Dina bästa tips om Kalabrien/Syditalien ... (boende,utflykter osv osv)

17 apr. 2012 18:12
Visningar: 4803
Har blivit nyfiken på Syditalien..
Berätta om dina erfarenheter om Kalabrien/Syditalien
så är jag tacksam! Är det en bra årstid att åka i maj tex? Bra boende? (prisvärt - gärna med halv/helpension).
Av Desires
17 apr. 2012 22:36
Jag tyckte att Tropea var en väldigt mysig genuin italiensk stad, vi hyrde en privat lägenhet där men hyrde bil några dagar och tog oss bl a till Pizzo, en timme ifrån Tropea. Så ngt hotell där kan jag inte tipsa om dessvärre. Men här är några tips som jag läst om bara...
.
Rocca Della Sena ska vara ett underbart hotell som ligger vackert vid havet, med egen strand, titta här http://www.activehotels.com/1/sv/1/3583065-hotel-rocca-della-sena-tropea.html.
http://www.residencetropea.it/en/tropea.aspx
http://www.donnaciccina.com/
http://www.residenzailbarone.it/en/home.html

och här är flera B & B i Tropea - som är betydligt billigare än ovanstående
http://www.venere.com/italy/tropea/?ref=879292&cur=EUR&kwp=5292-24

Maten var toppen just i Tropea, flera små mysiga tavernor i gränderna i denna söta stämningsfulla stad, som serverade jättegod mat, var inte besvikna en enda gång!!!.. Tropea på Kalabriens västkust ligger på en klippa ca 70 m över havet och omgärdas av riktigt fina stränder, både den närmaste inne i Tropea och andra närliggande.

Vill du läsa o se foton från denna resa kan du titta på min reseblogg http://www.desires.se/#post12

Här kan du läsa mer om Kalabrien.
http://www.expressen.se/resor/resmal/europa/italien/1.84459/...
24 apr. 2012 08:48
Tack för ditt långa svar! :-)
Av Annl
30 apr. 2012 07:40
Hej,

Maj är en perfekt tid att åka till Syditalien.

Jag har vid flera tillfällen besökt Amalfikusten och vill slå ett slag för detta fantastiskt vackra område där det finns hur mycket roligt som helst att se och upptäcka.

Om du har någon av de små orterna på Amalfikusten som bas så kan du besöka Capri, åka till Vesuvius, Pompeij, historiska muséet i Neapel och förstås upptäcka alla de andra små orterna kring Amalfikusten. Sorrento har du kanske hört talas om - dit går det en hel del charter. Jättefin liten ort. Fina är också Amalfi, Positano, Ravello...

Vägarna är hissnande smala och krokiga och det stupar rätt ned i havet. Fantastiskt dramatiskt landskap.Första gången jag var där hyrde vi en cabbe - det var häftigt att kolla upp på bergen och det blir ju lite annat när man inte har tak på bilen.

Trevlig resa!