När boka flyg till Filippinerna från 20 dec ?

10 feb. 2012 18:58
Visningar: 2229
Vi funderar på att åka till Filippinerna över jul och stanna 3 veckor. Avresa tex 20 dec. När bör man boka flygbiljetter för att få bästa pris, vill gärna ta kortaste resvägen dessutom, helst undvika London.

Flyger från Got o tänkte börja i Cebu.

Lär komma fler frågor framöver :)
10 feb. 2012 22:35
Jag brukar köpa den så tidigt som möjligt. Brukar tendera att bli dyrare ju längre man väntar i allmänhet. Försök boka med qatar airways via Doha till cebu. tycker det är ett riktigt bra bolag att flyga med sen är det den kortaste restiden också vad jag vet. Mitt tips är att undvika Manila och försöka ha Cebu som "nav" för dina resor vidare i filippinerna. Mycket trevligare stad.. mindre trafik!
//Rickard
Av Lasse79
10 feb. 2012 22:45
Jag tycker att ska man inte till någon storstad kan man lika gärna flyga till Manila flygen dit är billigare. Sedan flyga därifrån till de stället man ska t,ex Elnido, Tagbilaran, Boracay. Om man nu inte ska till Malapsqua norr om Cebu.
10 feb. 2012 23:14
Tänkte utgå från Cebu då vi vill till Malapascua, panglao, Siuijor och slutligen Boracay.
Vet dock inte vilken rutt som blir smidigast. Qatar flyger ej från Göteborg så det blir 2 byten oavsett
bolag när man bor på vischan ;)
11 feb. 2012 06:27
Hej,
Kolla Finnair, bra flyg Götet--HK, sen vidare till Manila med cebupacificair.com går ett kvällsflyg runt 19.00

MVH Micke
11 feb. 2012 08:18
Micke @ ok...men hur är det med bagaget på inrikesflyg, tycker jag hört nånstans att man bara får ha 15 kg...

vilket är smartast att börja el avsluta med Boracay, det är ju enda stället som ligger lite off i vår resrutt, ser nu dessutom att dec-jan inte är bästa vädret på boracay, kanske bättre att skjuta upp hela resan till mars om man vill ha sol ??
12 feb. 2012 17:58
Vi har precis vart på boracay o flög med airphil express från cebu-boracay o där va d väldigt strikt med max 10kg för incheckat bagage,fick betala php150 för varje överskridande kilo.max 7kg i handbagage..
12 feb. 2012 20:55
Hej!. Vi köpte våra flygbiljetter Köpenhamn-Hong Kong den 28 aug 2011. För 11245kr för 2p T & T. 2 Dagar inannan så såldes det biljetter med samma destination fast med ett annart flygbolag för 8900kr för 2p T&T. Nu i efter hand så har vi fått veta att Lufthansa kör med 72timmars kampanjer ibland och dummpar då priserna kraftigt. Vilket vi missade så det gäller att vara på sin vakt o kollla & kolla och vara flexibel du/ni kan spara tusenlappar bara på att flytta resdagar hit eller dit, samt att du/ni kan kanske förlänga eller korta er resa,någon, några dagar.
13 feb. 2012 01:00
Ok tack för svar, planerna ändrade pga att vädret tydligen ej är så bra vid jul på Boracay, kommer åka i mars istället.
13 feb. 2012 09:44
Hej,

sitter i samma planeringsfas som er.
Vi har planer att åka runt den 20 dec.., men blir lite orolig när du skirver att det är dåligt väder över jul o nyår i Boracay, stämmer det?

/ Cecilia
13 feb. 2012 10:05
Blir inte klok på säsongen där men vad jag kunnat läsa verkar det vara mindre risk för regn längre fram på våren...
13 feb. 2012 22:46
Hej,
Vi var där nu i dec/jan.
Boracay i 6 dgr. Det regnade den dag vi kom, sen var det strålande solsken.
Bohol, Cebu, Bantayan var oftast sol på FM, någon skur och rätt mkt moln i övrigt.
Vi träffade dock många som hade haft regn i veckor (december)... Men värmen är ju där ändå!

Vi bokade våra biljetter i juli (Lufthansa). Betalade endast 5000:-/biljett T&R Hong Kong 21/12-17/1.
Därefter flög vi med Cebu pacific.
14 feb. 2012 00:53
Mer risk för regn i december.Om du vill vara mer säker så är svenska våren bättre att åka på då är det som varmast i filippinerna den perioden kallar de sommar och man är ledig från skolorna. Men det sägs vara riktigt varmt då enligt min sambo(filippinska). Men det kan ju bara vara skönt efter en kall vinter ;)
Av Elilu
14 feb. 2012 05:21
Jag bodde pa Carabao Island grann on till Boracay for ett par ar sen kom dit i borjan av December och det ar helt klart fortfarande lite vindigt och regnigt. Fordelen ar att nar dom har regn sesongen ar det oftast mangder av vatten som kommer pa en gang, lamnar oversvamningar i D'mall pa Boracay och pa dom sa kallade vagar som fanns pa Carabao men sa fort det slutat regna tittar solen fram och den kanns inte riktigt lika stark som den gor ett par manader senare. Men vill ni ha en semester dar ni kan utnyttja paradis stranden till fullo hade jag vantat till februari atminstonne.

Nar det kommer till biljetter sa verkar vi alltid fa dom billigast nar vi bokar lojligt tidigt eller sista minuten. Vi brukar kunna komma undan med 3500-4000kr tur o retur fran London (easyjet dit) till Kuala Lumpur eller Hong Kong. Du har dessutom Air Asia som gar mellan London och KL nu, har inte akt med dom en langre resa men mellan KL och Hong Kong va dom helt ok. Cebu Pacific gar fran alla storre stader i dom narliggande landerna sa kolla vilka tider som passar bast for er. Nar det galler flyg till Caticlan... planen ar sma proppeler plan och landnings banan ar tight sa alla bolag har en vikt grans pa pytte lite och det ar svin dyrt om ni betalar for overvikt, som tur ar har atminstonne Cebu pacific tillval sa ni kan lagga till extra kilon nar ni bokar vilket gor det billigare. Det ar mojligt att dom anda forsoker fa er att betala men sta pa er och visa biljetterna som ni bor skriva ut innan sa brukar dom be sa hemskt mycket om ursakt.

Oavsett nar ni aker kommer det bli en bra semester for er, fragan ar bara hur bruna ni blir :)
14 feb. 2012 06:11
Hej,
Vi ska åka från manilla till tagbilaran nästa vecka med cebupacific, jag bokade på deras hemsida (enkelt)och fick då ett tillval på 20kg bagage för en billig peng, det kostade ca 2500kr tor för 4 pers inkl 20kg bagage. Sen tycker jag personligen att Manilla är bättre att flyga till än Cebu, du har mer val att göra med inrikesflyget, sen är det oftast billigare att flyga dit än Cebu. Kom ihåg att båtarna inte är jättebilliga från Cebu samt att när man ska åka hem fr Cebu går flyget oftast mitt på dan= du måste ha övernattning där.
Av Lasse79
14 feb. 2012 09:34
Jag bokade resa via Cebupacific nyligen. Har för mig att man fick lägga till 100 eller 200 pesos om man skulle höja bagagevikten från 15 tiill 25 kg, så ingen större kostnad om man flyger via det flygbolaget iaf. Som jag skrev innan så håller jag med Totomomasos att de är bättre att utgå ifrån Manila. Underskatta inte tiden det tar att ta dig till Malpasqua. Det går i princip åt 2 dagars restid av semesterna för att ta sig till och ifrån där om du är i Bohol innan.
14 feb. 2012 10:01
Hej alla,

Nu ska vi se om jag har dragit rätt slutsatser
Vi flyger från Köpenhamn och om jag tolkat det rätt flyger vi enklast och billigast till Hong Kong.
Därifrån bokar vi med Cebu Pacific till Cebu via Manila eller ska man boka först till Manila och sedan göra en bokning från Manila?

Vi hade tänkt att åka över jul och nyår, och blir lite orolig när noi säger att det är dåligt väder, stämmer det?

Min man kommer att ha sin Kite med tillhörande tillbehör med sig så då lär det väl bli enklast att flyga till cebu?

Om man ska välja ytterligare ett ställe förutom Boracay är det Bohol och Alona Beach som rekommenderas? och är det enkelt att förflytta sig från Boracay dit?

Vi har hittat flygstolar med Finnair för ca 25Tkr för oss 4 vuxna till Hong Kong, det är väl ganska ok?

/ Cecilia
Av Tretjak
14 feb. 2012 20:34
Så tidigt som möjligt tycker jag är en bra idé. Men räkna med dyra biljetter så nära jul som 20 december.

Om du vill ha lite inspiration så har jag bilder från Filippinerna på: http://www.resefoto.net

Har besökt landet 5 ggr, senaste gången för några veckor sedan.

Trevlig resa!
15 feb. 2012 13:57
Citerat från tretjak:
Så tidigt som möjligt tycker jag är en bra idé. Men räkna med dyra biljetter så nära jul som 20 december.

Om du vill ha lite inspiration så har jag bilder från Filippinerna på: http://www.resefoto.net

Har besökt landet 5 ggr, senaste gången för några veckor sedan.

Trevlig resa!
Nej vi har ändrat oss då vädret inte verkar var det bästa på just Boracay i dec. Vi planerar att åka i mars istället.