Dags budget i Thailand?

18 nov. 2010 22:03
Visningar: 2344
Hej,
reser i mars ca 3 veckor med två barn 4 & 6 år till Thailand, Koh lanta.
Är det någon som har någon aning om ungefär vad man brukar göra av med per dag om man ska äta lunch och middag och leva där?
Utöver kommer vi göra några dagsutflykter, Tack tack
Av Kentbra
19 nov. 2010 09:34
beror mycket på vart i landet du åker.
ta bangkok, phuket eller samui till exempel, dyra och med mycket turister. här får du räkna med 1.000 THB (cirka 250 SEK) om dagen. då ingår det mesta såsom billigt boende och mat.
åker du till områden med mindre turister, till exempel Koh Phangan så klarar du dig på hälften och på landsbygden ännu mindre.

Kent
20 nov. 2010 14:50
Sawadee kha!

Det finns allt från enkla inhemska restauranger på Koh Lanta till exklusiva(re) europeiska. Priserna är generellt sett högre på strandrestaurangerna än i Ban Saladan - även om man räknar in kostnaden för en tuk-tuk till byn brukar det "löna" sig att välja en restaurang inne i Saladan ex Lanta Seafood. På köpet får man pinfärsk fisk & skaldjur och en plats på verandan byggd på pålar ut i vattnet. Å andra sidan är solnedgången oslagbar vid stranden - många brukar ta en drink och kolla in solnedgången vid 18-tiden för att sedan uppsöka något trevligt ställe att äta middag. Medtag ficklampa för kvällspromenad på stranden!

På Klong Dao-stranden finns många bra och mysiga restauranger att välja mellan och de flesta serverar någon typ av mat som passar barn ex pasta och sandwiches. Några serverar t o m köttbullar & mos - jag har för mig att restaurang Picasso har det på menyn. En trevligt ställe som vi brukar äta lunch på är "Hans" belägen ganska så långt norr på Klong Dato (bredvid Royal Lanta resort). De har en bred meny och mycket god & prisvärd mat men det gäller att vara på "Hans" i tid för framåt 14 blir det fullt med folk och lång väntan.

Kan ni tänka er att äta lokal mat kostar en enklare lunch typ Phad Thai 30-40 SEK/person och enklare middag typ Paneng Gai 40-50 SEK/person. Det går en del pengar till vatten, läskeblask och glass i värmen - lägg till lite snacks så får man räkna med ca 100,-/SEK och vuxen. Om ungarna får dricka läskeblask typ coca cola lönar det sig att åka eller gå till en supermarket och inhandla dessa och ställa i rummets kylskåp. I rumspriset brukar det ingå en 1/2 liter dricksvatten per dag men det förslår inte långt. Importerat kött är dyrt - då springer notan raskt iväg liksom om man väljer tigerräkor. Tigerräkor odlas i sumpar och det är inte helt ovanligt att tigerräkor är orsak till kraftig magsjuka...

Hotellen erbjuder olika härliga dagsutflykter med speedboat inklusive lunch, frukt, dricka, snorklingsprylar och flytväst, Räkna med ca 400 - 450,- SEK och vuxen för en utflykt. (Kolla att avgift till ev nationalpark ingår i priset - behövs till Koh Rok). Koh Rok är verkligen värt ett besök liksom "Fyra öar". I fyra öar ingår bl a simma i Emerald Cave på Koh Muuk. Också jättehäftigt! Guiderna simmar med ficklampa och "badring" och flytväst rekommenderas även för vuxna.
20 nov. 2010 15:31
vi har varit nere i thailand en del gånger och dom priser som kentbra uppger var priser för många år sen har man barn som är 4och sex år så vill man bo drägligt.vi var på kho lanta föra året och upplevde att det var inte så billigt och även om våra barn är större så äter man inte maten vid matstånden varje dag utan en pannkaka då och då kho lanta thailändarna är medvetna att det finns Många svenskar där b.l.a två svenska skolor och det färjar priset.ett tipps ta er upp till old town väldigt specielt och priserna på resturangerna är halva priset gämfört med södra delen.det fins även en trevlig elefantfarm mitt på ön.
Av Lilly
28 nov. 2010 22:12
Cajsawargs uppgifter stämmer rätt bra med vår uppfatttning, möjligen tyckte jag det var lite billigare. (var på Lanta för 1,5år sedan).
Visst ska man unna sig en bananpannkaka eller några glassar, det hör liksom till, men det är inte så dyrt.
Mitt tips är att undvika alla restauranger som har svenska charterbolagsskyltar på sig, det borgar inte för bättre kvalitet utan bara för dyrare pris. Välj småställen med inhemska gäster, där är maten bäst! En av våra favoriter låg på piren.
Om man tröttnar på thaimaten finns "mörkt" bröd, yoghurt och ost att köpa bland annat i affären i Saladaan. Kan vara skönt att få till lättlunch som omväxling
Tycker visst att Old town kan vara värt ett besök, men man åker inte dit för att äta billigt, det är för långt från stränderna.
Lite off topic:
Undvik sjukhuset i Old town, välj hellre den lokala vårdcentralen i Saladaan. Där jobbar samma läkare som har privatkliniken alla svenskar går till. Hon är (eller åtminstone var förra året) på vårdcentralen på förmiddagarna och driver privatkliniken på eftermiddagarna.