Belgrad, ett bra resmål?

Av Aph
28 juni 2011 20:08
Visningar: 5987
Jag söker tips och tyckande om Belgrad, är det en stad värd att åka till och som har mycket att erbjuda i forma av kultur, historia, shopping m m?
Av Tempo12
4 juli 2011 13:22
Grattis om du åker till Belgrad jag har varit där några gånger och jag älskar staden. I mitt tycke så är människorna underbara mot turister. Åk till chinastaden med spårvagn9 från centralstationen du kommer att passera ett alldeles nytt shopping-center en bit efter bron.Chinastan är i sig en upplevelse finns allt till priser som år bra för plånboken.Ta en tur på sawa eller donau finns båtar för sightseeing humant pris.Varför inte besöka gamlastan åk en rundtur med tåget. Lycka till.
7 mars 2012 23:41
Belgrad är ett fantastiskt vackert stad. Det finns både kulturella och historiska sevärdheter.

1. Ett av världens största och äldsta Ortodxa Kyrkor ligger i Belgrad, Sankt Sava Kyrkan.

2. Kamelagdan är ett slott byggt av Kelterna för hela 3.000 år sedan. Hela slottet är mycket välbevarat. Den är mycket stor och fascinerande faktiskt.

3. Vincha är ett arkeologiskt utgrävningsområde som ligger 18 Kilometer utanför Belgrad längs Donau floden. Här upptäckte Arkeologer faktiskt ett av världens äldsta byar ( 10.000 år gammal ) Staden byggdes under Vincha neolitiska perioden. och är ett av världens äldsta områden.

4. Belgrad erbjuder fantastiska nätter där festen aldrig tar slut. Ett av världens absolut galnaste party finns i Belgrad som dessutom är mycket billigt.

5. Shopping kan du göra överallt i stan. Det finns butiker över hela staden. Staden består av flera tusen butiker shoppingcentra och barer.

Allt är billigt och fantastiskt med andra ord. Jag har besökt staden en gång, och ska definitivt besöka fler gånger då jag anser staden fantastiskt.

Mvh.
7 mars 2012 23:44
Dessutom glömde jag påminna dig, Människorna i staden är fantastiska. Serber är allmänt kända för att vara mycket gästvänliga. Om du behöver hjälp med något, så kommer de vägleda dig hela vägen och visa dig runt. Oftast kommer du också bli erbjuden dryck av de också.

Åker du till Belgrad lär du knappast ångra dig. Det lovar jag dig.

Jag har besökt staden en gång och förälskade mig direkt :))
Av Tempo12
8 mars 2012 10:10
Härligt att höra att fler gillar BELGRAD.
23 sep. 2013 12:09
Vad tyckte ni om det?
Har själv varit nere med olika grupper av svenskar som blev stormförtjusta. Framförallt prisnivån (+billigt direkt flyg med WIZZ) men kvaliten på mat och vin överraskade dem allihop. Läs mer här: http://www.bbc.com/travel/feature/20120509-belgrades-restaurant-revolution

En av våra dagar liknade denna från Vagabond 24 Timmar BG: http://www.tob.rs/download/vagabond.pdf

Samt denna vandring i underjorden gav perspektiv på en av Europa älsta städer: http://www.ink-live.com/emagazines/wizz/1215/oct-2012/#/48/

Allt annat kan man läsa om i denna artikel som även rekomenderar att man gör dagsutflyckter till vingårdar, SPAn, kloster, berg, sjöar och floder mm.
Prisvärt är bara förnamnet...
http://www.insiderplus.se/articles/article/belgrad_ett_vibrerande_weekendmal/