Boka flyg med passportnummer som kommer att förnyas innan resan sker ?

19 okt. 2012 19:18
Visningar: 6050
Vår familj håller just nu på att boka flygbiljetter med Filippine Airlines (inrikes). Man måste uppge passportnummer och våra barn har pass som nu är giltiga men de kommmer att ha nya när vi reser. Dvs nya/andra passnummer. Vågar vi/Kan vi boka med de passportnumer som är giltiga idag men som kommer att förnyas ? Känner att vi inte kan vänta längre/behöver boka snabbt. Vi kan ju ha de gamla "makulerade" passen med oss. Men å andra sidan så vill vi ju inte ställa till problem i onödan på resan. Finns det någon som har erfarenhet av detta eller liknande, eller vet vad som gäller ? Vore tacksam för snabba svar !
Av Bibby
19 okt. 2012 19:41
1. Skaffa extrapass (som gäller så länge). Problem solved.

2. Skaffa nya pass. Problem solved.

3. Boka med rätt bolag. Problem solved

4. Chansa. Problem solved (maybe) (åkte till Kuba med fel pass och det gick med lite list)
20 okt. 2012 10:47
MÅSTE du verkligen uppge ditt passnummer när du bokar? Verkar konstigt. Har jag aldrig gjort och jag reser mycket.
Av Fredros
20 okt. 2012 19:18
Bokat resa från Singapor till Jakarta med Air Asia och då skulle pass med bl a dess utgångsdatum anges.
Eljest gick ej bokningen att göra.
Passet gick ut mars 2013, vilket betydde tvärstopp.
Angiven förklaring: minst 6 mån kvarvarande giltighet för passet krävdes för att komma in i Indonesien.
Nya pass var ett måste redan nu !
Av Helmat
23 okt. 2012 14:06
Satt i samma sits förra året, ville boka flyg (med Air Asia) innan jag förnyade mitt pass. Innan jag bokade blev jag medlem på Air Asias hemsida för att kunna ändra i min bokning senare. Sen bokade jag med mitt "gamla" passnummer och när jag väl hade fixat mitt nya pass ett par månader senare kunde jag smidigt gå in i min bokning och ändra till det nya passnumret. Tog med mig mitt gamla makulerade pass för säkerhets skull, men det behövde jag aldrig visa. Kanske funkar det likadant med Philippine Airlines?
Lycka till med bokningen och resan! Har själv bokat en resa till Filippinerna för första gången, men jag måste vänta ända till mars!
23 okt. 2012 15:30
Tack alla för bra svar. Vi kör på tipset från Helmat att bli medlem i Air Asia, för att senare gå in och ändra i bokningen till de nya pssnumrena.
Av Helmat
23 okt. 2012 15:46
Var nyss inne på Phillipine Airlines hemsida (det var väl dem ni skulle flyga med?) och man kan bli medlem där. Vet inte om det behövs men det kan nog vara lättare att komma åt sin bokning efteråt för ändringar. Kan dock inte garantera att det funkar likadant där som med Air Asia.