Charter vs Reguljär

6 mars 2014 12:54
Visningar: 1237
Ja som tråden lyder, vilket är att föredra?
Vi är en familj på två vuxna och ett barn (13 när vi ska åka) men mina föräldrar i princip idiot förklarar mig nu när vi planerar vår resa till Thailand som vi tänkt komponera ihop.

De anser att om man åker charter så har dom koll på läget i landet osv? Jag känner mest att jaja det ordnar sig?

Å helt kostnadsmässigt skiljer det ju sig en hel del också.

Vad säger ni?
6 mars 2014 13:01
Vi va borta i 3 1/2 vecka och satt ihop våran egen resa. Vi åkte med tre barn. Allt gick så bra och vi är så nöjda. Det är så lätt i Thailand, när man hoppat av båten finns det alltid någon som hjälper till och kör till hotellet, finns hjälpsamma människor överallt. Vi bokade flyg till Bangkok ftån Köpenhamn, sen inrikesflyg med air asia. Hotell bokade vi dem som vi tyckte verkade bra med bra läge. Vi är sååå nöjda med allt, och det är så skoj att planera resan tillsammans. Skulle inte åka charter till Thailand.
Av Aby
6 mars 2014 18:12
Hej.

Det är ju halva resan att själv planera och boka tycker jag då väljer du ju själv hur du vill resa och bo, priset? ja det kan bli både billigare och dyrare men det är ju upp till dig.
Tycker nog att man får en större upplevelse om man fixar det hela själv, Dom 6 gånger jag har varit i Thailand så har jag åkt reguljär flyg och själv bokat hotell och transporter i Thailand är nog det enklaste som finns.
Så lycka till med planerandet och resan.
6 mars 2014 20:13
Håller med ovanstående. Enda anledningen att åka charter till Thailand är om man får tag på en riktigt billig sistaminutenbiljett :) Annars är det roligt och enkelt att planera allt själv. Och så får man träffa folk från lite olika länder och även Thailändare när man inte bor på charterhotellen!
Av Marilcj
6 mars 2014 20:37
Helt klart flyga reguljärt o planera o boka själv....man får så mycket mer för pengarna.
För att ha koll på läget i landet, som nu när de varit oroligt en tid, eller översvämningar som de var för några år sedan så är det ju bara kolla på ambassadens hemsida så står de ju där vad o om man ska undvika något ställe mm.

Vi har bokat precis, 4 v över jul, nyår o trettonhelgen, 6500kr/pers för fly m Emirates o mellanlandning på 3 tim på båda håll, hyrt lgh för 3000kr som ska delas på två, har taxi som både hämtar o lämnar i BKK som vi betalar ca 800kr för och den är vi 4 att dela på....så med andra ord strax över 8000kr för en 4 v resa, sen tillkommer maten men äta gör man hemma oxå och jag är icke de minsta intresserad av att va hänvisad till nått hotell m halvpension alt al inclusive i ett land som Thailand .
Nått år har vi tagit avstickare till Koh Tao några nätter, nått år till ett närliggande naturreservat några nätter, man e fri att göra det man vill och tycker man inte om boendet man har är det bara leta efter nytt.
Nu håller vi ju till utanför Hua Hin, där är det billigare att bo o leva än när man kommer ner mot Phuket, PhiPhi o runt om.

Dessutom är Thailändarna gästvänliga o hjälpsamma, så vill man boka nått, oavsett om de är boende, utflykter, flyg mm så hjälper de gärna till o ringer och fixar.

Föräldragenerationen är kanske mer chartertypen...mina var ända tills de sett oss göra några vändor till Thailand o England utan att anlita resebyrå o charterbolag, numera bokar även de sina resor inom Europa på egen hand och vi återvänder till Thailand för 10e gången utan charter.

Jag tycker helt klart ni ska planera o genomföra er resa och börja kolla efter flyget redan nu när priset är rätt lågt, tror inte ni kommer ångra er o de pengar ni tjänar på att boka själva jämfört m vad en charterresa skulle kosta kan ni ha så mycket roligare för där nere.