Någon som gjort tatuering i Turkiet?

Av Malobia
29 maj 2013 14:23
Visningar: 5335
Hej lite sugen att göra en tatuering typ dagen innan man åker hem nån som gjort nån själv? För/nackdelar? Tips på bra ställe?
Av Kboggio
29 maj 2013 14:52
Nackdelen med att tatuera sig utomlands är väl att svenska lagar inte täcker det så om tatueringen är dålig kan du inte stämma. Vad jag har förstått det som, jag känner folk som har tatuerat sig där utan problem dock.
Av Tom
31 juli 2013 18:47
den stora nackdelen är att når tattueringen läker så kan det bli skorpor och som vi alla vet så kliar det när dom läker och om man inte medv1 setet kliar bort dom så kan det hända att man gör det nattetid, och då blir det dålig färg i tattueringen just där,eller så kan dom missa att fylla i riktigt som inte syns då det är lite svällt och visar dsg när den har läkt..
det är då det blir problem,här hemma så kan man då komma tillbaka tll studion och fylla i gratis, men det blir ju svårt att göra om man tattuerar sig utomlands, och att någon annan tattuerare vill vara och kladda i någon annans är svårt att få till, se kan färg nyanserna vara olika oxo.

sen ska man inte tattuera sig med alkohol i kroppen då blodet blir tunnare så man blöder mer och färgen följer då med ut.

sen ska man ju inte utsätta nya tattueringar för sol så därför ska man göra det sista dagen/dagarna på sol semestern,även enäldre tattuering mår aldrig bra av för mycket sol

till sist är ju såklart hygienen viktig,kolla att dom använder steriliserade engångsnålar..
1 aug. 2013 16:31
Men snälla nån!
Med risk för att låta som en gammal tant, kanske den tant men är på väg att bli....:) Om man nu så gärna vill tatuera sig varför gör man inte det hemma i Sverige? Kanske finns någon som hört talas om MRSA? Dessa multiresistenta bakterier som tyvärr finns i stor utsträckning utomlands. Nej spara du lite pengar ytterligare och tatuera dig sedan i Sverige. Jag vet inte hur mycket MRSA det finns i just Turkiet, men jag vet vilken stor "apparat" det blir om du söker sjukvård hemma efter att sökt sjukvård utomlands, kan tänka mej att det blir detsamma om du skulle få en infektion eller annat krångel med din tatuering när du kommer hem.
3 aug. 2013 14:55
jag har gjort en tatuering i alanya.. och jag har inte haft nåt problem med den, så kör bara!
Av Tazzo
7 aug. 2013 21:45
Skulle inte råda till det om det inte är en studio som du VET är ok. Jag gjorde en mindre symbol i svart när jag var där sist (tatueraren var norrman, rekommenderad av andra turister och hade en schysst studio) men 4 månader senare fick jag fylla i den här hemma i Sverige. Den såg lätt skabbig ut efter skorporna lossnade, fyllnadsmässigt sett.
13 okt. 2015 21:10
Gör det inte...Jag gjorde det
18 mars 2024 13:06
Vf man inte ska göra en tatuering i Sverige är för att man får säker betala det tre dubbla priset en vad man får betala i Turkiet 😅