Brexit

Av Annaer
15 jan. 2019 13:51
Visningar: 227
Hej!
Hadr tänkt boka flyg till Los Angeles nån av de närmaste dagarna, resa månadsskiftet aug/sept & hem strax efter halloween. British Airways är det som i nuläget är aktuellt, både för pris & tider som passar bäst, flyger från GOT & tänker premium economy, WTP med BA.

Men så kom jag att tänka på Brexit...
Har googlat & kollat flyertalk men inte blivit klokare av det.
Någon som är mer insatt eller har tankar på hur/om det kan påverka BA?
Customs är ju inte aktuellt då det bara är transit på LHR.
Men tänker mer på om biljettpriset kan sänkas/öka när det är klart om det blir ja/nej till den deal de röstar om eller när/om de lämnar EU 30 mars?
Kan det påverka på något annat sätt då de inte kan använda samma avtal som EU har ang flygtrafik?
Ska/vågar jag boka nu eller vänta till efter allt är bestämt, när det nu blir, eller efter 30 mars?

Så vad tror ni?

Mvh Anna
Av Erik777
15 jan. 2019 15:24
Borde inte bli någon skillnad, som du själv säger så är det bara transit på LHR. Flygavtalen kommer bli väldigt stökiga för brittiska flygbolag som flyger inom EU. Och Europeiska flygbolag som flyger inom UK, exempelvis om Ryanair flyger London-Glasgow.

BAs trafik till EU BORDE inte påverkas... skriver BORDE eftesom det säkert finns möjligheter att det också påverkas, exempelvis om någon pilot har en europeeisk licens som plötsligt inte godkänns av UKCAA eller vice versa. Eller om någon dåre kommer på att alla flygbolag från UK plötsligt inte anses flygvärdiga av byråkratiska skäl. Dessa frågor borde dock rimligen lösas. Eftersom det inte ens är klart hur brexitavtalet ser ut så är det omöjligt att veta säkert.
15 jan. 2019 15:35
Håller helt med Erik. Eventuellt strul med flygtrafiken lär vara löst i augusti/september. Har du hittat ett bra pris nu, så boka det. Bättre en fågel i handen än tio i skogen!