Billigaste sättet att ta sig till Marocko i sommar

Av Tulip
16 maj 2010 10:07
Visningar: 4782
Hej!

Jag och en kompis har tänkt oss en tripp ner till Marocko i sommar, men att flyga dit under sommarhalvåret verkar fullkomligt omöjligt alternativt superdyrt. Går det att flyga ner till Spanien typ Malaga och sedan ta färja och tåg, buss, taxi etc till Marrakech eller Essouira? Är det någon som gjort detta? och som vet var färjorna går ifrån? Är det farligt att åka kommunalt som två ensamma tjejer i Marocko?

Kanske blir detta lika dyrt som att flyga? De biljetter vi har hittat går loss på 8 000-13 000: - vilket inte ritktigt känns rimligt.

Är det för övrigt någon som vet varför det inte finns några svenska resebyråer/dirketflyg från Sverige till Marocko under sommaren?

Dela gärna av er med era tips! Vi behöver allt vi kan få!!! Helst vill vi åka till Essouira och stanna där i några veckor för att sedan besöka Marrakech i någon vecka. Så ge oss allt ni har därifrån :D
16 maj 2010 14:10
Hej tullip!
Jag och frugan har också tittat på möjligheten att vi skulle kunna komma till Marocko för en billig slant och vi kan tipsa om att det går att flyga med Ryanair från skavsta till Bryssel (Charleroi)och sen vidare ner till Marrakesh även nu under sommaren, kan ge som ett prisexempel utresa från skavsta 16 juni och hemresa tre veckor senare för ca. 1000kr för alla biljetter tor/pers.de priserna är utan incheckat bagage som vi i vår familj brukar resa, lägger du till kanske 1000kr till så kan du gott få med incheckat bagage också vilket måste anses som verkligt prisvärt, det gick faktiskt att hitta biljetter ett par hundra billigare också men tog de här datumen som ett ex.

Enda nackdelen om man får uttrycka sig så är att man blir tvingad att övernatta i charleroi på hemvägen men det kan ju också vändas till nåt possitivt och vill man kan man ju stanna ett par dagar extra och oavsett hur många nätter man väljer att tillbringa här så finns prisvärt boende bara ett stenkast från flygplatsen för bara några hundralappar per natt/pers.

Totalt sett även med övernattning inkluderat blir det en väldig skillnad prismässigt mot att resa med de andra reguljära bolagen och vi reser väldigt mycket med lågprisbolag typ Ryanair och tycker det funkar jättebra,att det sedan ger mer pengar över till att antingen spendera på den aktuella resan eller att göra andra resor för väger gott och väl upp att det kanske inte är som att resa första klass med de dyra bolagen.

Skickar en länk till ett hotell vi använt oss av i Charleroi som jag varmt kan rekommendera de har vettiga priser plus att det ingår transfer mellan flygplatsen och hotellet både vid ankomst och avresa vilket kan var ´både praktiskt och prisvärt,dessutom har det hotellet prisavtal med en taxi som kan fixa transporten mellan hotellet och centrala charleroi om man vill in dit och shoppa eller så.
http://www.booking.com/hotel/be/etap-charleroi-airport.html?sid=e8c9a34c8cbe0c2c93f1c8b88294c216;label=postbooking_directions

Ryanair är väl knappst okända men här är länken i alla fall. http://www.ryanair.com/se

Ha det gott och hoppas att ni slår till på de billiga biljetterna,skulle vara kul att höra hur resan blev om ni komer iväg vi själva kanske åker dit i vinter när vi har mer tid över..
mvh. Bosse.
Av Fluid
27 maj 2010 18:12
Hej Tulip !
det finns flera sätt ett enkelt sätt som du kan ta bussen ner www.swebus.se till berlin zob brukar kosta mellan 500-700kr beror om man e ungdom eller vuxen ,student .etc . sen ska man ta sig ifrån Zob till Berlin-Schoenefeld flygplats ligger ca10mil finns direkt tåg har för mig det kosta under 50kr tro jag gå in på www.condor.com du kan beställa en resa under 3000 eller 3500kr till agadir tur och retur ...sen brukar det inte kosta så mycket för att ta sig från agadir till marrakesh har för mig dt 3eller4 timmar med buss..annars kan du hyra bil och köra dit själv men det rekomndera jag inte om du inte e van.
ska ditt ner nu i sommar var borta i en månad betalade ca 318euro tur och retur . de flyger varje tisdag och torsdag
Av Tulip
27 maj 2010 23:41
Hej!

Tack bägge två! Super bra alternativ. Men helt plötsligt slog det oss att vi är två ensamma tjejer, alla vi har pratat med varnar oss för att åka och nu börjar min kompis helt klart att vackla. Skulle det gå att åka själv som ensam tjej, eller blir man bortrövad och bortsåld då? Går det ens att få kontakt emd andra eller kommer man bara sitta på hotellrummet? Ni som vart där, vet ni?

Är det många som backpackar/turistar såhär på sommaren? Tycker inte att man hör om någon som åker dit den här tiden? Jag är verkligen inte van att resa själv, även om jag rest mycket med andra, men jag är så himla sugen på Marocko och det känns så trist att behöva tänka om och rikta in sig på ngt annat. Hur är Tunisien tex? Dit går det ju charter såhär på sommaren :/ så det lär ju iaf finnas andra turister.

Tusen tack för tipsen iaf!
Av Fluid
28 maj 2010 04:58
hehehe nej bortsåld och bortrövade tror jag inte du blir. det e helt annan ännu åka till turiket t.ex ... elle är du efter och se en annan kultur så e marcko perfekt , men om du är efter och festa hårt så är det fel ställ och dra till. om man inte känner folk där ner... skulle du åka ner så kan du hänga på det e mycket turister där ner ..fast det beror på var du ska åka någonstan i morocko ... viistt finns det folk som på ..men så är det överallt men det e klart det alltid roligare om man har nån med sig .... jag ska själv dit fast jag känner folk där ner så det är annat för mig . plus jag kille .. det e tredje gången där och kan bara säga fettt skönt.... och kommma bort härifrån ... till jul blir det japan ..längtar redan......
ha det goott
Av Tulip
28 maj 2010 11:27
Haha låter bra, hade tänkt mig Essouira bara ta det lugnt och se ngt annat än svenssonlivet. Är smått trött på alla billiga charter till Grekland och Turkiet, lär väl bli en sån iaf ngngång i sommar så festa klarar jag mig utan i Marocko. Alla tips till Essouira är grymt välkomna, eller är Marrakech bäst? Har varit där en gång och det enda jag kommer ihåg är att det var så sjukt mycket människor överallt och dammigt som tusan, då var jag runt 10 så det kanske är lite annorlunda när man är 21?

Jag vill verkligen bara bort från all vardag nu när det är sommar! Hur är vädret där nere nu, nån som vet?

Hoppas du får det super där nu iaf och tack för tipsen :) igen
Av Theelf
28 maj 2010 12:20 (redigerad)
Hej Tulip,

Kul att du skall åka till Marocko. Det är ingenting annat än ett fantastiskt ställe. Essaouira är jättefint på sommaren. Däremot avråder jag dig från att besöka Marrakech. För även om det är min favoritstad så blir det olidligt hett på sommaren. Däremot är det en bra årstid att åka upp i Atlasbergen som är mycket vackra. Som någon sade tidigare: M är inget ställe man åker till för att festa. Men människorna, färgerna, maten och allt annat är oslagbart. Det är ingen slump att designers, artister och konstnärer alla besöker Marocko för inspiration. Har några bilder på min sida från senaste besöket i januari. Sedan har jag även skrivit ett "blogginlägg" om Marrakech.

Hälsningar,

TheElf
Av Ziesta
28 maj 2010 13:30
Hej,
Trist att din reskamrat börjar vackla! Jag var i Marocko för några år sen (charter till Agadir) och den första dagen tillbringade jag som "ensam tjej".. Det kom fram en del killar men jag kände mig inte hotad eller så.. de flesta undrade om jag behövde hjälp (jag gick runt med en karta) eller ville att jag skulle följa med till deras affär.. Jag var även själv några timmar i Marrakesh, kände mig inte rädd där heller. Kan t.o.m tänka mig att försäljare är mer "tjatiga" på turistresmålen än runtom i "riktiga" Marocko.

Vi tog en dagstrip från Agadir till Essaouira med lokal taxi.. Tyckte det var en mysig stad, avslappnat på nåt vis! Betydligt intressantare än Agadir! :-) Jag har lite bilder därifrån i mitt resalbum: http://www.reseguiden.se/forum/resor/bland-kryddor-och-couscous-i-marocko-507

Håller även med TheElf om att Atlasbergen är värt ett besök! Speciellt under den heta sommaren kan jag tänka mig.

Om din kompis drar sig ur och du inte vill åka helt själv kanske en ordnad gruppresa kan vara ett alternativ? Finns massor av internationella företag som ordnar rundresor för en "yngre" målgrupp, alltifrån hög standard till mer budgetvarianter..
Här kan du hitta en del av dem: http://www.travelsearch.bugbitten.com/Morocco-Tours-119/
Av Tulip
29 maj 2010 11:35
Tack! Vilka underbara bilder, nu är jag så sjukt sugen på att åka. Jag gjorde exakt samma chartertur som du Ziesta, till Agadis med Apollo, och det var ju inte så super spännande direkt. Men det jag kommer ihåg från Essouira får mig verkligen att vilja åka tbx. Alla charterbolag kör ju tydligen bara under vinterhalvåret till Marocko vilket suger då vädret är typ 17c. Men men vi får väl se om jag får med mig kompisen.

Annars kan man ju åka till Spanien och sedan ta en kortis över via Gibraltar. Någon som gjort detta?? Går det färjor? För mkt meck och byten kanske..

Aja tusen tack såhär långt iaf :)