Bra boende för familj på Koh Lipe?

Av Anpe69
18 jan. 2011 21:04
Visningar: 641
Gärna lugnt läge vid en fin strand lämplig för barn att bada i.
Familjebungalows eller familjrum lämpligt.
Tacksam för alla tips och gärna om ni har en aktuell prisbild för boende under slutet av december 2011.
19 jan. 2011 09:51
Hej!
Kom just hem från Koh Lipe. Generellt tycker jag inte det är en ö som passar för barnfamiljer. Om ni ändå ska dit så är tipset att välja en annan beach än Pattaya beach då den är full av longtailbåtar numera (Låter som Harley davidsson motorcyklar)

mvh
//Martin
Av Macho
19 jan. 2011 13:21
Hej.
Jag har för mej att dom brukar lägga ut sina priser för den nya säsongen någon gång i mitten på Augusti.
Tror inte det kommer att skilja sej så mycket nästa säsong mot den som är nu.
Vi var där i Dec 2009 och bodde på Bundhaya resort som ligger i ena änden av Pattaya Beach, tyckte inte det var speciellt störande med alla båtar.
Vi skall tillbaka nu snart igen och bo på samma ställe.
Dom har många olika typer av boende att välja mellan.

MVH Macho
19 jan. 2011 14:19
Hej!
Jag var där över nyår nu för några veckor sedan. På Pattaya beach var det så fullt av longtailbåtar att dom fick göra en inhängnad för badande så dom hade någon plats att vara på. Men det kan vara så att det var väldigt mycket just då för att det var toppen på högsäsongen.

I övrigt så tycker jag att Koh Lipe är en mycket fin ö, men den har i mina ögon tappat det mesta av charmen i och med charterturismen och att det kommersiella fått övertaget.

Vill man ha lugnt och "äkta paradis" skulle jag bo på någon av öarna runt om i naturreservatet och sen därifrån ta dagsturer över till Lipe om man tröttnar på "lugnet".
Av Walle
21 jan. 2011 13:23
Hejsan
Vi bodde förra året vid Bundhaya och vi tyckte det var jättefint. Stranden nedanför hotellet var mjuk och fin. Båtarna låg förtöjda en bit i från hotellets del av stranden och vi stördes inte utav dessa.
Bundhaya hade också väldigt god mat.

Det finns annars ett annat alternativ på andra sidan ön, Mountain Resort, ligger lite offside men har man ork i benen så är det inget problem att promenera till öns mitt där det finns många restauranger.
Stranden vid Mountain är jättefin och enslig, inte mycket folk och båtar alls.
Vi tog en longtailbåt dit en dag och badade där, det var lyckat och smidigt.

Om du går in på mina bilder så kan du se 2 bilder från Mountain det är de 2 första bilderna det står Koh Lipe på, de andra Koh Lipe bilderna är från stranden vid Bundhaya.

Lycka till
walle
24 jan. 2011 14:54
Vi bodde 2006 på Varin Resort. Såg att det fortfarande finns. Det är bungalows precis vid stranden. Våra barn var då 5 och 6 år, underbart. Enkel snorkling, bra strand för fotbollsspel mm, ja jättemysigt. Vi gick runt ön med barnen, men tycker nog Mountain resort var lite för jobbigt med barn, då man måste gå i trapporna till stranden. Men det beror på hur bamla barn man har.
Koh Bulon Leh och Koh Sukorn är också fina ställen!