Bröllopsresa till Maui

1 mars 2013 00:44
Visningar: 907
Hej alla!

Vi ska till Hawaii på bröllopsresa i september, flygbiljetten tur och retur till Maui är redan bokad. Vi bor i Kanada och det var dit flygtiderna passa bäst.
Det var ganska skönt att inte ha så många flygplatser att välja på... alla öar låter underbara på sitt egna lilla vis.

Vi har i princip bestämt oss för att stanna på Maui hela veckan. Dels för att slippa lägga 1 dag på på att flyga (vi måste ju tillbaka till Maui igen) och för att vi har hört att det finns att göra en hel vecka på Maui.
Dessutom har vi ju turen att bo nära Hawaii att vi inte känner att vi måste se så mycket som möjligt under denna resa.

Vad tycker ni som har varit där? Är en vecka på Maui för mycket? Eller sex dagar, rättare sagt. Usla flygtider.

Nästa fundering är om vi ska dela upp nätterna på två olika platser på Maui.
Vi tänkte i så fall börja med några nätter i Lahaina och avsluta i Wailea.
Förstår att ön inte är så stor att vi måste dela upp nätterna, men vi tänkte att det ändå kan vara trevligt och då kan vi bo lite billigare (bra mellanklass) de första nätterna och lyxa till det på slutet i Wailea.

Om det är någon som har tips på bra hotell mellanklasshotell, tar jag tacksamt emot det. Det är ju lätt att se vilka hotell som är allra bäst, det är ju lyxhotellen, men att välja bättre mellanklass är svårare. Vi vill bo på stranden och det måste finnas lokala restauranger på gångavstånd. Fråga mig inte efter budget, för det finns ingen än! :-)

Tack på förhand!
Av Hawaii
1 mars 2013 02:50
En vecka på Maui blir nog ganska perfekt. Den "normala" rekommendationen är en vecka per ö för besökare hit. Och Kaanapali är den långa stranden (med många hotell) som ju ligger precis intill den lilla staden Lahaina, så även om de i princip är 2 olika platser så är det samma område. Och enda anledningen till att bryta upp vistelsen på Maui på 2 olika hotell skulle vara kostnads skäl. "Slå på stort" och bo på ett fint hotell några nätter och sedan ett mera rimligt hotell (prismässigt sett) resten av vistelsen. Annars tycker jag det kan vara skönt att bo på samma hotell hela tiden. Ön är inte större än att det är helt genomförbart och att fortfarande kunna köra runt och se sig om. Den enda längre körningen från Kaanapali blir om ni tar "Highway to Hana" vilket är en heldagsutfärd. Ang. restauranger så blir det nog mest hotell restauranger längs Kaanapali, medan Lahaina har många trevliga restauranger men knappast inom gångavstånd. Ang. tips på hotell - bästa är att "googla" efter information och det hittar du lätt. Mycket att välja på.
1 mars 2013 18:26
Tack för svar! Då tror jag att vi stannar hela veckan på Maui, om vi blir rastlösa och vill åka någon av de andra öarna, får vi lösa det på plats. Jag skrev nog lite rörigt, jag menade att dela upp vistelsen mellan Kaanapali och Wailea. Det är väl ändå lite olika sorters orter?
En annan fråga, är det värt att spendera en natt i Hana?
Av Hawaii
1 mars 2013 19:19
Ja, Kaanapali och Wailea ligger i princip på motsatta sidor av Maui. Hade nog personligen föredragit Kaanapali eftersom man har nära till Lahaina som är en trevlig (men av naturliga skäl turistig) liten ort. Jag har aldrig övernattat i Hana, men det kan säkert vara en unik upplevelse. Plus, att man ju då bryter upp en lång dag (till Hana och tillbaka samma dag) på 2 dagar vilket gör det hela lite mera avslappnat. Inte en dum idé! Och missa inte Iao Valley.
6 mars 2013 17:39
Tack så mycket för hjälp och tips, Hawaii!