Budget för 9,5 veckor backpacking i Thai.

Av Karltim
2 jan. 2015 01:26
Visningar: 2858
Hej!
Jag och en vän har nu bokat 68 dygn för att backpacka i thai mellan 21a Jan och 30e Mars. Jag börjar bli lite nervös efter att jag läst en massa olika rader om vad folk anser vara en vettig budget. Jag lyckas få ihop 22.000 före avresa och då är redan flyg och 2 hotellnätter betalda. Vi ska alltså spendera 66 dygn i det fria utan några större krav.
Boendet ska vara till för att kunna lämna väskorna säkert och sova i hyfsad ro, alltså väldigt låga krav.

Jag undrar då; tror du att 22.000 räcker till 9,5 veckor utan några större problem?

Jag tar även mer än gärna emot tips om billiga boenden för backpackers!!

Mvh Tim
Av Hille2
2 jan. 2015 02:15
Jag klarar mig på den budgeten i nio veckor. Men jag reser inte omkring så mycket, åker inte till populära och dyra turistorter och festar inte mer än nån öl till maten bland. Bor för 250-600 Bath/natt med fläkt och kallvatten, för det mesta på stranden. Har råd att äta vad jag vill, i princip.

I år kan man dock märka att det blivit dyrare för oss svenskar i och med att kronan är så svag. Jämfört med min förra resa i fjol så får jag ungefär 90 Bath mindre per hundring och den verkar fortsätta att sjunka. Vill ni vara på populära platser, utnyttja dyra transporter som t.ex. taxi, festa mycket, dyka eller snorkla så kan det nog dra iväg för er. I sånt fall så kanske ni behöver försöka stärka er budget eller åtminstone hålla koll på slantarna i början innan ni vet hur mycket som går åt.
Av Hjohan
9 jan. 2015 10:29
Hej Tim,

Jag delade upp din budget per dag istället eftersom det är lättare att räkna ut då.

22,000 / 66 = ca 330 kr/dag.

Jag är själv nere och backpackar i Thailand för tillfället, på en väldigt låg budget. Jag kan ärligt säga att de billiga backpacking-dagarna i Thailand är så långt som borta vid det här laget och man får räkna med att priserna är relativt höga (speciellt vid öarna) om man jämför med resten av sydostasien.

Vi är två personer och delar på budgeten som idag är ca: 2000B (ca 500 kronor) per dag tsm. Detta ska räcka till boende (ca 3-500B/natt, 50-100B måltid/person och det ska även räcka till resor i landet samt nöjen.

Vi når inte upp till budgeten utan just nu snittar vi 320 kr/dag. Vi bor alltid billigt, äter ofta på billiga hak eller foodstalls och åker gärna "local-style" när vi reser. Vi lever ändå gott och är ständigt aktiva med saker att göa, dock lite party vilket sparar in en hel del. Vi håller oss även borta från mega-turistställen som te.x. Phuket, phi phi osv.

Jag antar att dina 330 kr/dag är enbart för dig och att din vän har nästintill lika mycket själv i så fall bör pengarna räcka.

Vill du har tips på fortfarande billiga öar/platser eller var man kan fixa gott käk så hojta till.
9 jan. 2015 13:56
Var själv borta exakt så länge i höstas och gjorde av med 16800 kr exklusive flygbiljetten dit och hem. Levde såklart snålt på många sett iom att jag bodde på billigaste ställena och åt bara streetfood men festade litegrann och lade pengarna på aktiviteter som dykning osv så tror ni kommer klara er fint på er budget!
Av Karltim
10 jan. 2015 18:20
Tack som fan för svaren!
Nu kan jag lugna ner mig.
Budgeten blir höjd till ca 25.000 och av era erfarenheter att tolka så kan jag luta mig tillbaks! Kompisen åker ner med lika mycket (om inte mer) och vi ska försöka dela på det som det som går att dela.
Vi har otroligt låga krav på boendet. Jag är lugn så länge det sitter en låskolv i dörren så att våra saker ligger där som ska. Kan man även lyckas få några timmars sömn där så är väl det ett plus.
Maten ska iprincip bara mätta men helst vara fri från tråkigheter.
Det låter alltså som att slantarna räcker en bit!
Alla tips är välkomna! Skriv gära till mig på Facebook.

Mvh Tim Teräväinen
14 jan. 2015 14:14
Hej, ser att du fått ett bra svar av någon redan som har koll.
Jag har ej levt så snålt eller billigt utan jag har alltid rest som ett par ihop med en annan och vi har delat på boendet hela tiden, men vi brukar lägga ca 1500 baht/natt per rum, vilket då var ca 150 kr var, men idag är det mera då kronans värde minskat. Vi har bott på hotell med pool osv. alltid fräscht och helt ok standard.
jag brukar bränna ca 10-12 tusen SEK per månad. så börja med att lev billigt och snåla lite men sen lär ni märka att ni kommer kunna byta upp er och inte ta sämsta tänkbara billiga boende hela tiden.
i övrigt hoppas jag ni har koll på visumet. mvh