Boende i Split

17 juli 2018 11:40
Visningar: 1223
Hej!

Behöver lite akut hjälp. Min flickvän fyller 18 den 6e Augusti och jag har bestämt att boka en resa för oss två till Split, Kroatien. Jag har bokat och betalat flyg med SAS, bestämde mig för att göra allt separat då man verkar få mer för pengarna. Jag har kikat på AirBnB på olika boenden.. men behöver tips. Jag har aldrig varit i Kroatien tidigare och ingen av oss har körkort tyvärr, så hyrbil är uteslutet. Söker goda restauranger, bra läge med nära till bussar, centrum och affärer eftersom vi har svårt att ta oss runt (inget körkort som jag nämnde). Samtidigt vill vi kunna sola och bada. Vart i Split ska jag bo för att hitta det jag söker??? Det är lite bråttom då jag måste få det bokat, ska vara med henne om 2 dagar fram tills födelsedagen :-)

Mvh Olle
17 juli 2018 11:41
Jag undrar även hur man lättast & billigast tar sig från flygplatsen till boendet. Taxi, buss, transfer?
17 juli 2018 14:15
Kan tipsa om Villa Pinocchio i Podstrana strax utanför Split. Familjedrivet, jättefint litet hotell med privat strand. Finns dock risk att det är fullbokat så här tätt inpå, men kolla gärna. Buss till Split city tar 15 min och avgår strax utanför hotellet.
17 juli 2018 14:19
Taxi eller buss är enklaste sättet att ta sig ifrån flygplatsen. Nu är det 4 år sedan jag var där så jag minns inte priset för taxiresan men det motsvarade kanske 200-300 svenska.

Bo inte för nära sjukhuset, det finns en helikopterplatta där och den används rätt frekvent och att ha ambulansflyget landades "i sovrummet" när man ska sova är inte så jäkla nice.

Bra restaurang:https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g295370-d4168459-Reviews-Dvor-Split_Split_Dalmatia_County_Dalmatia.html
Medlemmen har tagit bort svaret
18 juli 2018 16:42
Citerat från Marywood:
Hej!

Besökte Kroatien förra året. Jag bokade via Booking men det är ju en smaksak.

På flygplatsen finns en transferbuss som stannar precis utanför ankomsthallen. Minns inte priset till Split men det var inte särskilt dyrt. Resan tar ca 30 minuter.

Beroende på hur lång tid ni har så kan ni mycket enkelt resa till ön Brac med båt eller någon annan ö och stanna där ett par dagar.

Det går bra med bussar så bil behövs inte. Trogir är väldigt nära Split och en fin stad att besöka och finns dessutom på världsarvslistan. Därifrån kan man boka utflykter till olika platser. Finns också ett par badstränder där.
En annan tur ni kan göra är att resa söderut till Makarska Rivieran. Spektakulära vyer längst kusten.

Mvh
M
Flygplatsen byggs om så det kan vara väldigt rörigt!! P-platser dras in, busshållplatser flyttas. Fråga i informationen innan Ni går ut. När det är +30 ute kan det vara skönt att veta åt viket håll man ska gå. Just nu + 30 och fuktigt.
Trevlig resa!