Pass och permanent Uppehållstillstånd

9 feb. 2019 11:09
Visningar: 70
Vi ska åka båtresa i Europa till flera länder och i min frus kinesiska pass står hennes namn som hon hade innan vi gifte oss, men i hennes permanenta uppehållskort står även tillagt mitt efternamn. VI tar även med namnbyte från Skatteverket och vigselbevis. Vågar hon resa med det eller kommer det att bli problem.
Av Bibby
9 feb. 2019 15:34
Så länge ni håller er inom Schengen ska det väl funka.

Varför har hon inte bytt pass, till det nya namnet? Fast namnbytet (och giftermålet) är väl inte reggat i Kina då antar jag isf. Det kan ju skapa förvirring...
10 feb. 2019 09:57
Nej namnbytet är inte registrerat i kina. Passet ligger hos migrationsverket sedan i Augusti 2018 eftersom hon söktb svenskt medborgarskap. När vi lämnade in ansökan sa han som tog emot den att det tar ca 6 månader. Nu säger dom 27 månader och vägrar ge förtur.
10 feb. 2019 13:11 (redigerad)
Har hon inget giltigt pass i sin hand får hon inte resa runt i Europa överhuvudtaget.
10 feb. 2019 21:38
Hennes kinesiska pass är giltigt med sitt kinesiska namn, det är bara det att i hennes svenska uppehållskort är det tillagt mitt svenska efternamn också, eftersom vi gift oss i Sverige. men det efternamnet är inte registrerat i kina.
10 feb. 2019 22:18
Citerat från Charlielelu:
Hennes kinesiska pass är giltigt med sitt kinesiska namn, det är bara det att i hennes svenska uppehållskort är det tillagt mitt svenska efternamn också, eftersom vi gift oss i Sverige. men det efternamnet är inte registrerat i kina.
Men du sa ju att passet är hos Migrationsverket. Får hon det innan resan då?
11 feb. 2019 07:30
Ja man får hämta ut det om man behöver det. Hon får inte sitt svenska pass, och då med rätt namn, förrän hon fått beviljat Svenskt medborgarskap, och dom börjar inte titta på det förrän om 2 år. Dom sa när vi lämnade in ansökan att vårat var det inga problem med så det skulle gå fort att bevilja ca 6 månader, och det finns en blankett där man kan ansöka om förtur om det dröjer mer än 6 månader men det gäller tydligen bara asyl.
11 feb. 2019 07:40
Hon kan byta namn igen till sitt ursprungliga efternamn,som hon hade innan vi gifte oss. Isåfall måste hon byta namn hos skatteverket och byta uppehållskort på migrationsverket och andra id kort. Kostar en hel del med nya foton och allt.
Allt krångel bara för att Migrationsverket inte vill göra det lite tidigare, som är ganska lätt för dom.
Av Birgere
11 feb. 2019 07:55
Den viktigaste frågan som Bibby tog upp...är det inom Schengen eller ska ni utanför där hon ev behöver visum.
11 feb. 2019 09:18
Inom Schengen
11 feb. 2019 09:20
England också, men där vet ingen hur det blir ännu. Vi åker inte förrän i Maj.
11 feb. 2019 14:24
Oavsett hur det går i Brexit är Storbritannien inte med i Schengen, utan har egna villkor för inresa. Så även med permanent uppehållstillstånd skulle jag gissa på att visum krävs för henne, eftersom hon inte är EU-medborgare.
11 feb. 2019 17:52
Har skrivit till Storbritanniens ambassad, men inte fått svar. Vet nog inte själva hur det kommer att bli.
Av Bibby
11 feb. 2019 22:40
Glöm Storbritannien, det var ohyggligt svårt innan, vänta tills hon fått sitt svenska medborgarskap. Var glad om hon kan resa i Schengen.
Behövs pass vid inrikesflyg Norge?
Norge Emanuelsson, 28 maj 2018
Updaterad av Emanuelsson för 37 veckor sedan
4
Fick frågan om man som svensk medborgare behöver visa pass vid inrikes flygning i Norge. Blev lite ställd. Hu är det om man kommer till Norge med bil från Sverige och sedan behöver åka vidare med inrikes flyg? ... Emanuelsson: Stort tack för hjälpen! ... Emanuelsson: Stort tack för hjälpen! ... ...
Passkontroll Ryanair
Europa Jonatanlinde, 23 jan. 2019
Updaterad av Jensohlsson för 3 veckor sedan
4
Jag insåg att mitt pass har gått ut, men ser mycket rapporter om att man sällan visar passet ändå. Speciellt om man har checkat in online. Så tänkte kanske försöka ändå. Största undantaget till detta verkar vara Ryanair. Finns det någon som har färsk info om Ryanair alltid kollar pass vid gaten ...
Flera namn i passet än på biljetten, Mellannamn
Storbritannien Camillabroyn, 24 jan. 2017
Updaterad av Bytut123 för 6 veckor sedan
46
Hej, Bokade precis en resa till London till mig, mannen och våra två barn. Läser noga att man ska skriva namnen exakt så som det står i passet. Kollar mitt pass eftersom jag har ett norskt ö i namnet, men glömmer helt bort barnens mellannamn och flera förnamn!! Hur kan jag... Men barnen har bara ...
Giltighet på pass till England ?
England Mrericsson, 26 aug. 2018
Updaterad av Birgere för 25 veckor sedan
5
Tänkte höra om någon vet hur länge passet måste vara giltigt när man åker till London? Efter som de gick ur EU? Eller är det som förr? Våra planer lyder första helgen i oktober passet går ut i mitten av november Klarar jag mig eller måste man börja fiska fram tid hos polisen? Med vänlig ...
Biljett/pass
Europa Klas1979, 21 juni 2018
Updaterad av Cattta för 32 veckor sedan
3
Hejsan! Jag med familj åker till Cypern på måndag. Vi har varit klantiga vid bokningen och endast skrivit tilltalsnamn och efternamn på biljetten. Vissa tilltalsnamn är inte det första som står i passet. Det jag nu undrar är om ni tror det kan bli problem att komma hem från Cypern med dessa ...
Behöver man visum
Storbritannien Pheechomchuen, 20 juni 2015
Updaterad av Worldofmarie för 2 år sedan
12
Hej jag har tänkt att åka till Skottland på semester på sommaren undrar om man behöver söka visum. är ej svenskmedborgare men har permanent uppehållstillstånd och håller nu på att söka svensk medborgare men det kommer nog ta tid innan jag får svenskmedborgarskap och vill helst åka juli månaden. ... ...

Om Europa

Europa är känt som en världsdel med kulturella särarter, magnifik historia och vackra miljöer. Trots att storleken är relativt liten finns 45 länder och det talas 24 officiella språk inom Europeiska Unionen.

I norra Europa hittar du de nordiska länderna, där klimatet varierar från subarktiskt till varmtempererat. Besök vulkaner och källor på Island eller Norges vackra fjordar. I västra delarna finns de brittiska öarna med irländsk grönska, skottska kullar och fiskmåsar längs engelska sydkusten. London är ett mycket hett besöksmål bland turister från hela världen med sevärdheter som Big Ben och Westminsterpalatset. Även Paris, Bryssel och Amsterdam är kända huvudstäder i Västeuropa där exempelvis EU har sitt huvudsäte. Eiffeltornet pryder stadsbilden i Paris och tulpaner blommar i vackra miljöer i Nederländerna.

Södra Europa förknippas främst med solsemester och rik matkultur. Franska ostar, italienska pastarätter och spansk tapas har nått kök runt om i hela världen. Här finns även demokratins vagga – Grekland. Besök Akropolis eller Parthenon och upplev det antika Grekland som skapades av genier som Sokrates, Platon och Aristoteles. I sydligaste delarna av Europa slår ett dopp i Medelhavet aldrig fel. Östeuropa har tidigare varit mindre turistmagneter, vilket har ändrats på senare år. Moldavien är något av ett vandrarparadis med gröna kullar. Rumänien ligger intill och huserar Transsylvanien – platsen där Dracula sägs leva. Även Ukraina och Ryssland har vuxit i popularitet och är numera välkända besöksmål.