Bra stränder/snorkling i Grekland, Hjälp oss!

16 okt. 2014 15:24
Visningar: 6395
Hejsan!¨
Jag och min pojkvän har länge tittat på resor till Grekland men har inte riktigt hittat det vi söker efter. Jag har tidigare varit på Kreta, Rhodos och Zakynthos men det har varit med familjen och när vi har varit där så har jag varit lite yngre. Nu är jag 18 och min pojkvän är 21 och vi vill skapa en resa som är så bra som möjligt. Min pojkvän är inte resvan.

Jag är inget stort fan av charter utan skulle helst vilja få ihop en egen resa. Kanske hyra en lägenhet eller bo på ett lugnt ´hotell där man kan välja om man vill ha lugn och ro eller om man vill ta sig in i något lite mer centralt ställe. Vi skulle helst vilja bo vid havet.

Jag har dykt i hela mitt liv men då inte min pojkvän gör det så vore det perfekt med en strand där man kanske kan snorkla och se lite olika fiskar. Har sett bilder från Keri Caves och det ser fantastiskt ut. Jag förväntar mig inte att det ska vara lika fint som i tex. Malaysia men för min pojkväns skull så vore det roligt att visa honom havet. Finns det dagsresor man kan ta? Vår budget är ganska sträng så vi letar efter bästa möjliga billiga sättet att få uppleva Zakynthos eller någon annan fin ö.

Snälla, har du eller någon du känner varit på en ö med fantastisk snorkling och fina stränder, hjälp oss!

Kram Alma
Av Annafri
3 nov. 2014 16:32
Hej! Kan tipsa om sidan Gotogreece.se.

Där visar dom mina två favorit öar i Grekland . Agistri utanför Athen har det finaste vattnet jag sett i Grekland . Hoppas ni får en toppen resa.
Av Chrlju
3 nov. 2014 19:38
Hej.
Var på Zakynthos i sommras och förra sommaren var jag på Karpathos. Jag tyckte att Karpathos var klart mycket finare. Underbara stenständer med klart vatten, hyr en mc och kör runt till de olika stränderna. Favoriten är Apella beach. Dykningen är som den e i Medelhavet, men jag hade inget att klaga på den på Karpathos.
Christer
5 nov. 2014 20:36
Tack så otroligt mycket för svaren!

Chrlju, jag har tittat på Karpathos men har svårt för att hitta ''de bästa stränderna'' och lite sånt. Vad skulle du rekomendera för ett ungt par som inte är ute efter fester och stora hotellkedjor? Tacksam för svar :)
Av Chrlju
5 nov. 2014 22:18
Hej.
Karpathos är ingen hålligång-ö. Men Karpathos stad har en liten mysig hamn med många bra restauranger. Stranden i stan är väl bara ok (sandstrand). Vi hade mc och körde runt till de olika stränderna. Där var tre fina stenstränder på östsidan som vi tyckte om. Västsidan körde vi till en dag men vädret var inte bra där och stränderna såg inte så bra ut. Karpathos är som så många andra ö-ar i Grekland en bergö, vägarna är bra att köra mc på, mysiga serpentinvägar.
Högsta berget heter Kali Limni och är 1215m högt. Utsikten är magnefik därifrån. Med bra skor tar man sig upp på ca en timma. Det tar ca 20 min med mc att ta sig dit.
Dykfirman jag dök med är seriös och bra.
Är det mer du vill veta så återkom.

Christer