Boende, Tokyo

Av Sofiaf
28 mars 2010 15:39
Visningar: 17594
Hej

Jag undrar om det är nån som har bra tips på boende i Tokyo.
Jag tänker mig en prisklass nånstans mellan 400-700kr/natt för 2 pers. Det är viktigt att det är fräscht!

Sen undrar jag om vart i Tokyo man ska leta boende. Vart ska man bo om man vill bo mitt i smeten?
Av Hkn
28 mars 2010 21:23
Fräscht, lågt pris och mitt i smeten?

Oj, jag är rädd att du måste vara realist och skruva ner förväntningarna på åtminstone ett av önskemålen.
Tokyo återtog förstaplatsen i listan World Cost of Living förra året. Det är ganska dyrt överlag. Bara att tugga i sig, om du vill resa till en otroligt intressant stad.

Mitt i smeten? Det är lite svårt att säga var någonstans i Tokyo smeten är. Staden är ganska jämntjock. Sedan beror det förstås på vad du vill göra där men... bra shopping finns i nästan varje stadsdel.

Återstår att försöka hitta något som är fräscht. Mitt tips är att då inte försöka bo supercentralt. Jag hittade ett hotell i stadsdelen Meguro-ku. Det fungerade bra – tog en taxi till den gröna lokaltågslinjen (som går i en ringlinje; Meguro ligger ungefär klockan 7). Hotellet heter Claska. Det har inte så många rum, men de mindre rummen är billiga. På riktigt. Speciellt med tanke på standarden. Meguro räknas dessutom som en up-and-coming stadsdel med intressanta butiker etc.

Som vanligt länkar jag till mig själv – se hotellet här: http://www.guidebook.se/?p=5

Det finns lite mer om Japan här: http://www.guidebook.se/?cat=7

Good luck, hälsar

:: håkan ::
29 mars 2010 12:21
Hej,

Jag skulle bo nära Shinjuku eller Shibuya stationen om jag vore du. Själv couchsurfarde jag i Tokyo (couchsurfing.com).
Vandrahem finns för runt 150 kr/natten och Japans vandrahem är helt fantastiska. Rena och bekväma. Kolla tex hostelworld.com

Jag tyckte inte Japan var så himla dyrt som alla säger. När man jämför så tittar på man ofta vad det kostar att skicka en expat, men förhållandena för en expatriat skiljer sig ju från en vanlig turist. Och visst, det går att sväva ut i Japan om det är lyx man vill ha. Mat på "vanlig" restaurang kostar ungefär som här men då får man superkvalité.

Jag tipsar gärna mer om du vill. Mina favoritområden var ett par mindre stationer men jag har inte namnen i huvudet, så höra av dig om du vill bort lite från det stora, hektiska områdena.

Du kommer få en underbar semester, Japan är ett av mina favoritställen på jorden.
Av Sofiaf
29 mars 2010 14:13
Tack för tipsen!
jag tänker att en schysst plan kan vara att bo billigt hela veckan, och sen bi riktigt nice sista natten!
Är det nåt särskilt vandrarhem som ni kan rekomendera? Det gör inget att det är enkelt, men det är jätteviktigt att det är fräscht!
Av Chagana
31 mars 2010 17:58
Om man nu får rekommendera andra sajter så skulle jag göra ett besök på japanspecialisten.nu om jag var du, om du inte redan har gjort det. Där kan du se på en del av de hotell som dom använder sig av i sina rundresor bla. och andra tips över lag som kan vara till hjälp.
Av Oscarf
13 juli 2010 16:15
Hej Sofia,

Jag bor själv på en hotellkedja som finns i olika centrala delar av Tokyo. Det heter Tokyu Stay hotel, men dessvärre startar priserna kring 850 SEK.
Jag tror inte du behöver oroade dig för att hotellen är ofräscha...det mesta i Japan håller väldigt hög renlighetstandard.

Om du vill bo mitt i Schmeten rekommenderar jag också Shinjuku, där har du lite "skumma" kvarter, högt temp. Men ska du på nattklubb har du inte så många val i Shinjuku så vitt jag vet. Men det ordnar du med en taxi till Roppongi, men då lämnar man det japanska fullkomligt eftersom det nästan bara är västerlänningar som går på nattklubb. Låter som en klyscha men det är karaoke som gäller...

mvh
Oscar
Av Hkn
13 juli 2010 22:34
Citerat från oscarf:
Hej Sofia,
[sniip!]
Låter som en klyscha men det är karaoke som gäller...
Stämmer.

Mitt tips: Big Echo. Det är en karaoke-kedja. Innan du kommer dit så måste du tänka bort allt vad karaoke-bar heter. Det här är en karaoke-byggnad.

När du kommer in känns det som att vara på ett Avis Car Rental-kontor. Du får en liten plastbricka, tar hissen upp och letar dig fram till ditt bås (ett rum, stort som en tågkupé innanför en dörr med rökfärgat glas). Där inne finns:
- en soffa i praktiskt plastmaterial (påminner om galon – lätt att hålla rent).
- en enorm ljudanläggning med skärm.
- ett par stora kataloger med musik.
- två desinficerade mikrofoner i varsin genomskinlig plastpåse.
- en liten panel i väggen med en röd knapp.

Var beredd att ingen (faktiskt... INGEN) pratar engelska och att du med hjälp av teckenspråk måste förklara att du vill ha hjälp att starta helvetesmaskinen som levererar musiken. Sedan beställer du ett par Asahi och vrider upp volymen (beställ mer öl genom att trycka på den lilla röda knappen).

Det är roligt att sjunga. När jag var där var vi tvungna att förlänga tiden i båset. Min röst var inte sig själv på en vecka.

En grej bara: För japaner i allmänhet är karakoe något seriöst. Grannarna i båset brevid misshandlade George Michaels "Careless Whisper" ganska omsorgsfullt men de gjorde det seriöst och helt utan ironi. Den sortens humor existerar inte i Japan. Hittar du en karaoke-bar, där du sjunger inför publik, kan du räkna med att folk applåderar och uppskattar din performance, no matter what. Det här är ett land, kliniskt fritt från hånskratt.

Big Echo finns på många ställen i Tokyo. Jag besökte det i Ginza. Här är adressen:

Address: 4-2-14 Ginza, Chuo-ku, Tokyo
住所 東京都中央区銀座4-2-14
Nearest Station Ginza
Telephone 03-3563-5100

Sjung! Du är i Tokyo, Goddammit!

:: h ::
Av Sofiaf
14 juli 2010 18:25
haha, fantastiskt!
Om jag inte var sugen på att åka innan, så är jag det nu! :D
Hur är det annars med att resa till Japan, kommer man ångra det om man bara hänger i Tokyo?
Eller ska man tänka lite mer fritt än att åka direkt dit?
Av Hkn
15 juli 2010 19:21
Citerat från sofiaf:
haha, fantastiskt!
Om jag inte var sugen på att åka innan, så är jag det nu! :D
Hur är det annars med att resa till Japan, kommer man ångra det om man bara hänger i Tokyo?
Eller ska man tänka lite mer fritt än att åka direkt dit?
Tokyo är förstås stort nog att hålla dig sysselsatt i många månader om det är nattliv och shopping du är ute efter.

Däremot har Tokyo lite ont om sevärdheter. Stadens största sevärdhet heter nog Tokyo (alltså krocken med den japanska kulturen; alla misstag som vi västerlänningar gör; det faktum att det är krångligt att ta ut kontanter ur en bankomat (tro't eller ej men det är duktigt svårt – de flesta maskiner tar inte heller utländska kort).

Ett måste i Tokyo är Tsukiji Fish Market – världens största handelsplats för fisk och skaldjur och en av världens största matmarknader. Öppnar tidigt på morgonen och är en helt galen plats. Jag gick runt i flera timmar och bara... tittade. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/324400

Vill du åka någonstans så rekommenderar jag Kyoto. Där finns tempel, tex det här: http://www.reseguiden.se/forum/bilder/151586
Eller det här (ligger en liten bit från stan): http://www.reseguiden.se/forum/bilder/151000
Eller det kanske allra finaste: http://www.reseguiden.se/forum/bilder/151592
Där finns också en levande geisha-kultur (de har bl a en geisha-skola där): http://www.reseguiden.se/forum/bilder/151587

Till Kyoto åker du snabbtåg - bara det är en upplevelse - däremot bör du köpa biljetter innan du reser, annars kan det bli dyrt. Det finns särskilda turistbiljetter som kostar mindre än i Japan, men du måste alltså köpa dem i Sverige. Jag har skrivit lite mer om detta här: http://www.guidebook.se/?p=222
Snabbtågen tar dig till ganska många andra städer på bara ett par timmar. Och för mig var det en pojkdröm som gick i uppfyllelse när jag susade fram över det japanska jordbrukslandskapet i över 300 km/h.

Happi-happi travel, Sofiaf-sama!

:: h ::

PS. Förresten, när det gäller bankomaterna, så hittar du lite mer information här. Att lära på om dem i förväg kan spara en del tid... http://www.guidebook.se/?p=221
1 aug. 2010 22:18
Jag håller också på och planerar min resa till Japan. Däremot så åker jag från Saigon. Jag tänker stanna i 2 veckor och åka runt lite. Jag blev lite paff när jag såg hotellpriserna men har nästan bestämt mig för hostel, om det finns fräscha sådana. Har ni några tips på var jag kan hitta liknande boenden.

Sen undrar jag det är med tågen. Jag har kollat lite på vart jag vill åka. Dels är omkring två stora städer, Tokyo och Kyoto. Det är Kyoto som jag vill åka ut till 3-4 ställen. I Tokyo är det bara 2. Så som det ser ut nu när jag skrapat lite på ytan. Då har jag tittat på det är med Rail Pass och det finns dne som gäller hela Japan och den som gäller för Kyoto-området. Då undrar jag vart kan jag se på priserna om jag åker mellan Kyoto och Tokyo utan Rail Pass. Eller är det likabara att köpa Japan Rail Pass.