En dag i Budapest

Robin90
Medlem sedan 2008, besökt 27 länder

Vår medlem Robin har varit i Budapest och njutit av god mat, kultur och varma bad. Vi bad han dela med sig av de bästa tipsen.
Publicerad 9 november 2017

Inled dagen med en brunch och avsluta med ett besök på ett termalbad…


☛ Börja dagen med en härlig brunch på restaurangen Stika. Här har du verkligen råd att unna dig. Underbara rätter till billiga priser. Sen blir det ju inte sämre av att maten ser helt fantastisk ut på tallriken. Testa deras Egg Florentine, helt klart en favorit.

Läs mer om Stika här»

☛ Mattiaskyrkan, på toppen av staden där utsikten är fantastisk. Här ser du Parlamentet och Donau som slingrar sig genom staden. Det finns många mysiga kaféer & restaurangen runt kyrkan. Det går enkelt att ta sig upp hit med både bussar och spårvagn.

☛ Széchenyi termalbad, ett måste när man besöker Budapest. För ca 180kr får du en heldag på detta underbara bad. I termalbadet finner du både inomhus- respektive utomhuspooler, bara att välja det som passar bäst. Känslan efteråt slår det mesta.

☛ Parlamentet, förmodligen Budapest mest ikoniska byggnad. Färdigställdes år 1904 och inrymmer 18 000m2 imponerande arkitektur. Bör framför allt besökas kvällstid då denna lyses upp i mörkret på ett alldeles fantastiskt sätt.

Sammanfattningsvis så bjuder Budapest på storslagen arkitektur i äldre anda, kombinerat med mat som smakar fantastiskt och till billig peng. Jag rekommenderar Budapest varmt och ser fram emot att en dag få återvända.

Hitta din resa till Budapest här »


Fler weekendresor

Om Budapest Ungern, Europa

Arkitektur
Genuint
Historia
Konst
Kultur
Nattliv
Prisvärt

Ungerns huvudstad Budapest har en spännande arkitektur, rik historia och mat i världsklass. Budapest är känt för sina badhus vars vatten kommer från varma källor och badhusen är en av stadens mest besökta sevärdheter. De två mest kända är Szécheny och Gellert.

Karta över Budapest