Bila till italien med hunden

5 juni 2010 11:30
Visningar: 7442
Hej!

Vi ska bila ner till italien i juli och tänkte för första gången ta med oss våran hund. Någon som kan svara på vad som krävs för att få ta med honom?
Av Mpc
5 juni 2010 12:43
Hör med en Veterinär
5 juni 2010 19:18
Är det så illa att ta med sig hunden, att han har det bättre på pensionat?
Av Mpc
5 juni 2010 23:16
om hon nu vill ta sin hund men o peta alla veterinärs priserna så låt få göra det
Av Charina
6 juni 2010 10:45
Barnen vill till vattenlandet - var gör hon av hunden då? Låsa in den på ett, för hunden, helt främmande rum? Låta den försmäkta i bilen?
Ut o äta på restaurang - var gör hon av hunden då? Låsa in den på ett, för hunden, helt främmande rum? Låta den försmäkta i bilen?
Åka o se den vackra botaniska trädgården - var gör hon av hunden då? Låsa in den på ett, för hunden, helt främmande rum? Låta den försmäkta i bilen?
Till den stora staden för att shoppa - var gör hon av hunden då? Låsa in den på ett, för hunden, helt främmande rum? Låta den försmäkta i bilen?

Vilken rolig semester för denna stackars hunden.
Var inte en egoist - se till hundens bästa.
6 juni 2010 20:23
för att lugna er lite, vill jag tala om att vi hyr ett hus - alltså inga hotellrum. Övernattningarna på vägen sker hos vänner där hunden är mer än välkommen. På kvällarna går vi på gågatan/centrum och där får hunden vara med. Vi den gemensamma poolen är hunden också välkommen och hundägare har en del av stranden avsatt till sig. Men jag har "hört" vad ni har sagt och vi funderar lite till på hur vi gör
Av Charina
7 juni 2010 07:27
Ett främmande hus eller ett främmande hotellrum... ?
Av Babbo
7 juni 2010 12:03
Vår hund gillar att resa. Bara vi inte lämnar henne ensam så tycker hon det är ganska spännande med nya miljöer. Vi är noga med att allt ska ske på samma sätt som hemma med mattider, lektider, promenader, o.s.v. Vi har dock inte vågat resa till södra Europa med henne. (Vår hund gillar inte att bli bortlämnad för passning och på hundpensionat skulle hon må väldigt dåligt.)
Tänk på att värmen kan vara jobbig både i bilen och i Italien, speciellt om det är en gammal hund. Utan AC blir det nog jobbigt i juli.

Jag tycker också att du ska ringa veterinären för bästa information. Jag tror bara att det är, (förutom grundvaccinationerna som alla hundar ska ha) rabies som är obligatoriskt nu. Vet inte om dom tagit bort kravet på blodprovstest för antikroppar? Annars tar det flera månader att få hunden resklar.............
Sedan måste den vara ID-märkt och ni måste gå till en veterinär i Italien och få den avmaskad innan ni reser hem.

Utöver rabies så finns det många sjukdommar i södra Europa som hunden kan drabbas av. Många saker att tänka på förutom vaccinationer när det gäller myggor och parasiter. Så läs på!