Centralamerika under jul och nyår

9 sep. 2012 16:16
Visningar: 487
Hej,
Vi var ifjol ute i Karibien bl.a. På Grenada och älskade stället. Nu letar vi nya ställen i Centralamerika under ca 2 veckor. Vi är ett par som gillar lugn, strand och inte jätteturistigt. Dock är vi bekväma och söker inget bohemiskt.

Tips på vackra ställen/hotell i Mexico, Karibien, Centralamerika som det inte går charter till, mottages varmt!

Tack
10 sep. 2012 10:32
Det självklara svaret på frågan: El Salvador!

Precis som i många Central/Latinamerikanska länder gäller det att researcha innan och veta var man kan och inte bör ta sig, men El Salvador har pga inbördeskriget 1980-90 och påföljande gängproblem en extern turism som är så gott som ej existerande.

Det finns en uppsjö med stränder som är mer eller mindre oexploaterade - på gott och ont - vilka samtliga ligger mer eller mindre i söderläga på Stillahavskusten. El Salvador är ju Centralamerikas enda land utan karibisk kust.

Mycket prisvärt och mycket god fisk och skaldjur vid kusten. I San Salvador (t ex) finns också många bra köttrestauranger.

Eftersom landet även är en mycket stor kaffeproducent finns flera inhemska kaffekedjor (Coffee Cup och Ben's Coffee t ex) som sparkar rumpa på t ex "det stora emrikanska alternativet".
Av Dirgis
18 sep. 2012 07:25
Mitt favoritland i Centralamerika är Guatemala. Landet har berg och kust. Jag har varit där i våras och reste på egen hand. Man köper av lokala resebyråer resor/resa för det man vill se och göra.
Jag bodde i djungeln ett dygn och att kliva upp tidigt på morgonen då det fortfarande är mörkt är en fantastisk upplevelse då man hör aporna vråla, sen bestiga en pyramid för att se på soluppgången.
Runt sjön Antigua finns många intressanta ställen där man kan bo.
Jag köpte en bok om Guatemala och läste på vad man kunde göra.
Man ska inte stanna i Guatemala city utan ta sig därifrån genast ut till något ställe man vill se. Förslagsvis till Antigua som var huvudstad i Centralamerika då länderna var färre.
Ett absolut måste i Guatemala är indianmarknaden i Chichicastenango som sker två gånger i veckan.
Jag stannade i Guatemala under två veckor.
Ska återvända till Guatemala nästa år och även Nicaragua.
Av Joakimn
18 sep. 2012 07:48
Hej
Vi i familjen luffade också i Caribien i dec-jan -12/6 veckor. men för 1,5 år sedan var vi i familjen i Central america för 3:de gången. Då i Panama,Costa Rica och i Nicaragua..
Costa rica/Caribiska sidan, Chichita /var mycket laidback o billigare än turistorterna.Enormt vackert o egna stränder..(se mina bilder)
Nickaragua/ Till Leon sen vidare till Poneloja..bra strand bra surf till halva priset av Costarica/Atlantsida som ligger bara 20 mil från varann..(se mina bilder)
Panama tog jag bara en dagsresa till.Stannade i ett område som var bedårande /Isla Colon.
Har även varit i de andra Centralamericansa länderna men detta var -95 så vi hoppa detta.
mvh/Joakimn