök på drottningens gamla fartyg HMS Britannia i Leith är fantastiskt - eget garage till rollsen på däck och roligt att dricka te i caféet!

https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/07/06/royal-yacht-britannia/

Edinburghs slott är en av Storbritannien största sevärdheter med de skotska regalierna. Utsikten är fantastisk. Nedanför slottet på "baksidan" ligger Grassmarket med en massa pubar.

https://barabrittiskt.wordpress.com/2015/04/19/slottet-edinburgh-castle/

Promenera ner till drottningens palats Holyrood och vidare upp på Arthurs Seat för mer berg. Calton Hill med observatoriet har också fin utsikt.

Folkmusikkvällar på puben. Ensign Ewart uppe vid slottet brukar ha det och annars källaren på Royal Oak på Infirmary Street (också i Gamla stan) men det finns många fler.

Edinburghs Gamla stads läskiga historia bland gränderna:

https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/05/09/pest-eller-kolera/

Utöver detta finns whiskyutställning, Camera Obscura, national- och konstmuséer som alla har något sevärt.

Gillar man litteratur så kan man ta tåget till Tweedbank och promenera till Sir Walter Scotts hem....
4 nov. 2015 12:36
Barabrittiskt har redan tipsat om alla mina favoriter + några nya grejor :)
Om ni gillar att dansa så kan ni också gå på ett caleigh och prova på lite skotska folkdanser! Ganska lätt och trevligt sätt att träffa lokalbor.