En dag i Budapest

Robin90
Medlem sedan 2008, besökt 32 länder

Foto: IStock
Foto: iStock
Foto:iStock
Vår medlem Robin har varit i Budapest och njutit av god mat, kultur och varma bad. Vi bad honom dela med sig av de bästa tipsen.
Publicerad 20 december 2017

Inled dagen med en brunch och avsluta med ett besök på ett termalbad…


☛ Börja dagen med en härlig brunch på restaurangen Stika. Här har du verkligen råd att unna dig. Underbara rätter till billiga priser. Sen blir det ju inte sämre av att maten ser helt fantastisk ut på tallriken.Testa deras Egg Florentine, helt klart en favorit.
Läs mer om Stika här»

☛ Mattiaskyrkan, på toppen av staden där utsikten är fantastisk. Här ser du Parlamentet och Donau som slingrar sig genom staden. Det finns många mysiga kaféer & restaurangen runt kyrkan. Det går enkelt att ta sig upp hit med både bussar och spårvagn.

☛ Széchenyi termalbad, ett måste när man besöker Budapest. För ca 180kr får du en heldag på detta underbara bad. I termalbadet finner du både inomhus- respektive utomhuspooler, bara att välja det som passar bäst. Känslan efteråt slår det mesta.

☛ Parlamentet, förmodligen Budapest mest ikoniska byggnad. Färdigställdes år 1904 och inrymmer 18 000m2 imponerande arkitektur. Bör framför allt besökas kvällstid då denna lyses upp i mörkret på ett alldeles fantastiskt sätt.

Sammanfattningsvis så bjuder Budapest på storslagen arkitektur i äldre anda, kombinerat med mat som smakar fantastiskt och till billig peng. Jag rekommenderar Budapest varmt och ser fram emot att en dag få återvända.

Hitta din resa till Budapest här »


Fler weekendresor

Om Budapest Ungern, Europa

Arkitektur
Genuint
Historia
Konst
Kultur
Nattliv
Prisvärt

Budapest har kommit att bli ett resmål att räkna med. Här kan du besöka saluhallar, se historiska byggnader och landmärken, äta och dricka billigt och såklart uppleva de berömda termalbaden.

I Budapest finns det många sevärdheter som är värda ett besök. Parlamentsbyggnaden vid Donaus kant är både en pampig och mäktig byggnad. Bäst vy får du av den om du tar en båttur på Donau, men missa heller inte insidan av byggnaden där du kan få guidade turer. Sankt Stefanbasilikan är en annan mäktig byggnad, liksom slottet på Budasidan. Ta dig också till minnesmonumentet “Skorna”, som ligger i närheten av parlamentsbyggnaden som ett minne för dem som förlorade livet i andra världskriget.

Termalbad är en av de saker som Budapest är mest känt för. I dessa varma bad flockas turister och lokalbefolkningen dagligen. Ett av de mest kända är Széchenyi, där du också kan boka in olika behandlingar för ett överkomligt pris. Efter badet kan du unna dig lyxig mat och dryck till ett pris som är betydligt lägre än vad du är van att betala. I Budapest får du verkligen valuta för pengarna.