Boka hotell i Mekong deltat, buss och flodresor

7 juni 2012 19:56
Visningar: 1289
Hej!

Behöver man boka hotell på förhand i Mekong deltat, tex Rach Gia, Long Xuyen, Can Tho, Vihn Long? Om man vill resa från väster till öster, dvs från Rach Gia till Ho Chi Minh (Saigon), hur lång tid tar det och hur funkar det? Kan man klippa Rach Gia ända till Can Tho på en dag, fast det vore kul att åka båt mellan Long Xuyen och Can Tho eller kanske Chau Doc till Can Tho - är det möjligt på en dag? Hur många timmar osv? Vad kan det kosta med en envägsbiljett och är det lätt att få tag på om man vill ha hyfsad standard? Vill gärna göra denna resa på ett par, max 3 dagar, fokusera på ett eller två ställen, annars resa till Saigon.

Nackdelen med att boka hotellen redan nu är väl att det blir oflexibelt med resandet om man inte vet riktigt hur det funkar och när bussar och båtar går osv? Kan man lita på att bussarna och båtarna går varje dag i alla fall?
Av Hille2
7 juni 2012 20:44
Man behöver inte boka hotell i förväg, även under högsäsong finns det gott om boende på plats.
Mitt råd är att flyga Ho Chi Minh-Can Tho, kostar omkring 250 SEK , ta en eller två hotellnätter och därefter tillbringa några dagar på ett homestay i Mekongdeltat. Det finns gott om erbjudanden på plats men ett jag kan rekommendera är Hung homestay som egentligen inte är ett riktigt homestay eftersom de har flera rum i ett långhus. Hung erbjuder olika utflykter i deltat till ett bra pris. Sist jag bodde där (i år)var priset för boende inkl frukost och middag 12 dollar, cyklar finns att låna gratis, maten är fantastisk.
7 juni 2012 21:41
Tack. Vi kommer med båt från Phu Quoc. Anländer Rach Gia eller Ha Tien beroende av vilket som sedan går snabbast till Saigon. Vi ska med flyg hem så har inte så många dagar på oss. Vore kul att åka lite båt på mån flod om möjligt. Hur du funkar det med bussarna går de flera gånger dagligen mellan städerna? Hpmestay kunde vara nåt! Man kanske skulle flyga Can Tho till Saigon, jobbigt med för mycket buss man får bevaka bagaget hela tiden och så ju?
Av Hille2
8 juni 2012 08:00
Det går bra att flyga från Phu Quoc till Can Tho också, kostade under 200 SEK i vintras. Här kommer adressen till Hung om ni är intresserade. Han gör vilken utflykt ni vill i deltat.

(Logga in för att se e-postadress)
30 sep. 2012 21:01
Hille2

Du säger att flyg mellan Phu Quoc till Can Tho kostar ca 200 kr. Med vilket flygbolag åker man med då?
Funderar på att åka färja ut till Puh Quoc ( kommer från Kambodja är det planerat) och sedan ev flyga till Saigon för att ta flyget till Bangkok.
Av Hille2
1 okt. 2012 08:57
Man bokar med Vietnam airlines. Se till att komma till deras rätta sida bara och inte någon av alla de fejksidor som finns, för då blir det dyrare

http://www.vietnamairlines.com/wps/portal/en/site/home?country_code=VN&country=vietnam&lang=en

Det kan vara lite si och så med båtarna, ibland är de trasiga eller försenade men oftast går de :)
Å andra sidan blir det i slutändan ofta dyrare att åka med färjorna om man nu inte redan är på en plats varifrån färjan går.
1 okt. 2012 19:56
Det verkar nästan smidigast att åka med flyg. Ingår det incheckat bagage när man flyger med Vietnam airlines? Har du koll på vad som gäller för bagageregler på airasia? Som jag förstår så måste man förboka bagage dock är det ju svårt att veta hur många kg man kommer att ha med sig efter ett par veckor.
1 okt. 2012 22:20
Vi flyger Phu Quoc - Can Tho. Har två småbarn med oss också. Funderar på Hung homestay. Nån liten båttur vore skoj. Inte för lång med barnen. Kör han till flytande marknaden? Den måste man ju se. Blir tre nätter i Can Tho, sedan expressbussen till Saigon. Funderar på en natt på homestay och två på medelklasshotell i Can Tho. Gå på vattenparken för barnens skull.

Kan det funka? Vad kostar bussen? Går den på morgonen eller flera gånger per dag?
Av Hille2
2 okt. 2012 09:24
Ni kommer att vilja stanna längre än en natt på homestay kan jag nästan lova :) Ett bra tips är att inte bo i själva turistområdet i Cantho utan en bit ifrån, närmare busstationen och marknaden. Det är ganska påfrestande i turistområdet pga av alla påstridiga försäljare som absolut ska sälja sina utflykter till "bästa pris".
En natt i Can Tho är fullt tillräckligt, där finns inte mycket att göra och ni kommer att bli uttråkade rätt snabbt. Höjdpunkten är de folkliga marknaderna och att äta god och billig mat och bakverk på gatorna. Strunta i försäljare som kommer in på ert hotell och säger att det homestay ni redan valt är värdelöst och att ni måste köpa av dem istället. Köp bussbiljetten själv på stationen om ni vill slippa betala 5-10 x priset. Även expressbussarna är ganska långsamma men man kan alltid lita på att de går och priset är väldigt lågt. Det går flera bussar varje dag.
Flytande marknaden är väl inte så mycket att se men båtturen kan inkludera allt möjligt som besök på hembränneri, klättra på "apbron", vardagslivet utmed deltat, risfabrik, plantskolor, mattillverkning, krukdrejning, apor osv. Barnen får aldrig tråkigt och man får hoppa iland ofta. Bada i Mekongfloden men svälj inget vatten! Glöm inte solhattarna.
Överhuvudtaget är homestay en mycket barnvänlig boendeform och det är väldigt lugnt utmed floden, knappt någon biltrafik alls.
2 okt. 2012 20:40
Hej suveränt svar Hille2 m.fl. Har mailat Hung nu. Räknar dagarna, ska bli skitskoj.
9 okt. 2012 21:03
Hung Homestay svarar inte på mail tyvärr. Mailade på adressen tidigare i denna tråd, tror det var den jag hittade på internet också. Kan ni rekommendera någon annan operatör?

Nguyen Shack - nåt att ha? Verkar lite dyr dock?
Av Hille2
10 okt. 2012 09:32
Jag har ett telefonnummer, +84 90 384 98 81.
Han kan vara lite dålig på att svara på mail... vet inte när ni kommer att åka men skulle tro att det kan vara ganska fullt kring jul och nyår.
De flesta som går att boka på nätet är jättedyra och oftast inte bättre heller. Men om ni inte har förbokat något så kommer ni att få massor med erbjudanden när ni kommer till Can Tho, då är det bara att titta på bilderna och chansa.
Någon frågade tidigare om bagaget på flyget. Ja, det ingår. Har för mig att det var 30 kg/p på Vietnam Airlines.
12 okt. 2012 21:35
Mors, han svarade till slut. Så vi kör med honom. Ska bli skoj. Fortfarande fundersam på hur när var expressbussen till Saigon går.
9 mars 2013 12:29
Funkade det bra med Hunghomestay? Är ni nöjda.
Gjorde ni någon resa med honom i Deltat?
Citerat från tobbo166:
Mors, han svarade till slut. Så vi kör med honom. Ska bli skoj. Fortfarande fundersam på hur när var expressbussen till Saigon går.