Customer Attestation for Entry Into the U.S.

Av Younso
29 juni 2022 16:20
Visningar: 143
hej. Min son åker till New York på fredag från Arlanda med Virgin Atlantic. Via deras sida så står det att man måste fylla i något som heter Customer Attestation for Entry Into the U.S. Men via deras sida https://www.virginatlantic.com/content/vaa/www/us/en/attestation-form.html står det "We're sorry, but we couldn't find any results for your search" trots att jag hittar bokningen på deras websida. Hur gör jag? Antar att dessa måste fyllas i innan fredag. Har försökt ringa Virgin Atlantic men efter 30 min gav jag upp.
30 juni 2022 00:55
Vi åkte från Amsterdam till Los Angeles för drygt en vecka sedan. Då fick vi ett papper där vi skulle fylla i om vi var vaccinerade eller inte. Vi hade visat vaccinationsbeviset på Arlanda. När vi kom fram till Denver kollade dom inte på pappret men alltid bra att fylla i det som behövs. Hoppas det löser sig och att din son får en härlig resa.
Av Younso
30 juni 2022 11:21
Tack. Fick ni detta papper på planet eller innan ni gick på planet?
Efter ca 1 timma i telefonkö hos Ticket så verkar det som om detta med Attestation är något som behövdes innan USA lyfte restriktioner under juni för inresa. Så länge man har covid bevis, pass och ESTA så är allt under kontroll.
30 juni 2022 14:15
Vi fick det vid gaten. Ja jag tror också att det är ett papper som kommer försvinna. Har man pass, esta och vaccinationsbeviset klarar man sig bra 😄
Av Younso
30 juni 2022 14:59
Hoppas det.
Däremot kunde jag inte checka in åt honom men jag tror att varken Virgin Atlantic (eller Delta som sköter denna tur) har möjlighet att kontrollera covidbevis på nätet och därför måste man göra det vid gaten. Sonen flyger GBG-ARN med Ryanair och anländer kl 08.15 och då är han incheckad. Sedan är flyget till JFK kl 12 så han har några timmar på sig på Arlanda att fixa incheckningen hoppas jag. Tack vare säkerhetskontrollen på Landvetter så slipper kaoset på Arlanda.
30 juni 2022 22:51
Reser han med endast handbagage? Om inte måste han hämta bagaget, checka in och gå igenom säkerhetskontrollen.
Av Younso
1 juli 2022 05:28
bara handbagage så jag hoppas att han hittar någon Delta person som kan checka in honom.
1 juli 2022 10:11
Citerat från Younso:
bara handbagage så jag hoppas att han hittar någon Delta person som kan checka in honom.
Det är nog bäst att checka in på nätet då, eller vara tidigt på gaten. Delta brukar ha en del standby-passagerare som får platserna som är kvar.
Av Younso
1 juli 2022 11:39
Citerat från Worldofmarie:
Citerat från Younso:
bara handbagage så jag hoppas att han hittar någon Delta person som kan checka in honom.
Det är nog bäst att checka in på nätet då, eller vara tidigt på gaten. Delta brukar ha en del standby-passagerare som får platserna som är kvar.
Som jag skrev det gick inte att checka in på nätet och jag tror att det har med att man måste visa upp covidbeviset först när man är på plats.
1 juli 2022 13:30
Brukar gå att checka in ändå, men kanske inte möjligt att få ut boardingkort.
Av Younso
2 juli 2022 10:03
Nu löste det sig till slut. Sonen är 17 år och 10 månader och det var lite krångel på Arlanda men han fick hjälp. Något om att ett påskrivet papper från föräldrarna saknades men jag hade inte läst något om ett sådant när jag bokade biljetterna hos Ticket... Hoppas verkligen inte att det blir krångel när han skall hem från NYC på torsdag....
Men jag tror att det blev krångligare enbart för att vi hade köpt en biljett ToR för Stockholm-NYC via Ticket, sedan en enkel via Ryanair GOT-ARN samt en enkel via SAS ARN-GOT. Eftersom han hade bara handbagage och han var incheckat på Ryanair flyget och hade boardingkort så gick han bara genom säkerheten på Landvetter utan krångel. När han sedan går av på Arlanda så behövde han inte gå igenom en säkerhetskoll igen eller gå fram till en biljettdisk och således är det svårt att veta hur man skall ordna incheckningen eller ett boardingkort. Som tur var hade han ca 4 timmar väntan på Arlanda innan flyget till NYC.
Men för min egen skull. Hur skall jag ha gjort? Hur skall man veta vilka papper man borde ha fyllt i innan hans resa? Pass, ESTA och covid hade jag koll på.
2 juli 2022 10:53
Lusläsa på flygbolagets hemsida. Jag, som jobbar på flygplats, har aldrig behövt be om ett föräldraintyg, så det är nog inte så vanligt.