Behöver tips till första Turkiet resan.

Av Hidoi
22 apr. 2012 14:38
Visningar: 1608
Hej, familjen och jag planerar att resa till Turkiet södra kust i Augusti månad och eftersom vi aldrig varit därr förr, så hade tips varit mycket välkomna. Vi kommer att vara 3 vuxna och 2 barn.
Någon som har tips på ett trevligt resmål som är barnvänligt, med bra strandläge, närhet till ett trevligt vattenland och med shoppingmöjlighet?

Tack på förhand.
1 maj 2012 14:15
Hej! Ska ni åka till Turkiet för första gången, vad härligt! Turkiet är min och barnens absoluta favorit. Vi har varit i Alanya, Antalya, Icmeler och Marmaris. I denna vecka (sön) testar jag själv Kemer helt på egen hand. Jag skulle inte rekommendera Alanya trots att det var min första resa dit och utan barn. Där är väldigt hektiskt och Turkarna oerhört jobbiga med att dra in en på restauranger och för att inte tala om butiker. Icmeler/Marmaris och Antalya var mycket lugnare med det. En kanonresa vi gjorde 2010 var att ta 1 v i Icmeler (lugnt med jättefin strand) för att nästa vecka flytta in till Marmaris och leva pool liv med rutschkanor.... Om mna pratar och det har man gjort med andra Turkietresenärer så känns Kusadasi (Izmir) som en verklig pärla - genuint och även Bodrum skulle jag själv vilja testa.
Ifjol bodde vi i Antalya och var på ett kanonfint vattenland där på Konakli stranden det finns ett även på Lara sidan. Jag skulle vis av egna erfarenheter och vänners rekommendationer ändå välja Kusadasi. Har ni inte bokat ännu? Kolla flygstolar och se om ni kan boka hotel separat det finns många kronor att tjäna på det. Jag bokade veckans resa en flkygstol med Apollo och transfer+hotel med lowcostholidays.se. En allinclusive vecka för under 3000 SEK!! Lycka till och ha en underbart trevlig resa!