Bila i England, hur lägger jag upp detta?

17 jun 2011 08:56
Visningar: 14221
Nu har jag tjatat om denna resa i flera år. När jag fyller 30, nästa sommar, ska vi packa ihop familjen och ta bilen till England. Det är alltså spikat!

Saken är den att vi inte rest så himla mycket och då bara med färdigbokande paketresor. Några sådana med en rutt och bokade B&B etc kan jag inte hitta.

Men nu sitter jag här och försöker klura ut hur det ska gå till? Dit kommer vi väl alltid men sen, hur löser man boende tex?

Har hittat en rutt http://www.geting.se/viewimage.php?image=212016-Capture.JPG som låter intressant. Kör man då tills man tycker det är dax att hitta ett boende och hoppas på att passera ett B&B?

Nu börjar jag bli riktigt nervös över att vi tagit oss vatten över huvudet.

Har ni några tips på var vi skall börja?
Av Sjalen
21 jun 2011 13:06
Varför inte börja i Harwich som de gör på rutten du redan har hittat? Då tar du bilen på färjan från Esbjerg som är lätt att komma till både från Köpenhamn och Göteborg/Frederikshavn (om du inte tänkt hyra bil för vänstertrafik i England när du kommer fram). Färjan tar runt 18 timmar men det går fort för man reser mest på natten när man snosar i sin hytt. Du hittar mer hos rederiet: www.dfdsseaways.se

Det är den väg vi alltid tar nuförtiden fast vi tar tåget vidare sedan.

Rutten du har hittat tar in flera stora sevärdheter och jag rekommenderar att du stannar i några av de berömda städerna. Nu vet jag inte när du ska resa - augusti är britternas egna stora semestermånad så då kan man vilja boka mer än övriga tider men annars går det att stanna när man har lust och får syn på "Vacancies" i fönstret hos någon B&B på lämpligt ställe.

Cambridge, Oxford och Salisbury är mysiga alla tre och har massor att se. Jag ser att din rutt även har med Avebury norr om Salisbury som är en otrolig by omringad av en stencirkel (ett världsarv tillsammans med Stonehenge). Stratford är Shakespears hemstad och väldigt turistig men om barnen är äventyrliga så finns också staden Warwick i närheten med sitt jätteslott med en massa aktiviteter.

Rutten verkar också göra en avstickare till Dorchester nere i söder och där skulle jag faktiskt lägga lite tid på att sticka ner till kusten (du ser där det står Lulworth) för där finns "Jurassic Coast" med massor av fossiler och roliga raukformationer. Själva Dorchester har dinosauriemuseum och fossiler på länsmuséet.

När det gäller kusten söder om London så hör den inte till mina favoriter men Brighton Pavilion är otroligt vacker och har du barn (vilken ålder?) så lär de älska piren med sitt tivoli och sin enorma spelhall - många spel är barnvänliga med 2p-mynt och en massa pennor och godis som vinster. Brightons strand är klappersten och inte så rolig men fullt badbar. Vidare mot Hastings så finns det också en massa för barn men själva Hastings kan kännas lite slitet - då är det mysigare uppe i Battle (där Vilhelm Erövraren slogs 1066).

Ja...kan väl komma på ett antal andra grejer också. Är det något särskilt du/ni är intresserade av? Det finns ju andra rutter.
Av Sjalen
5 jul 2011 11:31
Nere i närheten av Dorchester finns ett räddningscenter för apor om din dotter gillar djur:

http://www.monkeyworld.org/

Om ni planerar in Salisbury som bas för ett par dagar så rekommenderar jag varmt den enorma äventyrslekplatsen vid Wilton House i byn Wilton alldeles utanför. Själva Wilton House är känt från diverse filmer och har en vacker trädgård samt går att se inuti också (Churchill var här under kriget och planerade och det finns en massa vackert att se i huset samt en utställning av ett Tudorkök). Wilton är även känt för sina mattor och har därför blivit lite av ett handelscentrum så det finns en outlet alldeles nära slottet också.
Av Asok
5 jul 2011 14:08
Jag har bilat flera gånger i England och då flugit till Stansted och hyrt bil där och sedan bilat västerut förbi Milton Keynes och Oxford till Cotswolds som sträcker sig just från Stratford upon Avon och ner till Salisbury. Ett helt underbart område. Rekommenderar att ni förbokar era B&B för detta är ett mycket populärt område för turister året om. Det är väldigt korta avstånd mellan byarna här men man vill gärna lägga lite tid i varje by. Vi har bott i Broadway (en gammal pub som även har B&B) och i Bourton on the water (B&B). Det finns många trevliga promenadvägar över ängarna till andra små byar från t.ex. Bourton.

Boendet har vi alltid hittat på nätet och bokat via mejl. Den här siten använde vi oss mycket av. http://www.cotswolds.info/

GPS kan rekommenderas när man kör runt i England för det är dåligt skyltat och finns det skyltar så står de ofta gömda inne i häckar o dyl.

Kan verkligen rekommendera detta att bila runt i England. Det är ljuvligt. Hör gärna av dig om du behöver mer råd och tips.
Av Sierra
5 jul 2011 14:25
Vi drog runt i södra England nyligen och du kanske hittar något av intresse här i bloggen som har en del bilder och info. Boendet på Grayling House B&B, inte långt från Salisbury, kan jag verkligen rekommendera. När du tittar och pekar med musen på bilderna i bloggen får du info om bilden.
http://www.reseguiden.se/forum/blogg/cornwall-ar-det-vart-ett-besok-12897
Av Fredros
5 jul 2011 17:53
Ett överlevnadstips !

Klistra en pil - riktad åt vänster - på instrumentbrädan !

Specellt i samband med svängar har detta snabbt fått mig att inse rätt vägsida !
Av Sjalen
6 jul 2011 10:34
Citerat från asok:
Vi har bott i Broadway (en gammal pub som även har B&B) och i Bourton on the water (B&B). Det finns många trevliga promenadvägar över ängarna till andra små byar från t.ex. Bourton.
GPS kan rekommenderas när man kör runt i England för det är dåligt skyltat och finns det skyltar så står de ofta gömda inne i häckar o dyl.
Dåligt skyltat??? Just skyltning är en av de saker jag retar mig på i Sverige efter att ha bott i England. P.g.a. hur tättbefolkat det är så har de ju skyltar på varenda liten väg över ängarna där om man inte hamnar mitt emellan två hagar i Cornwall eller Yorkshire med en massa ödslig landsbygd. Prova att cykla på Bjärehalvön i tättbefolkade Skåne så ser du dålig skyltning... :)

Håller med helt om at Bourton och Broadway är vackra byar. Broadway känns lite snobbigare och Bourton kanske något turistigare men med barn hade jag valt Bourton p.g.a. motormuséet med Brum, känd från barn TV (har visats i Sverige också men kanske inte så jätteofta). Cotswolds är överhuvudtaget en väldigt dyr och rik trakt med många kändisar i fina hus (inte minst prince Charles men också bestsellerförfattarinnan Jilly Cooper, BBC-kändisen Anne Robinson mfl.)
6 jul 2011 11:07
Detta kommer bli jättespännande, vill gärna åka NU!

Vi ska titta över alla era tips i höst och boka några B&B. Eller är det smartare att boka samma några nätter och åka utifrån det? Vi behöver ju inte se allt så att säga, att bara åka runt och titta är trevligt det också.

Tack igen för era svar!
Av Asok
7 jul 2011 13:22
Vi har alltid bott 2-3 dagar i Cotswolds t.ex. och gjort dagsutflykter och sedan bilat vidare. Det bästa är väl att du kikar lite vad ni vill göra och se och planerar boende utifrån där. Kan tipsa om Birdland i Bourton om ni har barn med er. Jättetrevligt med Kungspingviner bl.a.
27 apr 2012 15:19
Nu är jag tillbaka igen :-).

Vi har bokat avresa med flyg 11/6 och återresa 18/6. Har hotell vid flygplatsen när vi kommer dit och sista natten innan vi åker hem.

Sen har vi inget alls bokat. Hoppas det inte är jättedumt, men om det inte går att hitta B&B påvägen får det väl bli ett hotellrum på ett ställe hela veckan.

Ska skriva ut era tips och ta med :-).
Av Desires
28 apr 2012 22:42
Det kommer nog bli fantastiskt! Vi bilade i södra England förra sommaren och tyckte det var så härligt!
Hade faktiskt förbokat de flesta boenden, men såg att det går såklart att hitta boende när man väl är på plats också. Tyckte själv bara att det var bekvämast att förboka. Men i juni är det nog inga problem alls, vi var där i juli och då var det betydligt mer folk.

Vi besökte många pittoreska och charmiga små byar. Våra favoriter i Cornwall blev St Ives, Polperro,
Mousehole. Missa inte den fina utomhusteatern Minack Teatern – ’The theatre under the stars’ – otrolig utomhusteater som ligger fantastiskt vackert med utsikt över Porthcurno Bay mot Logan Rock. Där har de föreställningar utomhus hela sommaren, det missade vi, tyvärr, men tyckte ändå det var fantastiskt att bara
se teatern och den vackra millön runt omkring.

Vi gillar verkligen södra England och tyckte det var såå mysigt där, men själv skulle jag aldrig våga köra bil där på dessa små trånga vägar, fel sida och alla roundabouts....som tur är gillar maken att köra överallt i världen, men jag är en fegis när det gäller det. Men södra England kommer vi definitivt att återvända till!!
Vill du se många foton från vår resa i Cornwall o lite tips kan du kolla här:http://www.desires.se/#post132
Bilresa Sverige-England
Storbritannien Mmgk, 10 jul 2016
Updaterad av Birgere för 1 år sedan
2
Hej allihop! Jag och en väninna funderar på att bila från Sverige via Öresundsbron till Danmark- Tyskland-Nederländerna-Belgien-Frankrike och därefter via Calais-Dover till England. Någon som har gjort denna lilla utflykt tidigare som har koll på tullar, bra vägar, och har några bra tips och ...
Bil södra England
Storbritannien Jaanai, 18 maj 2016
Updaterad av Birgere för 1 år sedan
2
Vi tänker oss en rundtur i södra England fre-tors. Ska avsluta med en natt i London och ev en natt i Oxford på slutet. Har alltså 4 nätter att göra på och funderar på Brighton.Salisbury-Bath. Tar gärna emot tips på boende. Är det vettigt att åka en bit bortåt Cornwall eller blir det för ...
Bila genom England
Storbritannien Cowgirlpower_88, 3 jan 2016
Updaterad av Cowgirlpower_88 för 1 år sedan
5
Hej! Min mamma fyller 60 år i maj och har en stor sröm att få uppleva naturen och kulturen i England. Hennes älsklingsserier är" Doc Martin" och "Tillbaka till Aidensfield" och hon skulle vilja uppleva all den kulturen på riktigt. Har kollat upp att Doc Martin utspelar sig i Port Isac och ...
Södra England med hyrbil.
Storbritannien Tinanoack, 17 apr 2013
Updaterad av Tinanoack för 4 år sedan
4
Hej! Jag vill gärna ha tips på vad som är bra om man har tänkt sig att bila i Södra England. Flyga vart, hyrbil eller egen, rutt och boende. Glad för alla tips. :) ... Desires: Hej! Åh ja, södra England är så mysigt och pittoreskt! Vi bilade i detta område för 2 år sedan. Vi hittade ...
Bilresa till england
Storbritannien Nirak, 16 jan 2011
Updaterad av Asok för 6 år sedan
9
funderar på en resa till engelska landsbygden i sommar, tänkte åka med vår egen bil. nån som åkt och har tips? hur åker man i tunneln under kanalen bla.dyrt med egen bil? vad behöver man veta inför en sån resa. ... Fredros: Klistra en pil på instrumentbrädan som pekar åt vänster ! Det är lätt ...
Bila runt i södra England m.m.
Storbritannien Murklan, 1 mar 2010
Updaterad av Asok för 7 år sedan
1
Vi är 2 par i 55 - årsåldern som har lite lösa planer på att bila runt i södra England i sommar. Efter ungefär en vecka i södra England kan vi tänka oss att resa vidare till Frankrike, ev. stanna till på Guernsey, sedan vidare till västra Frankrike. Vi har bilat mycket i Europa med egen bil ...