Boende Rom

Av Ukunda
31 okt. 2010 11:24
Visningar: 2124
Behöver snabb hjälp av er romresenärer. Jag ska för första gången till den eviga staden och då inställer sig den eviga frågan...var ska man bo? Det ska vara så centralt som möjligt till lägsta pris. Jag behöver ingen lyx men vill ha det hyfsat lugnt och säkert ( lås på rummet ungefär och inte för skumma gator att gå hem på kvällen genom) Alltså billigt,bra och centralt. Går det? Vi anländer från Ciampinoflygplatsen med en flygbuss och jag vet inte var den stannar. All hjälp mottages tacksamt! Syftet med resan är att se så mycket vi bara orkar under tre dagar av alla sevärdheter.
Av Mandys
1 nov. 2010 00:08
Vi bodde på Best Western President Hotel som låg nära Colosseum, vi kunde promenera till dom flesta sevärdheterna. Det låg dock inte så många jättebra restauranger i närheten, prova att promenera till Trastevere istället där finns jättegoda pizzor! Hinner ni inte dit så finns det hyfsat bra restauranger kring Piazza Navona (nära pantheon och spanish steps), det sägs att pizzeria Baffetto där har Rom godaste pizzor och jag kan inget annat än att hålla med!
2 nov. 2010 18:43
Hotel Saturnia tyckte jag var helt ok. Vi ställde inga stora krav på boendet eftersom vi planerade vara ute i princip hela dagen. Ett dubbelrum med ett litet badrum och fönster mot "gården" gick på 600 någonting (för 2 år sedan). Hotellet ligger ganska nära Stazione Termini, om jag minns rätt stannar bussarna från både Terravision och Cotral i närheten. Ni har några mysiga restauranger på en sidogata i närheten och en ca 15 min promenad till Colloseum. Fler hotell hittar ni här: http://sok.hotellin.se/City/Rome.htm?label=Rom
/M.
Av Katitzi
2 nov. 2010 18:43
Nyss hemkommen från Hotel Midi i Rom. Kan rekomendera detta enkla men fräscha hotell nära Terministationen. Kanske lite mörka kvarter på kvällen, men med ringklocka vid porten. Välj ett rum mot den lummiga innergården där man kan äta frukost i grönskan!
Ca. 1,5 km till Colosseum och Forum Romanum eller tunnelbana tre stationer och du är vid Spanska trappan.
Många hotell och restauranger i området så det finns en hel del andra turister där.
Det går bra att googla på hotellet.

Katitzi
2 nov. 2010 19:19
San Remo som låg nära Termini. Rent, snyggt, bra rum och frukost.