Camping på Korsika

25 mars 2011 19:55
Visningar: 1345
Nu har vi bestämt oss. Det blir camping på Korsika i sommar. Båten bokad, nu är det bara resten kvar. Vi reser med våra 2 barn - 10 och 12 år. Vi hade tänkt bo på 3-4 campingplatser under de 3 sista veckorna i augusti. Det verkar osannolikt att kunna campa utanför campingplatser.
Har du tips om allt som rör camping där, vore det väldigt värdefullt för oss!
Tack!
Av Babbo
25 mars 2011 20:46
Jag har inte campat på Korsika men gått förbi campingen i Calvi. Den ligger precis vid stranden, jättefint läge. Stranden där får endast besökas av campinggäster men vi har "fuskat" lite och badat där ändå. Calvi är fint med sin marina och sitt kastell med gamla gränder.

Räkna med mycket turister i augusti! Jag har varit på Korsika i både slutet av juni och början av augusti. Väldigt stor skillnad. Skulle tro att ni måste förboka.
25 mars 2011 22:28
Ja, tyvärr har vi inget val då barnen har sommarlov sent i år (bor i Holland)... Ja, vi måste nog boka campingen också, spontaniteten får vi lägga åt sidan. Är det La Pinède campingen du menar?
Tack för tips!
Av Babbo
28 mars 2011 08:52
Jag vet inte vad campingen heter men den ligger i en pinjeskog längs stranden precis norr om Calvi. Man kan promenera längs stranden in till Calvi. Googlade La Pineda och det verkade stämma in på den.

Det finns en camping söder om Calvi också men den såg inte lika fin ut.
Som sagt har jag ingen erfarenhet av camping så ta det som ett tips från en "novis".
Hoppas ni får en fin semester på Korsika.