Bo och jobba i Köpenhamn

30 nov. 2011 21:02
Visningar: 6805
Vi är två mycket skötsamma tjejer som letar lägenhet alternativt inneboende i Köpenhamn from juli 2012 på obestämd tid. Någon som vet ifall det är lätt att få jobb som svensk i Köpenhamn? Tips på några bra hemsidor på jobb/lägenheter?
Av Mariat
2 dec. 2011 13:08
Hej,

Jag bor i Malmö och har jobbat i Danmark i 3.5 år. Det är massor med svenskar som jobbar i Danmark. De flesta bor i Malmö/Skåne och pendlar över med bil eller tåg. Boende är ganska dyrt i Kph.

Själv jobbar jag som civilingenjör på ett läkemedelsföretag men om man letar jobb utan utbildning är butikerna i stan och på det stora köpcentret fields fyllda av svenska butiksbiträde. Prova att ringa runt, eller till och med gå runt och fråga.

danmarks största jobbsida:
http://www.jobindex.dk/

Tänk på att du om du bor i sverige men jobbar i danmark ska betala skatt i danmark. Info finns på http://www.oresunddirekt.se/

Hör av dig om ni behöver mer hjälp!
Av Sjalen
15 dec. 2011 11:22
Citerat från mpc:> sen boende i Danmark är ofta dyrt o dyrast i Köpenhamn så ha i åtanke att det kan var bättre att bo i Malmö pendla över det går många tåg i timma dit
Många och många...Just nu är det strejk hos tågreparatörerna och de tåg som väl går är bara hälften så långa som de ska vara så ståplats över bron dag efter dag är vad som gäller och just trasiga tåg är inget ovanligt alls faktiskt. Kul att betala 1900 spänn i månaden för. Men visst, normalt sett går de var tjugonde minut. Något oftare i rusningstid men nu har Veolia just tagit över driften så vi får se hur det blir i framtiden.

Fast kommer man från andra ställen i Sverige än Skåne och vill till Köpenhamn så vill man väl just till Köpenhamn.

Just nu är det sämre tider i Danmark också och många har blivit av med jobbet eller har svårt att hitta nytt men omöjligt är det inte. Bara inte så busenkelt som förr. Nästan alla mina lunchrestauranger omkring Nyhavn har svensk personal och likaså de stora varuhusen här.

Boende är ganska svårt att hitta och själv sparar jag flera tusenlappar i månaden på att bo i Malmö (trots de där 1900 kronorna) där både mat och hyra och så gott som allt annat än sprit och taxiresor är betydligt billigare men som sagt är det ju en rolighetsfaktor att bo i Köpenhamn också.

Spana in Den Blå Avis eller lägg in en annons där själva kanske: http://boliger.dba.dk/