Bila till Spanien

Av Humpila
24 aug. 2012 15:41
Visningar: 796
Undrar om nån har några bra tips ang.bilresa till spanien med småbarn, matställen, bra att tänka på m.m. Resan går från Göteborg via färja till Kiel, genom Frankrike via Lyon,sen till södra Spanien.Vi kör ca 70 mil/dag,hotell är bokat för varje övernattning.
27 aug. 2012 08:35
Hej!
Vi har bilat ner i Europa med våra barn några gånger.
Vi har en bärbar dvd-spelare med två skärmar, där barnen kan välja att titta på samma film eller varsin film. Så har vi sluppit bråk om vilken film de ska se på.
Vi sätter fast svarta handdukar i barnens fönster så att de slipper få in sol på sig.
Bra att ta med dricka och något att äta på vägen om ni hamnar i långa stillastående köer som det ibland blir på autobahn.
Har ni bokat Kiel-färjan på vägen hem så var ute i god tid. Vi hade en marginal på 3 1/2 timme, men den marginalen försvann snabbt pga köer. Vi kom ombord som sista bil på båten. Hann bara stanna för att tanka och gå på toaletten.
Maten kan vara ganska dyr på restauranger längs med vägen. Vi köpte baguetter och trekantsmackor på bensinstationer istället.
Vi hade inte klarat oss utan en GPS för att hitta de olika hotell vi bokat i olika städer längs med vägen.
Trevlig resa.
/Karina
Av Humpila
27 aug. 2012 17:07
Tack Karinamalik för det svaret, det var precis det vi funderade på, med maten och färjan hem.Vi bokar nog en kombibiljett istället, så vi kan bila upp till Danmark + en övernattning där.Har du några fler tips,tar jag tacksamt emot dem