Önskar tips på hotell i Saigon samt Phu Quch

Av Modkr
21 jan. 2012 15:43
Visningar: 4129
Hej! Vi är 2 par som snart ska resa till Saigon samt Phu Quch. Vi vill ha förslag på prisvärda bra hotell, samt var vi ska boka dem. Kan vi chansa med att bara boka de första nätterna på Phu Quch , och sedan boka resterande nätter på plats?
Vi vill också ha förslag på sevärdheter och upplevelrser på bägge ställerna. Var är det bäst shopping i Saigon mm.
Är det bäst att ha med sig kontanter? I så fall vilken valuta? Eller funkar det med Visa/ mastercard?
Av Bengtar
21 jan. 2012 16:58
Ta med en bunt dollar i relativt små valörer. Annars funkar det fint med Dong och det kan ju vara kul att ta ut ett par miljoner i taget. Jade palatset, gyllene buddhan, återföreningspalatset, nattmarknaden och Ho Chi - tunnlarna. Pressklubben och återföreningsparken. Hotel REX.
Vi bodde bra på Hotel Sofia vilket är bra placerat.
Bra matställe The Refinery.
Här är några kort och text;http://www.reseguiden.se/cgi-bin/rg/forum.cgi?page=1&member=bengtar&max=91&event=profile_photos&forum_map_pin_id=&sort=taken&forum_trip_id=3224&site=reseguiden&member_id=312384
Ha det gott i Vietnam!
22 jan. 2012 15:58
Hej:)

Vi var i Vietnam över Jul och nyår, helt underbart!!! Människorna e så snälla men akta dig för taxis...

Jag kan inte ge förslag då vi bodde påp Rex hotel i saigon och var väl inte helt nöjda med dett för det priset vi fick betala.
Jag kan rekommendera att åka upp till tunnlarna och boka en guidad resa då får man mkt mer och en som kan prata bra engelska. Shoppingen i Vietnam är generellt inget att ha då allt nästan är lika billigt hemma.

Phu qouc, underbart :) När ska ni åka dit? Jag kan rekommedera att boka hotell där, ön i så liten och det är bra att ha ngn stans att ta vägen. hotellet där vi bodde var jättefint och ett bra pris :) god frukost och vi bodde typ på stranden :) Thien hai son resort hette det.

Åk moped på phu quoc då kommer du se det mesta som finns att se. Jga kan verkligen rekommendera att köpa havspärlor här, billigt och jättefina smycken :)

vilket bolag åker ni med?

mvh josefine
Av Modkr
25 jan. 2012 21:55
Hej!
Ett jättestort TACK för era svar!
Vi reser med Finnair. Ska bo 4 nätter i Saigon Då har vi tänkt att ta oss til lCuchitunnlarna, Krigsmuseet och mekongdeltat, samt shoppa lite Vi har inte bokat hotell än, men gör nog det innan vi reser. Det finns ju ganska många att välja på Agoda
Därefter flyger vi till Phu Quoc där vi har bokat de 4 första nätterna. Vi tänkte kolla runt lite på ön och boka resterande 7 nätter på plats. Tror ni att det funkar?
Har ni fler tips mottages det tacksamt.
Av Twaker
26 jan. 2012 09:54
Vi var i Vietnamunder jullovet och bodde på Kimdo Royal hotell i Saigon, ligger mittemot Rex.
Centralt, bra rum och service.
Vi bokade på Agoda.se funkade alltid bra under hela resan.
Ska du shoppa i Saigon är det störst utbud på Ben Than marknaden och Saigon Square.
Kom ihåg att pruta bra.
När ni kommer till Phu qouc så undvik Kim Hoa resort, ofräscht och dålig frukost.
Av Lewwe
26 jan. 2012 10:03
Vi bodde på Sea star resort på Phu Quch var mycket nöjda. Mellanstandard med utmärkt läge på stranden.
På stranden jämte Sea star fanns en "plåt hydda" där vi åt bra luch till inga pengar alls. Vi åkte över till andra sidan ön och badade samt besökte peppar odling och fisk olja fabriken. Ett bra break i allt sol å bad.
I Saigon bodde vi precis vid nattmarknaden vilket jag rekommendera som läge. I backpacker området åt vi flest ggr samt bokade dagsutflykter till tunnlarna (billigast). Shoppingen tyckte vi var riktigt bra så vi handlade t.o.m. för mycket men vi gick till postkontoret med dom grejorna (25kg) och skickade hem det med båt för ca. 300kr. Tog iof 3 månadert men hem kom det i samma skick.
Vi utnyttjade uttagsautmaterna ferekvent både i Saigon och Phu Quch det var inga problem.
Av Lerh
27 feb. 2012 14:50
Hej,
tips på boende i Saigon; nytt hotell Vuong tai hotel www.vuongtaihotel.com var där precis vid kineskiska nyåret betalade ca 20-24 dollar. Eller Lavender hotel bokades via agoda. Båda ligger precis vid Ben Tanh marknaden. Som också har en bra nattmarknad.
Bokade dagsturer med engelsk guide via Lavender hotel till Cu chi tunnlarna 1 dag och Mekong deltat 1 dag små grupper är att föredra ,ser mer och får veta mera.Krigsmuseet,Notre dam katedralen och ett besök på klassiska REX hotell rooftop beer garden. Shopping av kopior i marknaden annars Vincom stort shopping center. Men priserna är nästan som hemma.
Dollar i små valörer, växla på plats. Fungerade att ta ut i automat m Visa/MC både i Saigon och Phu Quoc.
Obs! Bo inte på Kim Hoa resotr, Phu Quoc under renovering och skräpigt. Besök nattmarknaden och åk ut på snorkling.
28 feb. 2012 01:09
Park Hyatt om ni vill bo som kungar i Saigon. Fantastiskt hotell, service och mat. På Phu Quoc bodde vi på La veranda Resort !
Av Modkr
29 feb. 2012 20:08
Hej och tack alla snälla som gett mig tips!
Nu har vi kommit hem från en fantastisk resa till Vietnam. De första fyra nätterna bodde vi i Saigon på Cut Huy hotell. Ett billigt frächt hotell som låg på en lugn gränd i backpackerområdet med gångavstånd till Ben Thammarknaden. Vi var på dagsutflykt till Mekongdeltat, besökte Chu Chitunnlarna, var på krigsmuseet, katedralen, postkontoret mm Sedan shoppade vi förstås en del innan vi flög vidare till Phu Quoc.
De första nätterna där bodde vi på Sea star hotell som låg nere på stranden. Jättemysigt och trevlig personal, men jättehårda sängar. I 7 nätter bodde vi på Arcadia hotell som också låg på stranden.Detta hotellet bokade vi på plats då vi gick runt och kollade efter lediga bra rum Hotellet var bara 2 månader gammalt, jätte frächt med sköna sängar. Det fattades dock en del inventarier fortfarande, men man såg att dag för dag så blev det bättre och bättre. Tvn t.ex var inte inkopplad, men fans på plats.
Vi solade, badade, snorklade, upptäckte ön med mc, var på pärlodling mm. Dessutom njöt vi av jätte god mat.Farvoritrestaurangen blev Mondo som bl.a serverade tapas och gott vin. Det är ett svenskt par som äger och jobbar där tillsammans med sina anställda. På dagarna åt vi oftast på stranden på en liten strandrestaurang bredvid Arcadia. Jätte god billig mat och gullig hjälpsam personal.
Phu Quoc är som Thailand i sin linda, Ej så mycket turister på stranden, många av befolkningen kan ingen engelska. Men viljan finns och de gör allt för att hjälpa till, även om det ibland blir lite fel.
De höll på att bygga en ny stor flygplats. När den är klar är tanken att man ska kunna flyga dit direkt från t.ex Bangkok
Kicki
11 apr. 2012 23:47
Hej, jag förstår inte vad jag ska boka om vi är två vuxna och tre barn som då kommer vara 2, 4, 6 år. Det står oftast "barn under 6 år bor gratis om de ligger i någon av sängarna....ingen extrasäng finns för det här rummet", står typ på alla rum. Om man bokar för "snålt", hamnar man i trubbel? Kan de verkligen inte ställa in extrasängar? Verkar muppigt. Enda hotell vi hittar för perioden 30 dec - 5 jan är Arcadia och det blir ju många tusenlappar. Efter 5 jan tänkte vi ta båten till fastlandet, Chong beach. Där borde man väl kunna boka några nätter till utan att boka på internet väl? Efter det tänkte vi bussluffa upp till Saigon under någon veckas tid eller lite mer. Man kan väl boka på plats under den resan väl? Kan man boka på plats i Saigon? Vi anländer 27 dec, så tänker 2 nätter i Saigon innan flyget (enkel resa) till Phu Quoc. Boka innan man åker?
Av Bj
13 apr. 2012 16:27
Hej

Vi är två vuxna och 2 barn (7,9 år) som skall till Phu Qouc 25 dec - 2 jan. Jag har bokat direkt via hotellets hemsida Huong bien hotel på Phu Qoc. Det var andra regler än på agoda. Vi fick en extra säng och den minsta kunde dela dubbelsäng med oss. Vi betalar inkl frukost ca 1 800 000 VND per natt och de hämtar och lämnar oss på flygplatsen.

Så ett tips kolla direkt med hotellen
13 apr. 2012 17:49
Tack för tips. Huong Bien, hur kom ni fram till det? Verkar det bra osv? Funderar på att boka med, Det var mycket billigare ju. Tror ni man behöver boka sen på fastlandet, efter nyår? I Thailand verkar det inte behövas?
Av Bj
17 apr. 2012 15:44
Hej,

Läst om det på Agoda (men där kan man ej bokadet ännu) det var några svenskar som skrev bra om det sedan var jag ute på några andra siter och läste vad folk hade skrivit om hotellet. Därefter kändes det som ett bra val för oss. Vi vill ha pool, strand och nära till några olika resturanger.
Vi har inte bokat efter nyår ännu skall till Mui Ne men skall göra det för då kan man lätt boka så de hämtar hos på flygplatsen i Saigon
19 apr. 2012 11:02
Hej, nu har vi bokat resan med Air China. Är det ok flygbolag förresten? Billigast...
Flygstolen.se är bara skit, när man för tredje gången fyller i alla familjemedlemmars data, så får man upp att resan utgått när man tror man ska betala. Solklart lockpriser på flygstolen.se - bojkotta!
Blev Travelstart istället. Ok?

Hotell: Funderar på http://www.maiphuongphuquoc.com/Phuquoc.html - verkar nice!
Om man vill ha lugn och ro är det väl ok, man kan väl ta en billig (?) moppetaxi eller så in till Long Beach om man vill.

Hotellen i Lonely Planet. Verkar jobbigt att boka om de inte har epost eller hemsida. Finns ju jättefå alternativ på Agoda och rätt dyrt. Har mailat ett gäng nu. Inte alla hotell i Lonely Planet har bra kritik på internet? Lustigt.
19 apr. 2012 11:25
Tittade på La Veranda Resort. Värsta yuppiestället? Typ 15000 kr för några nätter och vi ska alltså bo en vuxen per rum med varsitt barn, och ett tredje rum till ett av barnen. Är de rubbade? Man vill bo ihop med så små barn. Trodde Vietnam var barnvänligt...?
Av Annl
29 apr. 2012 08:07
Hej,

Vi skall också till Saigon och Phu Qouch på jullovet och jag tror att skälet till att du får så få träffar på Agoda är att det är fullbokat på många ställen. Jag tror att det är smart att boka det som skall bokas redan nu hemifrån och inte vänta då ju julen just är en sådan period då många reser.

Vet inte hur Air China är men det finns en sida där du kan kolla detta - Skytrax. Jag skippade Air China eftersom det var så dåliga flygtider och med många byten.
Citerat från tobbo166:
Hej, nu har vi bokat resan med Air China. Är det ok flygbolag förresten? Billigast...
Flygstolen.se är bara skit, när man för tredje gången fyller i alla familjemedlemmars data, så får man upp att resan utgått när man tror man ska betala. Solklart lockpriser på flygstolen.se - bojkotta!
Blev Travelstart istället. Ok?

Hotell: Funderar på http://www.maiphuongphuquoc.com/Phuquoc.html - verkar nice!
Om man vill ha lugn och ro är det väl ok, man kan väl ta en billig (?) moppetaxi eller så in till Long Beach om man vill.

Hotellen i Lonely Planet. Verkar jobbigt att boka om de inte har epost eller hemsida. Finns ju jättefå alternativ på Agoda och rätt dyrt. Har mailat ett gäng nu. Inte alla hotell i Lonely Planet har bra kritik på internet? Lustigt.
Av Yonus
1 juni 2012 22:04
Vi hade en grym resa till Phu Quoc!! Helt fantastiskt att få uppleva ön innan det blir för mycket turister. Vi bodde på fem olika hotell. Vi ville hitta det totala lugnet och det gjorde vi på två ställen. Bo resort som ligger norr om Duang Dong var helt otroligt. En lång fin sandstand (ca 3km) för sig själv. Fint boende och helt fantastisk mat, helt klart bästa maten under våran resa i Vietnam.
Beach Club är det andra boendet vi fastnade för. Litet enkelt boende precis vid stranden med otrolig service och charm. Inte lika bra mat som Bo resort, men man blev helt fast i detta boendet. Best ever! Jag brukar inte vara känslosam, men då vi lämnade Beach club var det fuktansvärt jobbigt.
Vi bodde även på Mango bay resort, men lopporna och myggen förstörde vistelsen där.
Tropicana resort hade en fin trädgård, men det var slitet och det kände inte bra.
Sen bodde vi på ett jättefint ställe men det låg en bit från stranden, dyrt och man var genomsvett innan man nådde stranden.
Undvik bo på stora hotellkompelx, då får man aldrig den riktiga känslan!
Något som är magiskt på Phu Qouc är dess solnedgång. Vi fick se den varje kväll under en hel månad!!
Av Annl
2 juni 2012 06:49
Det låter riktigt lovande! Längtar nu ännu mer...

Har du några tips på vad man kan göra på Phu Quoc?
Citerat från yonus:
Vi hade en grym resa till Phu Quoc!! Helt fantastiskt att få uppleva ön innan det blir för mycket turister. Vi bodde på fem olika hotell. Vi ville hitta det totala lugnet och det gjorde vi på två ställen. Bo resort som ligger norr om Duang Dong var helt otroligt. En lång fin sandstand (ca 3km) för sig själv. Fint boende och helt fantastisk mat, helt klart bästa maten under våran resa i Vietnam.
Beach Club är det andra boendet vi fastnade för. Litet enkelt boende precis vid stranden med otrolig service och charm. Inte lika bra mat som Bo resort, men man blev helt fast i detta boendet. Best ever! Jag brukar inte vara känslosam, men då vi lämnade Beach club var det fuktansvärt jobbigt.
Vi bodde även på Mango bay resort, men lopporna och myggen förstörde vistelsen där.
Tropicana resort hade en fin trädgård, men det var slitet och det kände inte bra.
Sen bodde vi på ett jättefint ställe men det låg en bit från stranden, dyrt och man var genomsvett innan man nådde stranden.
Undvik bo på stora hotellkompelx, då får man aldrig den riktiga känslan!
Något som är magiskt på Phu Qouc är dess solnedgång. Vi fick se den varje kväll under en hel månad!!