Budapest flygplats - vilken positiv överraskning

Av Zahide
5 aug. 2011 17:09
Visningar: 4645
Har helt nyligen passerat flygfältet i Budapest och blev så glatt överraskad när jag gick över till den andra terminalen som jag förmodar är en ny tillbyggnad, eller åtminstone så har jag inte sett den förut och senast jag var där var för två år sedan.

Stort, ljust och luftigt och högt till taket. I nedre våningen fanns en stor tax free och andra butiker och på andra våningen fanns restauranger och hamburgerkedjor.
Det var gott om sittplatser på båda våningarna och på övre våningen var det också en stor lekhörna för barn.

Hoppas den andra terminalen också blir uppiffad framöver för den börjar ju bli rätt sliten.
Av Desires
7 aug. 2011 11:58
Ja både flygplatsen och själva staden blev en positiv överraskning för mig! Var där i våras och tyckte mycket om den staden, vacker stad med mycket att se. Vilka fina byggnader det var i hela stan, vi promenerade mycket där, besökte slottsområdet, Gellertberget med citadellet och Befrielsemonumentet.Szechenyi-badet mm. Budapest var verkligen en sevärd stad, tyckte det var ännu finare än Prag faktiskt.....
Vill du se mer foton o få tips om annat att göra i Budapest kan du titta på min reseblogg http://www.desires.se/#post120
Av Zahide
7 aug. 2011 23:00
Fina foton!!
Ja det såg ju verkligen trevligt ut i Budapest. Jag har bara mellanlandat där på mina resor, men man borde kanske ta och göra ett besök dit någongång.

Saluhallen såg förresten så fräsch ut :)

Var det mycket folk på badet? Jag har alltid trott att där är fullt med turister och ungrare förstås.
Av Desires
8 aug. 2011 08:07
Självklart ska du stanna i Budapest någon gång, det är en fin stad!
Det var en hel del folk på badet, men absolut inte överfullt, möjligt att det är mycket mer folk mitt i sommaren, vi var ju där redan i april. Dessutom är det ju flera olika bassänger - 3 olika - 2 stora och en för "motionssimmare". Solstolar fanns också att hyra.
10 nov. 2011 10:48
Hej!

Den andra december åker jag min sambo o två vänner till oss till Budapest (hotell Bristol)

Vi bor på pestsidan...men funderar på hur man ser staden från sin bästa sida...finns det någon bra sightseeingtur??

Var gör man vinprovning? Saluhallen...skall man försöka gå in där...Fiket Gerbaud...något man måste besöka? eller bara överreklamerat?

// MM
Av Desires
10 nov. 2011 12:33
Budapest är en jättefin stad som jag verkligen uppskattade, var där i april i år!
Missa absolut inte att bada i Szechenyi-badet, som ligger i den mysiga stadsparken. Detta tyckte jag var det bästa badet här, Gellert inte lika mysigt. Man badar alltså i mycket skön temperatur i termalbassänger – vattnet kommer från varma källor. Dessa bassänger går att besöka året om, det är nog en upplevelse även i december!
Och saluhallen tycker jag absolut du ska besöka, den är ovanligt fräsch och trevlig i Budapest! Där finns även ett bra lunchställe, där du kan äta stans bästa langos – och ta en öl till!
Budapest är definitivt caféernas stad. Det mest kända och den som anses vara världens vackraste är New York Café, här blandas turister med Budapestbor som uppskattar bakverk. Njut av Madartej torta, en ljuvligt äggig kaka med vaniljsås. Gerbaud är alltid fullsatt och 5-10 ggr dyrare, men kanske kul att uppleva.
Det finns mängder av olika sightseeingturer som ni ser när ni kommer dit, att åka jump/on-off bussarna är också ett bra sätt att se staden. Vi tog även en båttur så man fick se parlamentet och annat från sjösidan.
Foton från Budapest o mer tips på min reseblogg http://www.desires.se/#post120