Backpacka som ensam tjej - vilka länder är lämpliga + budget?

15 nov. 2015 13:45
Visningar: 4181
Tjenare! Jag är en tjej på 18, snart 19 unga år. Tar snart studenten och innan det är dags att sätta sig vid skolbänken igen på uni vill jag se mig om lite i världen.

Har än så länge inte träffat någon likasinnad vän som är lika taggad på att resa i höst som jag.. så det är mycket möjligt att jag reser själv!

Nu kära resevänner här på forumet...era bästa tips och erfarenheter kring att resa ensam och speciellt som tjej? Kan ju vara lite problematiskt i vissa länder. Inflika gärna med tidsperiod och budget. Jag har varit inne på att backpacka Sydostasien och Australien! Är dock öppen för fler ideér.

Hoppas jag får lite bra svar..ha det gott
/Amanda
15 nov. 2015 16:05
Hej

Enligt min erfarenhet så känns det "bäst" att resa som ensam tjej i Thailand (speciellt norra och östra delarna) och Laos. Det är också billiga trakter att resa i. Bästa säsong är mellan november och mars.
Enligt min erfarenhet så hittar man ofta andra resenärer som man kan göra sällskap med ett tag.
Australien är ett väldigt dyrt land. Ett av få länder som är dyrare än Sverige! Man får tänka på det när man planerar resor - vill man kunna stanna borta länge så får man minimera tiden på dyra ställen.
15 nov. 2015 17:44
Tack för svar!
Jag vill inte resa mer än kanske max 3 månader i sådant fall. Har du någon aning om hur det är att resa ensam (som tjej) ner från Thailand till malaysia, rutten ner till Bali och sedan en avslutande sväng in i Australien? Något humm om vad det kanske skulle kosta? Säg en månad i Australien och resterande två månader i Sydostasien. Tänker mig oktober - november - december.
15 nov. 2015 19:42
I södra Thailand och Malaysia har jag aldrig rest själv, utan bara tillsammans med min pojkvän. Jag tror det skulle kännas helt ok att resa själv där, folk är i allmänhet väldigt vänliga. Bali har jag aldrig varit på, så det har jag svårt att uttala mig om.
När det gäller Australien så är det nog bäst om du hittar någon att resa med - annars får du ta alla kostnader själv och då kan det gå åt 30000 på en månad! Med reskompis att dela kostnader med och ett evigt gnetande och snålande så kan man kanske klara sig på 15000.
I Thailand och Malaysia så klarar man sig galant på 10000 kr per månad. Med en snål budget och någon att dela rum med kan man komma ner till 6000 kr.
Av Sandrab
15 nov. 2015 20:56
Kör själv!! Reste ensam tjej när jag var 20 till Australien 3 månader. Var INGA konstigheter. Det bästa beslutet jag tagit. Var helt ensam endast 2 dagar på hela resan :) åkte tillbaka själv igen när jag var 23 och stannade 9 månader. Angående budget gjorde jag av med ca 13000 i månaden på min första resa ( med upplevelser ). Andra resan mindre pengar då jag jobbade och levde ett vanligt " vardagsliv" . Även vart i Indonesien ( bali och lombok ) själv 2 ggr vilket har funkat super! Aldrig kännt mig orolig 😀
22 nov. 2015 09:58
Ska man vara borta en längre period så skulle jag reka Malaysia( borneo) Laos, thailand, Vietnam, indonesien(inte Bali, dyrt) och philippinerna. Dessa länder hitta du boende för 100kr natten och en måltid för 20kr. Om man titta på 90dagar så är det övriga kostnader såsom tvätt, kommunikation, dricka etc 50kr per dag, , boende är 90x100 och måltider 3x20x90. totalt 4500+9000+5400=18900 då får man räkna med att snåla lite och inte göra sådana aktiviter som dykning, treeking, äta på finare restauranger etc. Detta är mina erfarenheter. Man kan säkert hitta billigare boende och är billigare om man är inte för kräsen.
22 nov. 2015 15:24
Skrev hon någonstans att det skulle vara väldigt billigt? Och varför skulle det vara dyrare om man reser ensam? Man måste ju inte bo i dubbelrum eller hyra bil. Australien är ett underbart land som jag verkligen kan rekommendera. Det är bara vissa saker som är dyrare än i Sverige.
2 mars 2016 22:03
Tack för alla svar! Trots att det var ett tag sen :)
Kan uppdatera om att en enkel flygbiljett kommer att köpas inom snar framtid. Planen är att nästa år åka bort med Bangkok som utgångspunkt..! Laos, Indonesien, Malaysia inkluderat :) Kikar även på Singapore, Kambodja och Vietnam.

Har (för tillfället?) bestämt att Australien är en diamant jag kommer återvända för en annan gång i livet då jag gärna vill göra Australien ordentligt. Alltså blir det en backpackingresa sydostasien runt. Som det ser ut nu med sällskap!

Den som sitter o klämmer på bra info får gärna dela med sig. Alla tips mottages :)
5 mars 2016 12:56
Jag reste ensam i höstas. Började i Bangkok och tog mig sedan vidare till norra Thailand (Chiang Mai &Chiang Rai) Men ska du upp dit kan jag rekommendera att du besöker Pai också! Korsade sedan gränsen till Laos vid Chiang Khong och åkte slow boat till Luang Prabang (underbar stad för övrigt). Kan varmt rekommendera att göra så för det är underbart att ta den rutten. Medan man arbetar sig vidare i Laos så fortsätter man stöta på samma människor och det känns som att alla tillhör en stor backpacker familj!
Samma sak gäller egentligen Vietnam, alla rör sig i samma spår, fast möjligen från olika håll (norr till söder eller söder till norr)
Skulle kunna skriva hur mycket som helst, men om du vill veta mer så kan du gå in på eightydaysabroad.wordpress.com har skrivit mer där! Annars kan du alltid skicka pm här :)

Att resa ensam var nog det bästa beslutet jag tagit! Du kommer aldrig vara ensam i mer än ett par timmar, om du inte vill såklart ;)