Här bor du bäst på hotell i Budapest

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Thinkstock
Foto: pellep3, medlem sedan 2006
Åk på weekendresa till Budapest och njut av badhus med vatten från varma källor. Välj att bo bland de största sevärdheterna på Budasidan eller mitt i storstadspulsen på Pestsidan. Här tipsar vi om trevliga områden och bra hotell.
Publicerad 16 september 2019

Budapest är ett perfekt weekendresmål för den som vill vårda både kropp och själ. Det är spakulturens mecka och hit åker många för att bada i de stora badhusen med vatten från varma källor. Det finns även hotell med bra spaavdelningar, till priser som inte går att hitta någon annanstans. Dessutom skadar det inte att Ungern huvudstad är vacker och bär på mycket historia. Donaufloden delar staden i två, med Buda i väst och Pest i öst. Broar binder samman de olika stadsdelarna, som skiljer sig rätt mycket åt. De flesta sevärdheter finns på Budasidan, bad finns på båda sidorna och flest hotell, resturanger och shopping ligger på Pestsidan.

Buda - västra sidan av Donau

På västra sidan av Donaufloden, på en höjd, ligger Budasidan. Det är Budapest gamla delar och här ekar historiens vingslag mellan husen. Här bor du finare och lite lugnare eftersom det inte finns särskilt många uteställen. Fokus ligger istället på sevärdheterna. Kolla gärna hotell nära floden i Slottsområdet i distrikt 1 eller Rozsadomb i distrikt 2.

Slottsområdet - distrik 1

Bor du i Slottsområdet har du nära till merparten av stadens bad, bland annat det mest kända Gellértbadet från 1918. Badet hittar du i sluttningen till Gellertberget, vid foten av Frihetsbron. Du har även nära till Budaslottet, Mattiaskyrkan och Fiskebastionen. Slottsområdet är gammalt med anor från medeltiden och finns med på Unescos världsarvlista. Bor du uppe på slottshöjden är det lite längre till stadens centrum, välj därför hotellen nedanför höjden.
Hitta hotell i distrikt 1

Rozsadomb – distrikt 2

Rozsadomb är en av stadens mest prestigefulla områden med dyra hus med berömda ägare. Leta hotell nära floden för att ha närmre till centrum.
Hitta hotell i distrikt 2

Pest - östra sidan av Donau

På östra sidan av Donaufloden ligger Pestsidan, den största delen med stadens centrum. Här är det nära till både shopping och restauranger. Leta hotell i Terézváros, distrikt 6, eller Angyalföld i distrikt 13 om du vill bo centralt. För att bo riktigt lyxigt rekommenderar vi hotell i Belvaros i distrikt 5.

Belvaros – distrikt 5

Belvaros ligger vid Donaufloden och räknas som innerstaden med sitt finansiella, kulturella och politiska centrum. Lyxig shopping går att hitta på turistgatan Vaci utca och bakom Vörösmartytorget finns sevärdheter som Parlamentet och Basilikan. I Stadsparken Városliget vid Hjältetorget ligger Széchenyibadet. Det är Europa största badhus med både inomhus- och utomhusbassänger och spaanläggning. Badhusen passar bra för barnfamiljer. I samma park ligger Budapest zoologiska trädgård. Hotellpriserna kan ligga lite högre här eftersom många hotell har fyra eller fem stjärnor.
Hitta hotell i distrikt 5

Terézváros – distrikt 6

I Terézváros får du uteserveringar och coola barer kring Oktogon och torget List Ferenc Ter. Men även kultur på Andrassy út med operahuset och House of Terror. Här bor du centralt samtidigt som hotellpriserna är helt okej.
Hitta hotell i distrikt 6

Angyalföld – distrikt 13

I Angyalföld finns det bra uteställen, prisvärd shopping i West End, marknaden vid Lehelter och nära till Margaretaön. Området passar för både partysugna och barnfamiljer och för dig som vill bo centralt.
Hitta hotell i distrikt 13

Hotelltips i Budapest

  • Hotel President Budapest: Ett lyxigt boutique-hotell på en fin adress i distrik 5, mitt i Budapest. Det finns pool, bubbelpool och spabehandlingar mot betalning. Även en takterrass med härlig utsikt.

  • Hotel Central Basilica: Ett trestjärnigt och välskött hotell nära torget utanför Basilikan, i distrikt 5. Byggnaden är från 1800-talet.

  • Hilton Budapest: Ett femstjärnigt hotell i slottsdistriktet med utsikt över antingen Donaufloden eller slottet. Nära till Fiskarbastionen och Mattiaskyrkan.

  • Four Seasons Hotel Gresham Palace: Lyxhotell i distrikt 5. Gammalt palats som ligger framför Kedjebron med härlig utsikt över floden. Här finns också en populär spaavdelning.

Jämför alla hotell i Budapest

Ta sig till Budapest

Det tar bara runt två timmar med direktflyg mellan Stockholm och Budapest. Från Stockholm flyger du med till exempel Norwegian, Wizz Air och Ryanair. Från Göteborg flyger du med till exempel Wizz Air eller Ryanair. Från Malmö går flyg med Wizz Air.

Sök flyg till Budapest
Sök flyg & hotell till Budapest
Alla weekendresor till Budapest


Weekend i Budapest

Flyg till BudapestRekommenderade hotell i Budapest