Publicerad 15 september 2023

När du valt vart du vill resa kan du söka, jämföra och hitta din weekendresa här på Reseguiden. Vi sammanställer resor från alla ledande researrangörer, som Airtours, TUI, Apollo, Ving, TripX och många fler – så att du kan vara säker på att alltid hitta den bästa resan till det lägsta priset.
Alla weekendresor i september till hela världen

Vendedig

Romantiska Venedig ❤️ Åk gondol med din käresta i denna vackra bilfria kanalstad, ät och drick av det bästa italien kan erbjuda, vandra hand i hand över broarna (det finns nästan 400 st), mata duvorna på Markusplatsen och ta er högst upp i San Giorgio kyrkan varifrån ni får en fantastisk utsikt över hela Venedig - perfekt ställe för en kyss-selfie. Men Venedig är inte bara en fantastisk weekendstad för de nykära, kompisgänget och barnfamiljen kommer också att trivas här och i september är det lite svalare och lite mindre folk än under juli och augusti.
Alla weekendresor till Venedig

Warszawa

Warszawa är en metropol på frammarsch som trots stora krigsförstörelser i dag är Polens modernaste stad. Här kan du känna historiens vingslag samtidigt som du njuter av trendigt nöjesliv och skinande skyskrapor. Och här får du fortfarande mycket för pengarna.
Börja med Starówka, Gamla stan, strosa runt på kullerstensgatorna och imponeras av den storslagna arkitekturen - och betänk att i stort sett allt förstördes under kriget och har återuppbyggts med hjälp av invånarnas gamla foton. Besök de många palatsen från renässansen och barocken och njut av dofterna på den charmiga och livliga marknadsplatsen. Stadens store son är Chopin och han har förstås tillägnats ett eget museum, här finns allt och lite till om den polske kompositören. Vill du ha full fart till långt in på natten kan du glädja dig åt stadens nattliv. Här finner du massor av barer och nattklubbar som har öppet fram tills det att sista gästen har gått hem - blir det du?
Alla weekendresor till Warszawa

Brygge

Ta tåget från Bryssels flygplats och du är i Brygge på en och en halv timme. Det är som att resa till en annan värld och tid. Staden osar av historia och det ligger en slöja av magi över den gamla medeltida staden, dess kullerstensgator, trånga gränder och 700 år gamla byggnader och massor av kanaler - Belgien Venedig är en bra liknelse. Passa på att åka en kanaltur och cykla och promenera - det är de bästa sätten att upptäcka staden. Ta seden dit du kommer och njut av choklad, öl och pommes.
Alla weekendresor till Brygge

Belgrad

Floden Donaus sista huvudstad innan den försvinner ut i Svarta Havet är Belgrad (innan dess har den passerat genom Wien, Bratislava och Budapest). Det är kanske inte den vackraste staden… helt ärligt är den rätt grå och sliten - men den är charmig! Se bortom de fallfärdiga, missfärgade eller knappt färdiga byggnaderna - och upptäck det rustika och okonstlade - lite som Berlin var en gång i tiden. Paradgatan Knez Mihailova går inte att missa och det är här man strosar, fikar, shoppar och känner in stadens puls. I Skadarlija, Belgrads bohemiska kvarter, trängs restauranger, konstgallerior, vintage-butiker, livemusik och nattklubbar.
Alla weekendresor till Belgrad

Sarajevo

Huvudstaden i Bosnien-Hercegovina är en mötesplats för olika kulturer. Här möts öst och väst, gammalt och nytt. Staden är en bra blandning av modernt storstadsliv, Europas historia och en dos exotiskt och orientaliskt kulturarv. Du möts av en gästfri lokalbefolkning i staden som ligger omringad av en grön dal. I gamla stan hittar du den turkiska basaren Baščaršija med hantverk, souvenirer, smycken och caféer. Och att prova en “Cevapi” på caféet “Zeljo” är ett absolut måste när du är här. Ett stenkast längre bort hittar du stadsdelen som är präglad av österrikiska byggnader. Vill du ha liv och rörelse kan du roa dig med ett pulserande nattliv med pubar, restauranger och caféer.
Alla weekendresor till Sarajevo

Sofia

Kanske inte den första weekendstaden man tänker på, men Sofia är inte bara en av Europas äldsta huvudstäder utan även en av de billigaste.Staden är inte så stor, så du kan snabbt få en översikt och känna in dig. Kombinationen av bysantinska kyrkor, shoppingcenter och monument från kommunisttiden känns verkligen spännande. Mall of Sofia är den största gallerian med över 130 butiker, restauranger, caféer, skönhetssalonger osv. här finns t.om en IMAX-bio.För en mindre internationell shopping så prova Zhenski Pazar med mängder av lokala råvaror, prylar, kläder och skor till bra priser. Maten är påverkad av balkan och slavisk kultur, prova Tarator (kall yoghurtsoppa) och Kebabtje (avlånga köttbullar).
Alla weekendresor till Sofia

Rom

Rom är den eviga staden, fortfarande! Historian lever sida vid sida med nutiden. Byggnader och ruiner från romartiden är utspridda på de sju kullarna över floden Tibern och det finns massor av spännande historia att upptäcka. Colosseum, Pantheon, Spanska trappan, Fontana di Trevi är bara några av alla “måsten”. Men viktigast är ändå att bara strosa runt i denna promenadvänliga stad. Upptäck kvarter med sköna vinbarer och restauranger, Trastevere är ett exempel på kvarter med smala mysiga gränder, små torg och massor av barer och mysiga restauranger.
Alla weekendresor till Rom