Byte flyg i Bangkok

19 jan. 2016 09:33
Visningar: 101
Hej. Vi ska flyga till Kuala Lumpur i mars via Bangkok. Min fråga är om jag måste lösa visum till Thailand vid landningen i Bangkok? Eller är det bara att åka vidare till Kuala Lumpur (3 tim senare)? Måste jag lösa visum här hemma till Malaysia?
Jag ska sedan till Koh Lipe via Langkawi och då måste jag väl lösa ett nytt visum isåfall? Det brukar man väl göra på plats?
Tacksam för svar
Anders O
Av Sierra
19 jan. 2016 09:43
Du behöver inget Visa för Thailand när du mellanlandar. Om du flyger vidare med ett annat bolag och måste hämta ut bagaget skall du först passera immigration där du per automatik får 30 dagars uppehållstillstånd.

För Malaysia får du per automatik 90 dagars uppehållstillstånd. Visa behövs alltså inte.

När du åker över till Lipe från Langkawi får du 15 dagars uppehållstillstånd i Thailand. Visa behövs inte om du inte skall stanna längre i landet. I så fall kan du ansöka om en förlängning med 30 dagar på ett Immigration Office (detta finns inte på Lipe).
19 jan. 2016 16:52
Tack, snälla för ditt svar.
Vi ska stanna 3 dagar i Kuala Lumpur och se på staden. Det är kort tid men är det något som Du tycker att vi absolut inte får missa?
Vi ska sedan flyga till Langkawi och vara där i 7 dagar för att sedan åka över till Koh Lipe i 8 dagar. Sedan flyg till Bangkok för avslutningsvis 3 dagar där innan hemresa.
Med vänlig hälsning
Anders O