Belgrad

Av Lewwe
27 dec. 2010 13:41
Visningar: 1550
Ser att det inte finns mycket diskussioner om Belgrad här på reseguiden så jag tänkte om ni kan hjälpa mig med infromation
Vi kommer att åka dit i Maj 2011 och tar gärna emot tips på saker man bör göra där under en långweekend. Vad ska man se, äta, dricka, uppleva osv.

Tack på förhand!
Av Vasa84
22 jan. 2011 12:23
Hej,

Det hade varit bra ifall du kunde beskriva dina intressen, vad det gäller utgång och boende samt ifall du vill ha en sparsam resa eller en normal så att säga. Belgrad är en fin stad samt att den är jätte fin i början av mig för att då är det inte mer än 30 grader....Jag kan ge dig lite tips lite senare ikv. Mvh Vasa
Av Lewwe
23 jan. 2011 13:13
Hej Vasa

Vi är 2 par som åker. Vill se uppleva det typiska för staden/landet, gå på lokala restauranger och barer. Normal budget. Boende har vi redan bokat.
23 sep. 2013 12:05
Vad tyckte du om det?
Har själv varit nere med olika grupper av svenskar som blev stormförtjusta. Framförallt prisnivån men kvaliten på mat och vin överraskade dem allihop. Läs mer här: http://www.bbc.com/travel/feature/20120509-belgrades-restaurant-revolution

En av våra dagar liknade denna från Vagabond 24 Timmar BG: http://www.tob.rs/download/vagabond.pdf

Samt denna vandring i underjorden gav perspektiv på en av Europa älsta städer: http://www.ink-live.com/emagazines/wizz/1215/oct-2012/#/48/

Det är något alldeles speciellt med ställena Fabriken för Smak (Fabrika Ukusa), Od Usta do Usta, Beogradsko Sokace (Dorcol), Tribeca (vid Kralja Petra gatan, alla serbiska små vingårdar på glas) osv osv.
Alla restauranger i denna artikel är mycket bra: http://www.sydsvenskan.se/resor/tjugo-smakprov-av-belgrad/

Det är inte prisnivå som i Thailand, men allt är mycket prisvärt. Speciellt att åka dit (direkt) med 3 olika bolag (bl a Wizzair) från flera flygplatser...

Förutom museum rekomenderar jag besök hos Tronarvingen (Kungen Karadjordjevics familj) på Beli Dvor, (ligger i Dedinje). Det kan också vara värt att se graven efter Jugoslaviens diktator TITO.
Av de museum man måste se är vetenskapsmannen Nikola Tesla samt nobelpristagaren Ivo Andric de som jag rekomenderar alla som inte varit i Serbien tidigare.

Om man är intresserad av SPA-behandlingar rekomenderar jag CITY-SPA på Misarskagatan. Mycket hög internationell standard på allt från frisör, pedikyr eller massage, trots det prisvärt.

För vinälskaren rekomenderar jag inhemska små vingårdars produkter som lätt inköpes på ex 'Vino i Tako To' utmed Njegoseva gatan i centrum. Där ligger också köttproducenten som gör Serbiens mest kända skinka 'Zlatiborac' flagg-ship store. Underbar kvarteretsstolthet affär där man kan ta ett glas på hörnet efter inhandlandet...inte heller långt från en av stans bästa marknader i stadsdelen Vracar.

Allt annat kan du läsa om i denna artikel som även rekomenderar att man gör dagsutflyckter till vingårdar, SPAn, kloster och sjöar och floder mm.
Prisvärt är bara förnamnet...
http://www.insiderplus.se/articles/article/belgrad_ett_vibrerande_weekendmal/