Dagstur till Penang från Langkawi

Av Emolis
2 nov. 2014 16:20
Visningar: 553
Nu börjar det närma sig vår Malaysiaresa och jag har en del frågor jag hoppas någon av er kan besvara. Vi kommer bl a vara en vecka på Langkawi och är lie sugna på att åka över till Penang. Är det någon som vet om det är möjligt att ta en dagstur dit och hur lång tid färjan i så fall tar? Finns det organiserade turen från Langkawi eller är det på egen hand i Penang? Finns det något vi inte bör missa på Langkawi utöver det som står i alla resehandböcker, något litet smultronställe eller så? Vi är intresserade av djur, natur och kultur. Hur är det med hyrbil? Något ni rekommenderar trots vänstertrafik?
Sen kommer vi även åka över ett par dagar till Koh Lipe. Färjebiljetter är bokade och vi åker från Telaga Harbour. Vi kommer dock bo i Kuah (eller i utkanten). Hur lång tid tar det att åka den sträckan? Färjan går kl 9, när bör vi åka från Kuah på morgonen?
Tack på förhand!
Av Sierra
2 nov. 2014 18:56
Dagstur med färjan till Penang är inte möjlig då den till Penang går på em och tillbaka till Langkawi på morgonen. Tid till sjöss 2 tim 45 min enkel resa.

Hyrbil på Langkawi hyr du på flygplatsen och ön har bra vägar och vänstertrafik är inget problem.

Från Kuah till Telaga tar det ca 45 min. Incheckning öppnar två tim före och stänger 30 min före avgång.

Läs min Guide om Langkawi: http://www.reseguiden.se/reseguider/langkawi-on-som-erbjuder-det-mesta-5278#axzz1pszDJoie