Boende i Split med omnejd

1 apr. 2010 13:22
Visningar: 2358
Hej!
Jag och pojkvännen har tänkt ta oss till Split i början av september och utgå därifrån till vad vi nu känner för ;)

Hur funkar det med boende? Vi ska boka boende i Split första nätterna, men ordnar det sig sedan? Antar att man kan hitta rum eller små hotell, men vad ligger dom på för priser? Så man inte kommer dit o blir ruinerad... Vi vill gärna ha något med spis/kokvrå/kokplattor, men inget tvång.

Hur tar man sig lättast i Kroatien? Buss? Tåg? Hyra bil?
Några tips på ställen/öar att åka till?

Hoppas någon kan hjälpa oss :)
1 apr. 2010 18:54
Hej! Vill ni ha en privat lägenhet eller duger det med privat rum och tillgång till delad kök och badrum? Vi brukar inte laga våra egen mat när vi är i Split eftersom vi stannar bara 2-3 nätter innan vi åker ut till öarna och det går att hitta bra och billig restauranger där. I Split kan du också äta pizza som personligen tycker jag är bland de godaste i världen. :) (inte så konstigt eftersom Dalmatienhörde till Venedig en gång i tiden och de italienska influenserna finns kvar.) En jättestor skiva pizza kostar typ 13 kronor. Jag har inte hyrt bil i Kroatien men vi har pratat om det. Tyvärr kan jag ingenting om vad det kan kosta. Vi brukar ta oss med buss och båt och har inte haft några problem än så länge. Det är bara att jag och tycker inte så mycket om de branta, kurviga vägarna ibland. ;) Men jag åkte buss på öarna och mellan Split - Dubrovnik.
1 apr. 2010 21:44
Hej!

Det är inga problem att hyra bil och resa runt jag har åkt bla. från split till Dubrovnik och sedan över gränsen till Monte Negro och Budva. Jag minns dock ej priser. friheten med bil är ju oslagbar, det finns så många platser man vill stanna och upptäcka, bada på vackra stränder osv.
I september är högsäsongen slut så det är inge problem att finna rum " sobe" lediga. Man kan bo i sk. private accomodations där en kroatisk familj hyr ut rum eller lägenheter i eget hus osv. Billigt! Precis som Hvarski skriver så finns det massor av god och billig mat så det behöver ni inte oroa er för, det är lika billigt att äta ute och pizzan är underbar som sagt! En stor lokalagent med boenden och utflykter är: http://www.atlas-croatia.com/

Om ni åker ner till Dubrovnik vilket jag antar ni ska, det är ju en fantastisk stad som ni inte får missa, så finns det färja över till lilla charmiga ön Lopud. Den kan jag rekommendera för en dagstur, eller kanske stanna någon dag.

Hälsn. Jessan