Boende på Koh Samet (Diamantstranden)

Av Miliam
1 aug. 2012 08:28
Visningar: 8928
Hej... Jag är ute efter ett boende på Koh Samet och då har vi tänkt oss bo på
Hat Sai Kaew (Diamantstranden).
Är det någon som har bra tips på boende på denna strand. Vi vill gärna ha en pool.
Har ni bra tips på andra ställen på Ön funkar även det...

mvh
Av Sheriff
1 aug. 2012 11:35
Hej!

Var på Koh Samet för 1,5 år sen. Det var vårt (2 vuxna,3 ungdomar) första stopp och därefter Koh Chang öarna. Totalt var vi borta drygt 4 v och det var vår första tur till Thailand- kom att bli 10 olika boenden under vår ö-luff. På Koh Samet bodde vi på http://www.samedvilla.com/ och det kom att bli kanske det bästa boendet under hela vår thailandvistelse. Stället saknar dock pool men har/hade en fantastisk personal och en lysande frukostbuffé.

Genom hotellet hade vi bokat transfer med minivan (2,5 tim) från flygplatsen och vid ankomsten till Ban Phe låg en väntande speedboat som tog oss direkt (ca 20 min) till stranden vid hotellet-smidigt och bekvämt efter lång flygning. Minns inte priset för boendet men vi hade ett 5 bäddsrum och tyckte att allt var väl värt pengarna. Hotellet ligger i ena änden av Hat Sai Kaew och vi gjorde härliga promenader längs stranden. Vi trivdes väldigt bra på denna ö.

Fann också denna sajt http://www.kohsamet.se/hotell/saikaew_beach_resort/ , varav något hotell med pool.
Av Miliam
13 aug. 2012 16:13
Tack för tipset, dock så var det fullbokat när vi skulle dit... Trist men men...
Av Sheriff
13 aug. 2012 21:45
Hej!

Synd på Samed Villa men alldeles intill ligger http://www.silversandsamed.com/home/ som kan var något.
Verkar ha ungefär samma prisbild som Samed. Vi åt flera gånger på deras restaurang. Båda dessa hotell ligger på beachen Ao Phai- något söder om Saikaew. Det gör att man har gångavstånd till beacher åt både norr och söder.

På Koh Chang bodde vi bl a på www.bailanbeach-kohchang.com - ett fint ställe med trevlig personal och fin miljö. De har en fin pool. Nackdelen är att vattnet vid deras strand är full av sten men eftersom allt annat var så bra tyckte vi att det var bra ändå. Vi firade nyår där- häftigt värre.

Strax söder om bailan beach ligger TREE TOP ADVENTURE PARK- detta får man inte missa om man gillar lite äventyr och är på Koh Chang. Hela vår familj deltog- barnen var då 13+13+15 och vi hade några roliga och spännande timmar. Se vidare på http://www.treetopadventurepark.com/. På Koh Chang kan vi också rekommendera Elefanttrekking- ett minne för livet.

Vi var även på Koh Maak och bodde på http://www.monkeyislandkohmak.com/monkeyisland/index.html
Gissa vad det genomgående temat är på det stället?
Av Miliam
16 aug. 2012 20:30
Tack för alla tipsen.... Kollade upp Silversand och det verkade bra men jag får inte något svar av dem. När man försöker boka via Agoda så är det tydligen fullt. Jag vet av erfarenhet att det bästa är att kontakta hotellt direkt men denna gång verkar det inte funka.

Vi får nog leta boende på någon av de andra stränderna. Vad rekomenderar du? Vi bodde på andra siden men det var för 10 år sedan innan barnen kom och det stället var lite av lyx men det var ganska dött på den sidan. Hur ser det ut nedanför Diamantstranden? Har du koll på det??

tack ännu en gång för ditt svar...
mvh
Av Ansun
16 aug. 2012 22:11
Precis bakom Samed villa så finns ett hotell som heter Samed Pavilion resort. Pratade med folk som bodde där som tyckte det var väldigt fräscht. Hotellet låg på andra raden bakom Samed villa, men väldigt nära stranden ändå.
Av Sheriff
16 aug. 2012 22:17
Hej igen... finns ett annat alternativ för bokning av Silver Sands http://www.booking.com/hotel/th/silversand-resort.sv.html . Du hade provat via deras egen hemsida http://www.silversandsamed.com/home/ men fick inget svar?

Söderut från diamantstranden finns flera mindre stränder med både enklare boenden och även lyxigare hotell. Vet dock inget närmare om något av dem. Du kan ju kolla in http://www.kohsametguiden.se/ och se om du finner något.

Vi har faktiskt gjort erfarenheten att bokning av boende via www.sawadee.com i flera fall är både billigare och enklare än direkt med hotellen. Har även fått uppfattningen att många här på sajten bara bokar genom just Sawadee. Agoda och Booking ska ju också vara ok men har aldrig bokat genom dem.

Lycka till hörru...
Av Kerstin
18 aug. 2012 22:59
Vi bodde på Lima Bella Resort, det ligger en bit upp från stranden, tog kanske 3 min att gå. Det är ett jätte mysigt ställe med en bra pool o trevlig perssonal.
// Kerstin
Av Miliam
20 aug. 2012 18:29
Tackasam för allt tips och ideer.... Vi jagar och hoppas på det bästa.....
mvh
21 aug. 2012 11:12
hej, jag bodde på paradee resort och spa, ligger avskild från andra stränder, lite mer privat, men om du är där så finns ingen anledning att dra till andra stränder, för att det är den finaste strand! gratis kayak paddling, efter middags te, glass, bakelse. dock kosta det lite.
21 aug. 2012 17:07
När vi åker till Koh Samet blir det alltid Sai Kaew Beach Resort, rent och snyygt med två pool och riktigt bra frukostbuffe. Ingår även transport mellan Ban Pe och hotellet.

mvh
Transferbkk.com