Bra backpacking väska?

6 aug. 2013 00:53
Visningar: 3998
Jag är en tjej, 165 cm lång. Jag ska vara i Australien ca. 1/2 - 1 år och backpacka. Jag undrar vilken väska ni har haft? (Länka gärna om det går). Var det något som ni saknade i er väska? Skulle vilja ha mycket tips som möjligt så att jag inte köper "fel". :)

Jag har tittat runt lite, men svårt att veta vad som är bra. :b
6 aug. 2013 10:42
Oavsett vilket - jag är inte backpacker utan vanlig resenär - så kom ihåg att 20 kg är max. På t ex Greyhound väger de väskorna som på flygplatsen och enligt lagen (i NSW åtminstone) får de inte hantera mer än 20 kg av arbetssäkerhetsskäl.
6 aug. 2013 15:01
Jag har samma fundering som dig då jag också ska till Australien. Igår bestämde jag mig och beställde Haglöfs Matrix 60. Anledningen? Jag tyckte den passade bra när jag testade den och den har fått bra ömdömen av andra.
7 aug. 2013 13:23
ja va inne på natur kompaniet och pratade med dom om tips på bra väska! I sådana butiker kan dom allt om vad som passar dig och är lämpligt :)
Av Gabjac
24 aug. 2013 12:21
Så som agnes här ovan mig sa, så gå in på någon sport eller någon natur/uteliv butik och fråga runt om en väska som dom tycker passar perfekt för den resa du ska göra! vad jag lärt mig är det oftast så att större ryggsäckar blir för jobbiga, oftast om man reser med tåg/buss! men som sagt, dom i butikerna vet mer och är viliga att ta fram den väska dom tycker är perfekt för dig! Och eftersom du ska backpacka så håll dig inte till 20 kg regeln! , glöm den som backpacker ska man resa så lätt som möjligt, klarade mig 3 veckor av backpackande i europa på en väska som vägde 3,9 kg ! nästan enbart kläder, men lite små saker som kan komma till användning! tro mig, en väska som väger max 10 kg kommer du hur långt som helst med! men sen är det som så att oftast blir väskan tyngre i och med resans gång!

Hoppas du får det fint i australien!